Vælg en side

Gastro

Thai Lanna smuk mad til din fest

Thai Lanna smuk mad til din fest

Festhumøret stiger med smuk og velsmagende mad, som består af thaispecialiteter og masser af friske grøntsager, skaldyr, fisk, kød og fint udskårne frugter fra Thai Lanna. Hvis corona igen udfordrer, har Thai Lanna også løsninger til det.
Indbydende thaimad fra Thai Lanna giver din fest et smukt og velsmagende indhold – både til konfirmation, bryllup og til små private sammenkomster, eller når medarbejderne skal forkæles. Thai Lanna sørger naturligvis for at anrette corona-sikkert, de vejleder med planlægning, bringer maden ud og kan også hjælpe med at stille op mv.

læs mere
Garbanzo – En farverig mundfuld

Garbanzo – En farverig mundfuld

Friskbagte pitabrød med chiafrø og quinoafrø rullet i majsmel, inden de kommer i ovnen. Derefter fyldt med friske grønne råvarer, udvalgte luksussalater og endelig kød eller falafel, så du kan sætte tænderne i en smuk og farverig mundfuld. Du kan også vælge en bowl.

læs mere
Smagfuld Thai festmad

Smagfuld Thai festmad

Skal du booke mad til brylluppet, konfirmationen eller selskabet, som grundet corona er blevet udskudt, er Thai Lanna klar til fest.
Jeres helt egen menu: Har I helt særlige ønsker, så er Thai Lanna altid klar med spændende forslag. Antal retter og gæster er næsten uden betydning. Udover stedets klassiske festmenuer, bestående af tre forretter og tre hovedretter inkl. jasminris og rejechips, kan I altid tilføje ekstra retter. Og skulle I have en særlig thailandsk favorit, som ikke er på menukortet, klarer Thai Lanna den også. Coronatiden gør selvfølgelig, at der kan opstå forskellige udfordringer. Thai Lanna, som følger myndighedernes anbefalinger, har derfor udviklet forskellige løsninger. Fx en ’fællesbuffet hver for sig’. Her pakkes maden i individuel emballage.

læs mere
Slurp!

Slurp!

Det er sommer, det er sol, det er istid! Ingen sommer uden masser af is. Og i dag fås de i så mange forskellige udgaver og med lækre smage, at selv kræsenpinde kan være med.

læs mere
Hjemmelavede thai-klassikere nu som vegetar

Hjemmelavede thai-klassikere nu som vegetar

Hjemmelavede thai-klassikerenu som vegetar. Thai Lanna har lyttet til deres trofaste kunder og udvider det i forvejen store sortiment med endnu flere grønne retter. Maden er stadig den gode, hjemmelavede takeaway, som også er sund og i høj kvalitet, fordi alt bliver lavet fra bunden.

læs mere
Mardahl på frokosttur med Ulf Pilgaard

Mardahl på frokosttur med Ulf Pilgaard

Man bliver aldrig for gammel til at forelske sig, betroede den folkekære skuespiller sig til NORDs redaktør, da de indtog frokosten på Restaurant Hellerup Sejlklub. Som han sidder der med sit mørke hår og gode glød med et smil på læben, fordi han om lidt kan sætte tænderne i højtbelagt smørrebrød med æg og rejer, og ikke mindst sin nye kæreste Annette Bavnhøj, som er med på en lytter, er det svært at tro, at Ulf Pilgaard næsten lige er blevet 80. 2020 skulle også have været sidste år med Cirkusrevyen, men en vis Corona forstyrrede afskedsforestillingen, så i år bliver det.

læs mere
En køkkenchefs bekendelse: Eric Vildgaard fra Restaurant Jordnær

En køkkenchefs bekendelse: Eric Vildgaard fra Restaurant Jordnær

Eric Vildgaard fra Restaurant Jordnær – 2 stjerner i Michelin. Er der nogle råvarer, som du opfatter som overvurderet? Jeg finder faktisk fois gras lidt overvurderet. Desuden synes jeg, at behovet for at spise så meget rødt kød er overvurderet. Vi skal jo have protein, og det er der også masser af i bælgfrugter. Jeg stiller store krav til bæredygtighed og økolog, men det handler stadig om den bedst mulige kvalitet. Jeg vil gerne bringe naturen ind på tallerkenen.

læs mere
Fremtidens supermarked i Nordhavn: Madmekka for livsnydere

Fremtidens supermarked i Nordhavn: Madmekka for livsnydere

Der er ikke sparet på ambitionerne i Nordhavns MENY, hvor købmand Mikael Lindegaard Kristiansen har givet drømmen om fremtidens fødevaremarked luft under vingerne. Her kan kunderne i Københavns nye levende bydel opleve et sandt madmekka, hvor der er frit valg på menuen. Fra en picnic på molen over en farseret pighvar for vennerne på altanen til et svingende fad østers med bobler serveret i solen langs den fredede bygning.

læs mere
Konfirmationskage med stiletter – var det noget?

