
Thai Lanna – mad til den vellykkede fest
Festhumøret stiger med smuk og velsmagende mad bestående af thaispecialiteter og masser af friske grøntsager, skaldyr, fisk, kød og fint udskårne frugter fra Thai Lanna.
læs mereFesthumøret stiger med smuk og velsmagende mad bestående af thaispecialiteter og masser af friske grøntsager, skaldyr, fisk, kød og fint udskårne frugter fra Thai Lanna.
læs mereDiamantdronningen Katerina Pitzner valgte den stemningsfulde kro Vores Skotterup, som ligger smukt placeret ved vandet i Snekkersten til frokostmødet med NORDs redaktør.
læs mereParsley Salon er en ‘once-in-a-lifetime’ mulighed for at opleve landets absolut bedste, berømte og berygtede topkokke i unikke omgivelser i køkkenet under Hellerup Park Hotel. Det er et sted, hvor godtfolk kommer til i en fælles kærlighed til klassisk kogekunst.
læs mereFolkene bag det kendte Hidden Dimsum på Nytorv har nu etableret Hidden Dimsum 2900 på Strandvejen 163. Herfra serveres frisk håndlavet dimsum på Hongkong manér til bespisning på stedet eller takeaway. Lokalet er indrettet af Mai, som også har indrettet den populære dimsum snackbar Hidden Dimsum by Night. Fra Hidden Dimsum 2900 vil vi udleve vores drøm om, at en dag vil vi bringe dimsum til din spisestue.
læs mereKonceptet er knivskarpt, og den gode energi helt suveræn. Mød det erfarne og sammensatte trekløver – Peter, Lars og Bo – som står bag Hellerups og oplands nye eksklusive, franskinspirerede bistrorestaurant, der er opkaldt efter en lyserød sommerdrik.
læs mereRALPHs vinbar på Øster Farimagsgade 93, Østerbro er en lokal restaurant og vinbar. Stedet byder på en uformel stemning, hvor alle er velkomne til god mad & vin. Hos RALPHs vægtes værtskabet højt og gæsten er altid i centrum. Kig forbi og oplev stemningen.
læs mereSå åbner det mest lækre bageri på Østerbrogade. Man bliver virkelig fristet, når man kigger på kagerne i vinduet. Her laver vi kvalitetsbagværk til gode priser. BreadHouse Bakery er så heldig at have den fantastiske konditor Jessie Sky, der har arbejdet i både London og Paris.
læs mereDen danske madscene har gennemgået en revolutionerende udvikling de seneste årtier. Parsley Salon er en hyldest til stjernekokkene, som står bag revolutionen. Midt i Hellerup under Hellerup Parkhotel kan de heldige, som får fat i en billet, opleve landets absolut bedste, mest berømte og berygtede topkokke i en række helt unikke ‘jamsessions’.
læs mereJul med Gourmanden & Konen. Lad Fiskehuset Gourmanden & Konen sætte smag på jeres jul. Sammensæt en julefrokost med delikatesser fra Gourmanden & Konen, som passer til jeres gæster, økonomi og livretter. –Besøg os i butikken og lad os sammen kombinere jeres frokost, foreslår Lisbet Gad.
læs mereEn krydret kage fyldt med alle julens krydderier
læs mereNy takeaway med ægte thaimad. Professionelle thailandske kokke tilbereder sund, smagfuld og ægte thaimad af friske, eksotiske råvarer. Portionerne er store, smagfulde og velduftende med de kendte thai-ingredienser som cremet kokosmælk, friskt citrongræs, ingefærlignende galanga-rod, lækker koriander og chili i alle styrker.
læs mereDer blev skålet i eget glasdesign og talt om stærke familietraditioner, da frokosten blev spist på Frederik Baggers
lokale stamsted Address i Tuborg Havn.
Vin er den røde tråd i Peter Tofts liv.
Fra barndomshjemmet til hans nyåbnede Alléens Vinhandel. Vi løfter lidt af sløret for områdets vinmand, som ved, hvad vi vil have, før vi selv ved det.