Konfirmationskage med stiletter – var det noget?

Tænk kagen ind i planlægningen og få en super lækker kage, som er skræddersyet til konfirmanden, eller som bare opfylder jeres hedeste ønsker til kagen. Det kan være et flot retro overflødighedshorn, en temakage eller hvad med kransekageringe med en yndefuld chokoladestilet fyldt med chokolade. Rimeligt ”instagrammable”. Bodenhoffs chefkonditor Allan Andersen har haft travlt med at kreere velsmagende, men også anderledes kager til årets konfirmationer.

læs mere
Æblekage med tranebær & stjerneanis

Æblekage med tranebær & stjerneanis

Der er intet bedre end duften af nybagt kage. Sæt kagen i ovnen lige før dine gæster kommer og servér den lun med kold vaniljeskyr. Du skal bruge: 3 æg, 50 g tranebær, 140 g rørsukker, 140 g smeltet smør, 150 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, 4 æbler, 1 spsk. kanel, 2 tsk. knust stjerneanis, 6 spsk. rørsukker, Smør til formen. Vaniljeskyr: Pisk æg med sukker. Tilsæt smør, hvedemel og bagepulver. Skyl æblerne, skær 1 af æblerne i fine terninger, og de andre i tynde både. Vend æbleterninger og tranebær i dejen, og kom den i en smurt springform på 20 cm. Læg æblebådene i cirkler oven på dejen. Bland kanel, stjerneanis og rørsukker sammen og drys over kagen. Bag kagen i 35 min ved 180 grader, servér gerne lun med kold vaniljeskyr.

læs mere
Rosé Rosé

Rosé Rosé

Konceptet er knivskarpt, og den gode energi helt suveræn. Mød det erfarne og sammensatte trekløver – Peter, Lars og Bo – som står bag Hellerups og oplands nye eksklusive, franskinspirerede bistrorestaurant, der er opkaldt efter en lyserød sommerdrik.

læs mere
Parsley Salon – et festfyrværkeri af stjernekokke midt i Hellerup

Parsley Salon – et festfyrværkeri af stjernekokke midt i Hellerup

Den danske madscene har gennemgået en revolutionerende udvikling de seneste årtier. Parsley Salon er en hyldest til stjernekokkene, som står bag revolutionen. Midt i Hellerup under Hellerup Parkhotel kan de heldige, som får fat i en billet, opleve landets absolut bedste, mest berømte og berygtede topkokke i en række helt unikke ‘jamsessions’.

læs mere
Sirupskager med glasur og vaniljesmørcreme

Sirupskager med glasur og vaniljesmørcreme

En krydret kage fyldt med alle julens krydderier.
DU SKAL BRUGE: 2 store æg, 100 g sukker, 1 dl sirup, 150 g smeltet smør, 250 g hvedemel, 1 tsk. nelliker, 1 tsk. kanel, 1 tsk. ingefær, 1 dl sirup, 1 tsk. kardemomme, 1 tsk. natron, 2 dl skyr,
SMØRCREME:
200 g usaltet blødt smør, 50 g flormelis, Kornene fra 1/2 vaniljestang
GLASUR:
300 g flormelis, ca. 1/2 dl kogende vand
PYNT:
Guldstøv og tørret hindbær
ENDVIDERE:
6 små rugbrødsforme eller en stor springform på 20 cm

læs mere
Thai-takeaway på Rådhusvej

Thai-takeaway på Rådhusvej

Ny takeaway med ægte thaimad. Professionelle thailandske kokke tilbereder sund, smagfuld og ægte thaimad af friske, eksotiske råvarer. Portionerne er store, smagfulde og velduftende med de kendte thai-ingredienser som cremet kokosmælk, friskt citrongræs, ingefærlignende galanga-rod, lækker koriander og chili i alle styrker.

læs mere
Eksklusiv private dining med Sushi Lovers

Eksklusiv private dining med Sushi Lovers

Eksklusiv private dining første lørdag i måneden med plads til kun 20 personer. Deltagerne får serveret den ypperste menu bestående af 12 retters snacks, sushi og dessert med tilhørende vine/drinks i samarbejde med kok fra trestjernet Michelinrestaurant.

læs mere
Gastronyheder

Gastronyheder

Private dining koncept. Redaktøren på frokost med Frederik Bagger. Bryllupskager til kærligheden. Lokalt og helt autentisk: Thai Lanna. sluuuurp! Lækker kageopskrift. 3 kendte kokke og deres jul.