Eksklusiv private dining første lørdag i måneden med plads til kun 20 personer. Deltagerne får serveret den ypperste menu bestående af 12 retters snacks, sushi og dessert med tilhørende vine/drinks i samarbejde med kok fra trestjernet Michelinrestaurant.
læs merePrivate dining koncept. Redaktøren på frokost med Frederik Bagger. Bryllupskager til kærligheden. Lokalt og helt autentisk: Thai Lanna. sluuuurp! Lækker kageopskrift. 3 kendte kokke og deres jul.
læs mereFør Allan Andersen, som er Bodenhoffs chefkonditor, skal i gang med at bage en bryllupskage – måske i mange etager og med finurligt pynt og figurer – ligger der som regel en længere kreativ proces sammen med brudeparret.
læs mereDet er lang tid siden, at vi har kunnet holde en god fest, men når det sker igen, skal det være med frisklavet thaimad fra Thai Lanna.
læs mereKøb superfriske fisk, skaldyr, færdigretter og delikatesser hos den indbydende fiskebutik Gourmanden & Konen på Jægersborg Allé, der i sæsonen også byder på fersk vildt og vildtretter.
læs mereFint skal det være, og hyggeligt blev det også, da landets speedsnakkende ejendomsmægler Jesper Nielsen valgte Søllerød Kro som ’sit’ frokoststed.
læs mereChristian Bodenhoff er bager og har bl.a. butik i Rotunden i Hellerup. Han er iværksætter og anden generation i et familiefirma, og han har altid knoklet syv dage om ugen. Efter hans og hans families voksende forretning har fået en professionel bestyrelsesformand og en butiksdirektør, er han langsomt ved at lære, hvor han skal bruge sine kræfter.
læs mereVi spiste sushi med tv-værten Felix Smith i den fri natur ved Charlottenlund Slot, hvor han gerne går tur med hundehvalpen Robert.
læs mereDet er sommer, det er sol, det er istid! Ingen sommer uden masser af is. Og i dag fås de i så mange forskellige udgaver og med lækre smage, at selv kræsenpinde kan være med.
læs mereDet er lang tid siden, at vi har kunnet holde en god fest, men når det sker igen, skal det være med frisklavet thaimad fra Thai Lanna.
læs mereRestaurant Trattoria Italiana er det tætteste, du kommer på Italien i disse tider. Skabt og båret frem af et stærkt trekløver, som nærer en fælles kærlighed til det italienske køkken. Og har du særlige italienske madønsker, bevæger de sig gerne uden for menukortet.
læs mereNår du har lyst til sushi, kan du altid være sikker på at få den bedste og højeste kvalitet hos Sushi Lovers på Ordrupvej. Nu glæder de sig til – som en ekstra oplevelse – også at præsentere eksklusiv private dining første lørdag i måneden med plads til kun 20 personer. Deltagerne får serveret den ypperste menu bestående af 12 retters snacks, sushi og dessert med tilhørende vine/drinks i samarbejde med kok fra trestjernet Michelinrestaurant.
læs mereEgentlig havde Gourmanden og Konen, Kim Christiansen og Lisbet Christiansen, besluttet at gå på pension og koncentrere sig om børnebørn, manuskriptskrivning, rejser og huset i Sverige. Men da de fik tilbudt en ledig fiskeforretning på Jægersborg Allé 45 – og dermed muligheden for at bruge deres store viden om fisk og kogekunst – besluttede de at springe til og få et lidt anderledes og spændende seniorliv. Og kunderne stod parat for at ønske dem velkommen tilbage på Alléen.
læs mereOsteopaten Gorm Alex Petersen er et sansemenneske, så derfor skulle han selvfølgelig spise livsnydermad på den stemningsfulde La Vecchia Enoteca i Holte.
læs mereFra overdådige bryllupskager til miniaturekager i tusindtal og specialdesignede festkager til royale og politikere. Bodenhoffs Bageri er specialister i helt særlige kager til enhver fest. WAUW!-effekten er helt tydelig, når konditorchef Allan Ander-sen fra Bodenhoffs Bageri, kreerer sine smukke og imponerende festkager.
læs mereCamilla Zarah Lawes: Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
læs mereSammen med internationale stjerner som Emma Thompson og Emilia Clarke er han aktuel i biograffilmen Last Christmas. Han spiller hovedrollen i ny krimi-serie. Yderligere turnerer Peter Mygind det ganske land og holder foredrag. Men selvom NORD Magasinet møder en travl mand på Skovshoved Hotel, er der plads til overskud og smil.
læs mereGood n Green er områdets nye bud på salater, der mætter som et måltid, smager som en drøm og er sunde som bare pokker. Få rabat hele januar.
læs mereEn lækker sprød sund muffin opskrift af Camilla Lawes
læs mereKøbmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
læs mereOpdag glæden ved skuffens skarpeste knive, støbejernsgryder til simrende efterårsretter, hærdede stegepander, der kan klare lidt af hvert, og en knivsliber, som selv de professionelle
kan bruge. Kvalitet og enkelthed er kodeordet for tidens køkkenudstyr. Kan købes hos www.zwilling.com eller hos Magasin
Charlotten Bonnéns parfumeri har efterhånden været en del af Jægersborg Allé’s livlige butiksliv i 11 år. I denne omgang af ”frokost med Mardahl” krydrer vi karry og spidskommen med duften af Bonnén, når de damer, Charlotte og Rina, sætter tænderne i Strandvejens indiske restaurant Namaste.
læs mereVi kender alle til de dage, hvor middagsmaden helst skal lave sig selv. Heldigvis findes der en velsmagende håndsrækning til travle familier, der serverer kvalitets-takeaway til appetitlige priser. Overlad køkkentjansen til Dagens Måltid.
læs mereDet dufter helt af jul, når man øser Kaeng pet bet op på tallerkenen: Lækker, mør and i rød karry med ananas, tomater og basilikum. Kaeng pet bet er faktisk lidt af en juleklassiker, da den ofte bliver bestilt, når Thai Lanna går i gang med sæsonens julefrokoster. Der er nemlig en tendens til, at uanset hvor meget vi elsker and med rødkål og brun sovs, så gør det ikke noget, at julefrokosten kommer fra fjerne himmelstrøg med store smagsoplevelser og lækre råvarer. Thai Lanna har stor erfaring med at tilberede buffeter til julefrokosten, og de anbefaler, at man booker dagen allerede nu, også selvom man ikke ved, om man er 5, 10 eller 50 til julefrokosten. Det behøver den erfarne restaurant først at vide senest nogle dage forinden.
læs merePro Wood er vores populære og brugervenlige ZWILLING Pro serie med skaft i steneg fra Middelhavsområdet. Alle knive er unikke i skaftet og kan variere meget, da der er brugt naturmaterialer. Hvert skaft har dermed sit helt eget unikke udtryk.
læs mereSelvom vi lige har forladt sommeren, kan du stadig nå at nyde en brunch i solen. NORD Magasinet giver dig 8 steder i Nordsjælland som taler til dit brunchhjerte.
læs mereNår du sætter tænderne i pizza fra Lalucci – la pizzeria costa d’hellerup – får du den bedste hjemmelavede, langtidshævede og sprøde bund, ligemeget om du vælger klassisk, fuldkorn eller glutenfri. Al dej bliver lavet fra bunden hos Lalucci, der som de første i Danmark bagte en glutenfri pizzabund.
læs merePisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt. Rør hvedemel og kakao i dejen sammen med vaniljesukker. Kom kagen i en smurt bradepande på 15 cm x 30 cm og bag den i 30 minutter.
læs mereVask muslingerne grundigt og sorter de beskadigede og åbnede muslinger fra. Kom muslingerne i en skål med koldt vand i ca. 1 time. Kom derefter muslingerne i en si og lad dem dryppe af.
læs mereDu behøver ikke tage langt væk for at mærke storbyens puls og blive forkælet på lækkert hotel og nyde udsøgt gastronomi. Gør som os og tag på kærestetur på Hotel d’Angleterre.
læs mereWhiskey Sour optræder som en klassiker for enden af enhver bardisk, hvor især æggehviden bidrager til en fløjlsblød smagsoplevelse, der elegant veksler mellem det sure og det søde.