læs mere
OLIOLI åbner på Strandvejen 189

OLIOLI åbner på Strandvejen 189

Vi glæder os helt vildt, meget! Det bliver vores ottende butik, og vi forventer at åbne i midt september. Udover vores Poké Bowls, Juice og Kaffe introducerer vi også vores morgenmad bestående af Smoothie Bowls og vores ”Poké on Rye”, der er vores version af et asiatisk smørrebrød.”
oliolipoke.dk

læs mere
NAT & NAT Sandwichbar

NAT & NAT Sandwichbar

Luksussandwiches, sprøde salater og friske smoothies
Negar Ernest har flere års køkkenerfaring fra anerkendte restauranter og sandwichbarer og har opkaldt sin sandwichbar efter døtrene Natali og Natasha. Viden om de gode råvarer og smagssammensætninger slår klart igennem i de frisklavede og lækre sandwiches, salater og smoothies.
Strandvejen 95 / Hellerup / Telefon 76 500 200

læs mere
Slurp! IS!

Slurp! IS!

Det er sommer, det er sol, det er istid! Ingen sommer uden masser af is. Og i dag fås de i så mange forskellige udgaver og med lækre smage, at selv kræsenpinde kan være med.

læs mere
Eksklusiv private dining med Sushi Lovers

Eksklusiv private dining med Sushi Lovers

Når du har lyst til sushi, kan du altid være sikker på at få den bedste og højeste kvalitet hos Sushi Lovers på Ordrupvej. Nu glæder de sig til – som en ekstra oplevelse – også at præsentere eksklusiv private dining første lørdag i måneden med plads til kun 20 personer. Deltagerne får serveret den ypperste menu bestående af 12 retters snacks, sushi og dessert med tilhørende vine/drinks i samarbejde med kok fra trestjernet Michelinrestaurant.

læs mere
Hvad er et liv uden fisk?

Hvad er et liv uden fisk?

Egentlig havde Gourmanden og Konen, Kim Christiansen og Lisbet Christiansen, besluttet at gå på pension og koncentrere sig om børnebørn, manuskriptskrivning, rejser og huset i Sverige. Men da de fik tilbudt en ledig fiskeforretning på Jægersborg Allé 45 – og dermed muligheden for at bruge deres store viden om fisk og kogekunst – besluttede de at springe til og få et lidt anderledes og spændende seniorliv. Og kunderne stod parat for at ønske dem velkommen tilbage på Alléen.

læs mere
Festkagernes mesterbager

Festkagernes mesterbager

Fra overdådige bryllupskager til miniaturekager i tusindtal og specialdesignede festkager til royale og politikere. Bodenhoffs Bageri er specialister i helt særlige kager til enhver fest. WAUW!-effekten er helt tydelig, når konditorchef Allan Ander-sen fra Bodenhoffs Bageri, kreerer sine smukke og imponerende festkager.

læs mere
NORD elsker citronmåne med marcipan & mynte

NORD elsker citronmåne med marcipan & mynte

Camilla Zarah Lawes: Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye op­skrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.

læs mere
Mardahl på frokosttur med Peter Mygind

Mardahl på frokosttur med Peter Mygind

Sammen med internationale stjerner som Emma Thompson og Emilia Clarke er han aktuel i biograffilmen Last Christmas. Han spiller hovedrollen i ny krimi-serie. Yderligere turnerer Peter Mygind det ganske land og holder foredrag. Men selvom NORD Magasinet møder en travl mand på Skovshoved Hotel, er der plads til overskud og smil.

læs mere
Restaurant Hellerup Sejlklub

Restaurant Hellerup Sejlklub

Smuk udsigt og dejlig mad
I Restaurant Hellerup Sejlklub kan du hele året nyde dagens ret til 89 kr. Her får du danske retter med et twist tilsat atmosfære og den dejlige udsigt over Øresund. Lokalerne kan også danne perfekte rammer om alle typer selskaber fra 5-200 personer – både til private mærkedage, eller man kan fx holde møde i vores mødelokale med AV-udstyr efterfulgt af spisning.

læs mere
Banan-gulerodsmuffin

Banan-gulerodsmuffin

En lækker sprød sund muffin opskrift af Camilla Lawes
Ingredienser: 1/2 dl solsikkeolie, 2 æg, 3 spsk. honning, 1 meget moden banan, 100 g revet gulerod, 100 g havregryn, 50 g hvedemel, 25 g tranebær, 1 tsk. bagepulver, 2 tsk. vaniljesukker,
DRYS: 20 g kokosflager
Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 200 grader
Pisk honning og olie sammen med en gaffel, tilsæt ægget et af gangen og pisk til en lys cremet masse. 
Mos bananen og vend dem i sammen med fint revet gulerod.
Bland havregryn, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen, vend det i dejen. 
Fordel dejen i muffinsforme der er foret med bagepapir, og bag dem i 8 minutter, drys med kokosflager og bag videre i 8 minutter.

læs mere
Ahi poke

Ahi poke

Ahi poke – Til 4 personer. Opskrift af: Alana Kysar
Ingredienser: 1 kg frisk tun (yellowfin tun) skåret i store tern, 1 spiseske sesamolie, 1 spiseske soya, 1/4 kop fintskåret hvide løg, 1/4 kop hakket forårsløg, Lidt havsalt, 1/2 teske chiliflager, 2 teskeer finthakkede ristede macadamianødder, 1 teske ristede lyse – eller sorte sesam, Tørret tang skåret i fine strimler til at pynte med.
Serveres med kogte ris
Sådan gør du:
Bland tun, sesamolie, soya, salt, løg, chili, sesam og nødder forsigtigt sammen i en skål og smag til.
Anret risene i skålene og top med tunblandingen. Pynt med de tørrede tangstrimler og server straks. Velbekomme.

læs mere
Thai Lanna  – mad til den vellykkede fest

Spis dig sund i take-away fra Thai Lanna

Skal du være sund i det nye år, elsker store smagsoplevelser og samtidig vil spare tid, så er områdets førende thairestaurant et af de bedste bud. Thai Lanna, der laver en suveræn take-away, har nemlig altid sat en ære i hjemmelavet mad helt fra bunden. Og de har lavet take-away før det kom på mode. Det er Nusara (Anna) Chamnanpradid og hendes dygtige køkkenteam, som svinger wok og gryder. De kender thaikøkkenet til fingerspidserne, og tilbereder altid frisk og sund take-away i høj kvalitet og altid med de rigtige råvarer.

læs mere
Drik spansk!

Drik spansk!

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
Rasmus Vejbæk-Zerr er købmand i det prisvindende luksus-supermarked Hellerup Food Market (Meny) i Rotunden. Han har arbejdet professionelt med vin i 24 år. Er certificeret sommelier fra Vinakademiet og holder vinforedrag og smagninger. Hans hold Rotunden er sammenlagt nummer 1 over de seneste fem år ved DM i blindsmagning.
Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
Vine til julemaden
Josep Grau, Montsant, Spanien – topkvalitet fra Montsant i Spanien. Josep Grau har lært at lave vin i Bourgogne, hvilket betyder, at vinene er mere elegante end sædvanligt fra området. Druerne kommer fra mere end 70 små parceller med Grenache og Samsó (Carignan), hvor nogle af vinstokkene er  mere end 80 år gamle. Grenache og Samsó (Carignan) er kendt fra Rhonedalen, hvor det berømte Chateau-Neuf-du-Pape ligger. Derfor er vinene fra Josep Grau et prisvenligt alternativ, til de langt dyrere topvine fra Chateau Neuf- du- Pape, når der skal julemad på bordet.

læs mere
Gå ikke ned  på udstyr

Gå ikke ned på udstyr

Opdag glæden ved skuffens skarpeste knive, støbejernsgryder til simrende efterårsretter, hærdede stegepander, der kan klare lidt af hvert, og en knivsliber, som selv de professionelle
kan bruge. Kvalitet og enkelthed er kodeordet for tidens køkkenudstyr. Kan købes hos www.zwilling.com eller hos Magasin

læs mere
Smagen af Provence

Smagen af Provence

Vi kender alle til de dage, hvor middagsmaden helst skal lave sig selv. Heldigvis findes der en velsmagende håndsrækning til travle familier, der serverer kvalitets-takeaway til appetitlige priser. Overlad køkkentjansen til Dagens Måltid.

læs mere
Panna Cotta med kaffe gele

Panna Cotta med kaffe gele

Pannacotta: (6 små portioner), 1/2 liter piskefløde, 60 g rørsukker, 1 stang god vanilje, 3 blade husblas
Kaffe gele: 1,5 dl lunkent vand, 2 blade husblas, 1 spsk. kaffepulver, 2 tsk. kanel, 2 spsk. rørsukker, 2 spsk. kaffelikør
Fremgangsmåde
Bland fløde, sukker, vaniljekorn og bælg i en gryde og lad det småkoge ved svag varme i 2 minutter. Tag fra varmen og fjern vaniljebælgen. Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter, vrid dem let og pisk dem i den varme fløde. Hæld cremen i skyllet portionsglas (så er den nemmere at få ud af formen/portionsglas) og stil på køl I minimum 2 timer. 
kaffegele
Udblød husblas i koldt vand. opløs den i lunkent vand, rør kaffe, kanel og sukker i sammen med Kalua eller en anden kaffe likør. Afkøl i 30 minutter og hæld på pannacottaerne. Stil på køl i minimum 2 timer.
Et dejligt alternativ til den klassiske ris a la mande. Du kan også servere pannacottaen med kold kirsbærsauce.