læs mereHvid skjorte. Et par knapper åbne. Solbriller. En smøg i kæften. Hunden Arthur ved sin side … Jo, solen skinner bestemt på Kim Storm-Pallesen i dag, hvor han og NORD Magasinets chefredaktør, Rina Mardahl, i fællesskab skal fælde dom over et af Hellerups samlingspunkter – værtshuset Sankt Peder.
læs mereKnus makronerne let og fordel i 4 glas. Rør skyr med appelsinskal og flormelis, kom i en sprøjtepose og stil i køleskabet. Kog en lage af appelsinsaft, vand, rørsukker og vaniljekorn.
læs mereKøbmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr smager på liflige franske vine. De klassiske og lidt mindre kendte, alle oplagt til sommerens samvær og middage.
læs mereFå slukket mokkatørsten på NORD Magasinets kaffe-roadtrip, som guider dig gennem 7 destinationer, hvor kaffepausen krydres med smukke omgivelser.
læs mereSkal du holde bryllup eller en anden stor fest i august eller september, så kontakt Thai Lanna nu.
læs mereFlæk vanillestangen, skrab kornene ud, og mas dem ud i en smule af sukkeret med den flade side af en kniv. Gem den tomme vanillestang til senere brug. Riv ingefæren groft på et rivejern. Kog de 5 dl vand op, tilsæt ingefær, brun farin.
læs mereI denne installation af NORD Magasinets frokostføljeton har chefredaktøren parkeret den “finere” danske madservering et sted ude på kogeøen til fordel for at grisse hænderne til, drikke af flasken og tale lige ud af posen i danskernes originale samtalekøkken – pølsevognen.
læs mereDenne livret fik jeg som personalemad, da jeg arbejdede i Sydfrankrig, og den er siden blevet en fast del af hverdagsrepertoiret hjemme hos os. Alt passer perfekt sammen. Det er let og smager af solskin.
læs mereHos Lalucci – la pizzeria costa d’Hellerup – er de sprøde pizzabunde lavet på langtidshævet klassisk -, glutenfri eller fuldkornsdej. Alle ingredienser og smagen er i top, og den færdige pizza er pakket i Danmarks første, miljøvenlige pizzabakke uden fluor eller klor.
læs mereVi er Danmarks største platform for private dining, hvor du kan booke kvalitetssikrede restauranter fordelt over hele landet hjem til dig i privaten. I skal have muligheden for at opleve magien ved restaurantoplevelsen hjemme ved jer selv.
læs mereNORD Magasinets chefredaktør, Rina Mardahl, har sat kurs mod Restaurant Kinome for at tage en bid af det japanske fusionskøkken sammen med kvalificeret anmelderhjælp i form af iværksætter, foredragsholder, sushi-elsker og tidligere fitness-dronning, Charlotte Bircow.
læs mereSommer er is-tid, og vi er så heldige at have et fantastisk udvalg af den lækreste af slagsen. Is, hvor kvalitet er et must. Hvor man kan smage fløden og de hindbær, lakridser, kaffe og chokolade og alle de andre skønne smagsvarianter, is i dag gerne må smage af.
læs mereBland mel og sukker sammen. Skær smør i mindre stykker og rør i dejen. Saml dejen med et æg til en ensartet og glat dej. Pak dejen i husholdningsfilm og stil i køleskabet i 1 time.
læs mereVidste du, at Thai Lanna, udover at lave den lækreste og sunde thai-takeaway, også har stor erfaring med mad til arrangementer?
læs mereKøbmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerrs ’egne’ vine bliver i dette nummer anmeldt af anerkendt vinanmelder.
læs mereDenne skønne dessert er noget for alle, der elsker chokolade. Det er min absolut favoritdessert. Den smelter på tungen, og det flydende indre er fantastisk. Server den evt. med is eller de skønne syltede blomer.