læs mere
Julebuffeter på thailandsk

Julebuffeter på thailandsk

Det dufter helt af jul, når man øser Kaeng pet bet op på tallerkenen: Lækker, mør and i rød karry med ananas, tomater og basilikum. Kaeng pet bet er faktisk lidt af en juleklassiker, da den ofte bliver bestilt, når Thai Lanna går i gang med sæsonens julefrokoster. Der er nemlig en tendens til, at uanset hvor meget vi elsker and med rødkål og brun sovs, så gør det ikke noget, at julefrokosten kommer fra fjerne himmelstrøg med store smagsoplevelser og lækre råvarer. Thai Lanna har stor erfaring med at tilberede buffeter til julefrokosten, og de anbefaler, at man booker dagen allerede nu, også selvom man ikke ved, om man er 5, 10 eller 50 til julefrokosten. Det behøver den erfarne restaurant først at vide senest nogle dage forinden.

læs mere
Græskarristotto med kantareller og hasselnødder

Græskarristotto med kantareller og hasselnødder

4-6 personer. Ingredienser: 2 spsk. olivenolie, 1 stort løg, 350 gram risottoris, 300 gram Hokkaido græskar eller en butternut squash (uden skal), 120 ml hvidvin, 60 gram usaltet smør, 1.5 l grøntsags- eller kylling bouillon, 120 gram revet parmesan, Fint salt, Friskkværnet peber, 50 gram hasselnødder uden skal, 200 gram kantareller, En håndfuld purløg
Fremgangsmåde
Rist hasselnødderne i ca. 2 min. på en tør pande over medium varme. Rør konstant indtil nødderne begynder at afgive deres karakteristiske duft. Hak dem groft og sæt til side.
I den samme pande varmes halvdelen af olien over medium varme, og kantarellerne steges i 1 min., mens der røres forsigtigt. Sæt til side.
Hak løget fint. Hak græskarret. Hak purløget fint og sæt til side. Riv parmesanen og sæt til side. I en stor gryde eller cocotte opvarmes den resterende olie ved medium varme, og løget sauteres i 5 min., indtil det er gennemsigtigt. Tilsæt ris og kog videre i 2-3 min. Tilsæt græskar og steg videre i 1 min.
Tilsæt vin, bring i kog og kog indtil vinen næsten er fordampet. Tilsæt bouillon indtil risen er dækket og lad simre uden låg, mens der røres jævnligt. Der tilsættes hele tiden bouillon, så risene hele tiden er dækket. Lad simre indtil risene er al dente, og væsken er optaget. Rør smør og parmesan i og smag til med salt og peber.
Fordel risottoen på tallerkner eller i skåle og arrangér kantareller på toppen. Drys med purløg, nødder og parmesan. Smag til med salt og peber.

læs mere
Original pizza helt fra bunden hos Lalucci

Original pizza helt fra bunden hos Lalucci

Når du sætter tænderne i pizza fra Lalucci – la pizzeria costa d’hellerup – får du den bedste hjemmelavede, langtidshævede og sprøde bund, ligemeget om du vælger klassisk, fuldkorn eller glutenfri. Al dej bliver lavet fra bunden hos Lalucci, der som de første i Danmark bagte en glutenfri pizzabund.

læs mere
Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin

Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin

Côtes de Bourg er en af de ældste appellationer i Bordeaux AOC. Området ligger ca. 35 kilometer nord for Bordeaux by, på højre side af Garonne- og Dordogne floden, og 35 km nordvest for Pomerol og Margaux. Vinene fra dette område kan godt virke lidt rustikke, men jeg er stødt på Château Puybarbe, hvor den lidt blødere frugt er fremherskende, uden de rustikke tanniner som ofte kan være en udfordring. Château Puybarbe holder generelt på deres vine lidt længere før frigivelse, hvilket gør, at de har mere modenhed og balance. Disse to vine holder jeg især meget af, og de har tårnhøj kvalitet.

læs mere
Opskrift romkugler

Opskrift romkugler

Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt. Rør hvedemel og kakao i dejen sammen med vaniljesukker. Kom kagen i en smurt bradepande på 15 cm x 30 cm og bag den i 30 minutter.

læs mere
Whiskey Sour – det sure med det søde

Whiskey Sour – det sure med det søde

Whiskey Sour optræder som en klassiker for enden af enhver bardisk, hvor især æggehviden bidrager til en fløjlsblød smagsoplevelse, der elegant veksler mellem det sure og det søde. 

læs mere
Thai Lanna til sommerens fester

Thai Lanna til sommerens fester

Skal du holde bryllup eller en anden stor fest i august eller september, så kontakt Thai Lanna nu.
For ud over at være områdets foretrukne sted for thai-takeaway, er Thai Lanna også en populær og erfaren leverandør til fester og arrangementer. Fra privatfesterne til musikfestivaler og events. Uanset om du vælger catering eller hele udtrækket med kok og wok, så er det Nusara (Anna) Chamnanpradids og hendes dygtige køkkenteams kendte hjemmelavede thaimad, du og dine gæster får. Sundt og super velsmagende og derfor velegnet til de store fester, hvor god mad er et must. Thai Lanna holder sommerlukket i juli, så tag en uforpligtende snak allerede nu.

læs mere
Opskrift – kylling “provencal” med citron, salvie & hvidløg

Opskrift – kylling “provencal” med citron, salvie & hvidløg

Denne livret fik jeg som personalemad, da jeg arbejdede i Sydfrankrig, og den er siden blevet en fast del af hverdagsrepertoiret hjemme hos os. Alt passer perfekt sammen. Det er let og smager af solskin. Tip til servering : Server kyllingen med friskbagt brød og en let, frisk salat. Hovedret til 4 personer: • 8 store kyllingelår af prima kvalitet • 4 fed hvidløg • 16 salvieblade • Olivenolie • Salt og peber • 4 bananskalotteløg • 12 fed hvidløg • 1 citron • 8 salvieblade • 1½ dl hvidvin • 1 dl hønsefond eller vand • 2 spsk. god, frugtig olivenolie • 20 små modne tomater. Til servering: • 150 g sorte oliven • 100 g saltede mandler • 3 spsk. kapers • Høvlet parmesan efter smag • ½ citron

læs mere
Original pizza helt fra bunden hos Lalucci

Lalucci – Danmarks bedst ratede pizzeria

Hos Lalucci – la pizzeria costa d’Hellerup – er de sprøde pizzabunde lavet på langtidshævet klassisk -, glutenfri eller fuldkornsdej. Alle ingredienser og smagen er i top, og den færdige pizza er pakket i Danmarks første, miljøvenlige pizzabakke uden fluor eller klor.

læs mere
Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin

Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin fra Theo Minges

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr har en særlig kærlighed til tyske kvalitetsvine. Lær og smag på vine fra Theo Minges – økologisk vingård med glade vinstokke.
Hos Theo Minges arbejder man MED naturen, og bruger derfor meget tid i vinmarkerne for at sørge for vinstokkenes sundhed. Som Theo Minges udtrykker det: ”Glade vinstokke giver bedre vin.” Hans vingård ligger i Pfalz og producerer lækre sprøde forårsvine, primært på økologiske Riesling-druer, men også en dejlig Weissburgunder (Pinot Blanc), som tyskerne laver markant bedre end sine franske naboer i Alsace. Som VDP er hans vinhus et af Tysklands bedste, men det kan på ingen måde ses på prisen. Hans vine kan smages i Rotunden lørdag d. 4 maj.

læs mere
ChefMade bringer restaurantoplevelsen hjem til dig.

ChefMade bringer restaurantoplevelsen hjem til dig.

Vi er Danmarks største platform for private dining, hvor du kan booke kvalitetssikrede restauranter fordelt over hele landet hjem til dig i privaten. I skal have muligheden for at opleve magien ved restaurantoplevelsen hjemme ved jer selv.

læs mere
Det er istid

Det er istid

Sommer er is-tid, og vi er så heldige at have et fantastisk udvalg af den lækreste af slagsen. Is, hvor kvalitet er et must. Hvor man kan smage fløden og de hindbær, lakridser, kaffe og chokolade og alle de andre skønne smagsvarianter, is i dag gerne må smage af.

læs mere
Anerkendt vinanmelder om Rotundens vine

Anerkendt vinanmelder om Rotundens vine

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerrs ’egne’ vine bliver i dette nummer anmeldt af anerkendt vinanmelder.
I Hellerup Food Market er vi fire dedikerede vineksperter, som kritisk smager og udvælger alle de vine, som vi sætter på hylden. Derfor er det en ekstra tilfredsstillelse, når seriøse og saglige vinanmeldere, som Rolf Madsen, deler vores begejstring. Rolf Madsen skriver for Vinexpressen.dk og Berlingske. Hos sidstnævnte bliver Hellerup Food Market også vurderet som en enkeltstående vinforretning på grund af det store sortiment på mere end 2000 vine.

læs mere
Frokoststeder i Nordsjælland

Frokoststeder i Nordsjælland

Der er ikke noget som den gode frokost: let, lækker, fuld af kalorier eller vegetarisk og supersund. Vi har samlet nogle af de bedste bud på en skøn og forskellig frokostoplevelse.

læs mere
Mardahl på frokosttur med Jens Veggerby

Mardahl på frokosttur med Jens Veggerby

56-årige Jens Veggerby sidder stadig på hjul, 19 år efter han huggede bremsen i  for sidste gang i sin aktive karriere. En karriere, hvor han med stor succes bl.a. deltog i utallige 6-dagesløb og store etapeløb som Tour de France og Giro d’Italia. Og kærligheden til jernhesten er ikke forduftet, hvilket resulterer i et dagligt tilbagelagt kilometersnit på 70-75 kilometer og 3.000 forbrændte kalorier. 