læs mereDenne formidable udsigt hører hjemme i Københavns Nordhavn, hvor NORDs chef-redaktør Rina Mardahl har inviteret Rotunden Hellerup Foodmarkets købmand, Rasmus Vejbæk-Zerr, til en gastronomisk oplevelse på toppen af Københavns visuelle ydeevne.
læs mereLangtidssimrede svinekæber bliver aldrig kedeligt. De smager ganske enkelt helt ufatteligt godt. Denne ret med svampe og jordskokker er i den grad en af mine vinterfavoritter – og tro mig! Den er hele den lange tilberedningstid værd.
læs mereDer er ikke noget som den gode frokost: let, lækker, fuld af kalorier eller vegetarisk og supersund. Vi har samlet nogle af de bedste bud på en skøn og forskellig frokostoplevelse.
læs mere56-årige Jens Veggerby sidder stadig på hjul, 19 år efter han huggede bremsen i for sidste gang i sin aktive karriere. En karriere, hvor han med stor succes bl.a. deltog i utallige 6-dagesløb og store etapeløb som Tour de France og Giro d’Italia. Og kærligheden til jernhesten er ikke forduftet, hvilket resulterer i et dagligt tilbagelagt kilometersnit på 70-75 kilometer og 3.000 forbrændte kalorier.
læs mereMadstylist og kogebogsforfatter, kendt fra bl.a. Masterchef, giver dig her sin opskrift på snegle med kokus og mælkechokolade.
læs mereKøbmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
læs mereThai Lanna laver lækkert og sundt takeaway. 100% hjemmelavet.
læs merePS Bar & Grill hedder et nyere spisehus centralt på Østerbrogade, som forener hjemlig hygge med international stemning.
læs mereNORDs chefredaktør, Rina Mardahl, har sat den 62-årige erhvervsmand, Hans Henrik Palm i stævne på en af dennes frokost-hjemmebaner i Restaurant Øresunds lille hyggelige, dekorative gårdhave for at snakke om maden, livet og hverdagen.
læs mereTil jul elsker jeg at bage småkager, en af mine favorit småkager er disse krydrede julehjerter.
læs mereMed den kvalitet vi oplever fra Andersen Winery, har vi pligt til at skifte hver fjerde flaske champagne ud med en dansk frugtvin med bobler. Og de passer rigtigt godt til meget af den mad vi serverer i november og december.
læs mereSushi Lovers, som du kan spise hos lige midt på Ordrupvej, laver så delikat sushi af allerhøjeste kvalitet, at de bliver hentet til både luksushoteller i Østrig og til oktoberfest i München for at lave sushi. Det synes de er sjovt, men hjertet banker for restauranten i Charlottenlund.
læs mereHer gik jeg efter den bedste udsigt oppe på bakken med Øresund foran dig, så vi tog til Restaurant Charlottenlund Fort. Hertil kommer fortets inspirerende historie som i den grad skærper ens sanser og stemningen føles opløftet. Vi foreslår at du i menukortet, når maden er bestilt, læser den fascinerende historie som stedet indeholder.
læs mereBunde: Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene ét af gangen. Sigt mel, bagepulver og natron sammen og vend i æggemassen. Hak chokoladen fint og vend i sammen med marmelade. Rør kærnemælk i til en ensartet dej.
læs mereSpis en lækker frokost til din næste business lunch eller frokostmøde hos Ambassaden & Konsulatet på Østerbro. Her får du traditionel, dansk frokost med et twist og lavet på gode råvarer.
læs mereKøbmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine egne favoritvine, og denne gang gælder det vine fra Bourgogne, som kan ende med at blive for dyre til at drikke pga. efterspørgsel fra Asien.
læs mereMaden smager skønt. Den er lavet, så du føler, at den er kreeret præcis til din personlige, festlige lejlighed og ikke bare til et nummer i rækken – og så kan du være sikker på, at den er stylet, så den ser ultraindbydende ud, når du bestiller Camilla Zarah Lawes til at stå for måltidet.
læs mereDen lækre knasende bund, fyldt med den vidunderlige chokoladecreme med te smager fantastisk. En god variant til den klassiske jordbærkage. Kagen kan også tilberedes med brombær, blåbær eller hindbær.