læs mere
Hjemmelavet thai-takeaway fra Thai Lanna

Hjemmelavet thai-takeaway fra Thai Lanna

Thai Lanna laver lækkert og sundt takeaway. 100% hjemmelavet.
I en tid hvor det at spise skal være nemt og lækkert, er der desværre også en tendens til, at det hjemmelavede går fløjten. Det gælder dog ikke et sted som Thai Lanna. Områdets kendte thai-takeaway og catering lavet af Nusara (Anna) Chamnanpradid og hendes dygtige køkkenteam, som har kreeret den lækreste takeaway, før det kom på mode. Forskellen er bare, at her er alt virkelig hjemmelavet. Ned til mindste detalje. På den måde er du sikker på, at din takeaway er sund og i høj kvalitet, fri for præfabrikationer og altid frisklavet. Først når du har bestilt, går køkkenet i gang!

læs mere
P.S. – vi har fået et  nyt mødested

P.S. – vi har fået et nyt mødested

PS Bar & Grill hedder et nyere spisehus centralt på Østerbrogade, som forener hjemlig hygge med international stemning. Til morgenmad spiser jeg amerikanske pandekager og avocadomad. Frokosten er en lækker svampetoast og til aften hjemmelavet burger til min kæreste og et udvalg af snackfadet til mig. PS Bar & Grill er som en forlængelse af hjemmet med morgenmad, frokost, cafehygge, arbejdsliv, intime middage og selskaber. Prisniveauet er yderst rimeligt og kvaliteten høj. Ikke underligt, at PS Bar & Grill siden åbningen sidste år er blevet et eftertragtet sted at mødes, om sulten er lille eller stor.
– Østerbro manglede et lokalt mødested, hvor både de lokale kunne mødes over god mad og vin, og folk nord fra kunne spise en lækker frokost, holde forretningsmøder eller bare mødes med deres venner efter en fodboldkamp i Parken eller før en tur i byen, siger driftschef Patrick de Neef.

læs mere
Spis en lækker frokost på La Sirena

Spis en lækker frokost på La Sirena

La Sirena har fået en flot makeover i 20 års fødselsdagsgave. Indretningen er moderne og behagelig at opholde sig i, og der er mange nye retter på menuen. Frokostkortet er helt nyt med både delikat smørrebrød, forskellige omeletter, moules frites, fish and chips og pariserbøf.

læs mere
Camilla Lawes’ Honninghjerter

Camilla Lawes’ Honninghjerter

Til jul elsker jeg at bage småkager, en af mine favorit småkager er disse krydrede julehjerter. Ca. 40 stk. Honninghjerter: 150 g farin, 150 g fast honning, 125 g smør, 2 æg, 1 appelsin, 500 g hvedemel, 1 tsk. hjortetaksalt, 1 tsk. kanel, 1 tsk. ingefær, 1 tsk. nelliker, 1 tsk. allehånde. Glasur: 250 g flormelis, 1/2 æggehvide, 1 tsk. glukose. Fremgangsmåde: Smelt farin, honning og smør i en lille gryde. Afkøl til stuetemperatur. Pisk æg i massen et af gangen. Riv appelsinen fint og vend i dejen, sammen med mel og alle krydderierne. Ælt dejen godt sammen, juster med lidt mel hvis dejen er for klistret. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir i 1 cm tykkelse og læg i køleskabet i 1 time, udstik til hjerter. Fordel på en bageplade med bagepapir og bag ved 175 grader i 10-12 minutter. Afkøl på en rist

læs mere
Blue Taco er smagen af Mexico i hjertet af Kgs Lyngby

Blue Taco er smagen af Mexico i hjertet af Kgs Lyngby

Bløde tacos er lavet på blå majs, inspireret af mexicansk cuisine, lavet med lokale råvarer. Hos Blue Taco i Lymgby kan du opleve den autentiske stemning fra Mexico med sydamerikansk personale og dekorationer. Her er der malet superhelte på væggene, pyntede kranier, billeder af masker samt tørrede majskolber. Kok og ejer, Morten Frydensdal, bruger den blå majskolbe til sine tacos.

læs mere
Kinome – ny japansk restaurant i Hellerup

Kinome – ny japansk restaurant i Hellerup

Hos Kinome får du japansk fusions-gourmetmad med dyb og rig smag. Du kan spise i den lille restaurant med plads til ca. 20 eller købe som takeaway. Råvarer og tilberedning er i top, og der er masser af smag i selv den mindste bestanddel, som fylder munden. Prisen er absolut rimelig for den høje kvalitet.

læs mere
Mardahl på frokosttur i restaurant Charlottenlund Fort

Mardahl på frokosttur i restaurant Charlottenlund Fort

Her gik jeg efter den bedste udsigt oppe på bakken med Øresund foran dig, så vi tog til Restaurant Charlottenlund Fort. Hertil kommer fortets inspirerende historie som i den grad skærper ens sanser og stemningen føles opløftet. Vi foreslår at du i menukortet, når maden er bestilt, læser den fascinerende historie som stedet indeholder.

læs mere
Nyd sommeren på Bistro Boheme

Nyd sommeren på Bistro Boheme

Per Thøstesens restaurant på Esplanaden har et stærkt DNA som København og omegns førende franske brasserie på dansk. Om sommeren blæser nye og mere blide vinde med østers og champagne under åben himmel.

læs mere
Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin

Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine egne favoritvine, og nu er turen kommet til det østrigske vinhus Pfaffl. Ifølge Rasmus et unikt vinhus der i 2016 blev det første østrigske vinhus, som blev kåret til årets vinproducent. ROTUNDEN Hellerup Food Market fører Pfaffl.

læs mere
Mardahl på frokosttur i Øregaard Café

Mardahl på frokosttur i Øregaard Café

Peter valgte en Cæsarsalat med romainesalat, kylling, dressing, parmesanost, crutoner og økologisk brød. Man formår på Øregård Cafe at servere en cæsarsalat hvor de forskellige ingredienser udgjorde én helhed som var i top til 129 kr.

læs mere
Camilla Lawes – Lækker hvid chokoladekage

Camilla Lawes – Lækker hvid chokoladekage

Den hvide chokolade flyder ikke ud i dejen, men ligger som små smeltede klumper inde i kagen. Smager dejligt. Tilberedningstid: 10 min. Ovntid: 25 min. Portion: 20 små stykker. Du skal bruge: •  130 g smeltet smør •  150 g rørsukker •  2 æg •  Fintrevet skal fra en økologisk citron • 200 g hvedemel • 1/2 tsk. bagepulver • Kornene fra en god vaniljestang • 125 g hvid chokolade. Pynt: • 15 g finthakkede pistacienødder • 25 g afskallede hasselnøddekerner. Smelt smørret og stil det til side. Pisk æg og sukker lyst og luftigt, og rør smørret i sammen med citronskal. Bland mel, bagepulver og vanilje sammen, og rør det i æggemassen. Hak chokoladen og vend i dejen. Hæld dejen i en ca. 15 x 20 cm lille bradepande foret med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 g i 25 minutter. Drys den færdige kage med de to slags nødder.

læs mere
Mardahl på frokosttur i Esthers spisehus

Mardahl på frokosttur i Esthers spisehus

Vi fik en kartoffelmad i klassisk forstand, med de mest fantastiske sprøde hjemmelavede løg, med bacon og purløg til 85 kr. Samt roastbeef med spejlæg og bløde løg, der fuldt ud svarede til forventningerne til 85 kr.

læs mere
Marokkansk appelsinkage

Marokkansk appelsinkage

Fantastisk skøn kage, der smager af appelsin, mandler og kokos. Kokketid: 15 min. Komfurtid: 2 timer. Bagetid: 45 min. Du skal bruge: 3 økologiske appelsiner, 400 g mandler, blendet til mel, 60 g kokosmel, 200 g flormelis, 2 tsk. bagepulver, 3 æg, Appelsinsirup, 2 hele appelsiner, 80 g sukker, Pynt. Ristede kokosflager: •  Skyl og kog de hele appelsiner i vand i 2 timer. Afkøl helt. •  Flæk dem og fjern kerner, blend dem til en fin pure. •  Tænd ovnen på 180 grader. •  Bland mandelmel med kokosmel, flormelis og bagepulver og vend det i appelsinpuréen. Rør æggene i et af gangen. •  Hæld dejen i en smurt randspringform (24 cm). •  Bag kagen ca. i 45 minutter.

læs mere
Mardahl på frokosttur i restaurant Address

Mardahl på frokosttur i restaurant Address

Hvorfor tage ind til hovedstaden, når det hele findes her? I denne udgave af “på frokost i området” har vi været på Address i Tuborg Havn. Et sted vi alle glemmer lidt, fordi den er helt ude ved vandet. Lad dig inspirere af vores oplevelse af stederne, maden og drikkene.

læs mere
Frokost på Hotel d’Angleterre

Frokost på Hotel d’Angleterre

Men, hvad man måske ikke lige tænker over, at i disse ikoniske rammer, er det muligt at få en lækker frokost i Michelin-restauranten Marchal til ganske fair priser.

læs mere
Gentofte Gourmet

Gentofte Gourmet

Gentofte Gourmet – eksperterne anbefaler. Vi følger de ypperste blandt områdets delikatessebutikker og får anbefalinger på nye lækre produkter og opskrifter.

læs mere
error: Content is protected !!
X