læs merePer Thøstesens restaurant på Esplanaden har et stærkt DNA som København og omegns førende franske brasserie på dansk. Om sommeren blæser nye og mere blide vinde med østers og champagne under åben himmel.
læs mereKøbmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine egne favoritvine, og nu er turen kommet til det østrigske vinhus Pfaffl. Ifølge Rasmus et unikt vinhus der i 2016 blev det første østrigske vinhus, som blev kåret til årets vinproducent. ROTUNDEN Hellerup Food Market fører Pfaffl.
læs merePeter valgte en Cæsarsalat med romainesalat, kylling, dressing, parmesanost, crutoner og økologisk brød. Man formår på Øregård Cafe at servere en cæsarsalat hvor de forskellige ingredienser udgjorde én helhed som var i top til 129 kr.
læs mereSmå lækre mini pizzaer med linsemos og grønt. Pizza kan laves med næsten alle grøntsager du har liggende i køleskabet og er derfor oplagt som en tøm-køleskabet-ret til weekendhyggen. Jeg giver dig her tre bud på grønt som er lækkert på pizza. Både bagt med i ovnen, men også friske rå grøntsager som toppin
læs mereDenne gang fandt jeg et helt nyt sted, jeg ikke havde set før i vores lokalområde. Vi tog til Madhus24 i Dyssegård på Søborg Hovedgade og jeg må sige, at vi blev meget overraskede over at dette fine spisested, som havde en hyggelig atmosfære og gastronomiske retter, som var økologisk, så selv deres cola er økologisk.
læs mereKøbmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr vil i de kommende numre anbefale sine egne favoritvine, og i anledning af foråret starter han med rosévin.
læs mereA Hereford Beefstouw er rykket ind i Skovshoved Hotels restaurant, hvor man ønsker at sætte sit kvalitets-fingeraftryk – med respekt for hotellets og restaurantens historie.
læs mereDet er en fantastisk dessert, der smager skønt hele året, du kan samle kagen om morgenen eller aftenen før, så du kun skal bage den lige før den skal nydes. Server evt. med en stor skefuld vaniljeis til.
læs mereRestaurantkammeraterne Rina Mardahl & Peter Linder havde denne gang bevæget sig til Dyssegård, hvor Madhus24 holder til.
læs mereDen hvide chokolade flyder ikke ud i dejen, men ligger som små smeltede klumper inde i kagen. Smager dejligt.
læs mereVi kom ind og blev mødt af en fyldt frokost restaurant med top service af tjenerne, som viste os til vores bord med udsigt til haven. Jeg må sige, vi blev meget overraskede over, hvor stor Wohlert var og den service de alle yder.
læs mereVi fik en kartoffelmad i klassisk forstand, med de mest fantastiske sprøde hjemmelavede løg, med bacon og purløg til 85 kr. Samt roastbeef med spejlæg og bløde løg, der fuldt ud svarede til forventningerne til 85 kr.
læs mereFantastisk skøn kage, der smager af appelsin, mandler og kokos.
Kokketid: 15 min. Komfurtid: 2 timer. Bagetid: 45 min.
Vi fik en lækker klassisk frokostmenu bestående af rødspættefilletter med hjemmelavet remoulade, tyndskåret gulerod, syltet agurk.
læs mereHvorfor tage ind til hovedstaden, når det hele findes her? I denne udgave af “på frokost i området” har vi været på Address i Tuborg Havn. Et sted vi alle glemmer lidt, fordi den er helt ude ved vandet. Lad dig inspirere af vores oplevelse af stederne, maden og drikkene.
læs mereMen, hvad man måske ikke lige tænker over, at i disse ikoniske rammer, er det muligt at få en lækker frokost i Michelin-restauranten Marchal til ganske fair priser.
læs mereGentofte Gourmet – eksperterne anbefaler. Vi følger de ypperste blandt områdets delikatessebutikker og får anbefalinger på nye lækre produkter og opskrifter.
læs mereRotunden – det eksklusive supermarked. I Rotunden finder du alle de varer, du kan tænke dig, hvis du går op i kvalitet, service og udvalg.
læs mere