Vælg en side

Stig, Mikael og Henrik er det stærke trekløver, der med sans for eksklusivt brilledesign og dybe rødder i alle hjørner af optikerfaget, fører den knapt 30 år gamle optikerforretning ind i en ny æra.

Det er tidlig morgen, og tre mænd er ved at gøre sig klar til arbejdsdagen. På Frederiksberg starter Henrik Bense-Petersen bilen. Han skal en tur til Hellerup for at hilse på kunder, sin butiksbestyrer af Hellerup Optik, og forretningens tidligere ejer, Mikael Burlev. Han skal også lige en tur ind til en af sine øvrige forretninger. Henrik ejer flere optiker-forretninger, og hvor Hellerup Optik er den nyeste. Mikael, som har bosat sig i Københavns nordvest-kvarter efter at have boet i Hellerup en menneske-alder, mærker suset i kroppen, da den store BMW-motorcykel sætter i gang  og tager ham den velkendte tur tilbage til Strandvejen.

Model Evans fra Jacques Marie Mage til 7.200 kr. hører til blandt toppen af international brillemode.

Butiksbestyrerens passion for brillemode og ure

Og så er der Stig Mikkelsen. Fejlfri og elegant klædt. Som altid når han åbner døren til Strandvejen 163.

− Hvis du arbejder i en fed butik, så har du også lyst til at give ekstra af dig selv. Og da jeg også elsker at gøre mig umage, så gør jeg mig umage med mig selv og butikken hver dag. Klæder mig pænt på og møder kunderne med ægte glæde, fordi jeg virkelig elsker at være her, lyder det med smittende energi fra butikschef Stig siden 2021.

På hans håndled sidder et Nautilus-ur fra Patek Philippe. Stig er nemlig en lige så stor fan af kvalitets-ure, som han er af unikke highend brillebrands.

− Jeg kæder ure sammen med brillemode, fordi ure og briller er mandens ultimative tilbehør, og som i den grad kan understrege mandens udtryk.

Stig har, som han selv siger det, været i optiker-branchen en halv menneskealder. Bl.a. sin egen Profil-butik i reservatet, været ansat i Synoptik, og på et tidspunkt forlod han også optikerbranchen for at hellige sig Bucherer i Illum. Et af verdens absolut førende highend ur-brands fra Schweiz.

Jacques Marie Mage og Lindberg

Stig kan derfor godt finde på at invitere kunderne på ur- og brilleevents.

− Der er så meget storytelling i eksklusive briller og ure, siger Stig og nævner brillemærkerne Lindberg og Jacques Marie Mage, som hører til blandt verdens mest eksklusive brillemærker, og som efter ejer-skiftet, også er kommet på hylderne i Hellerup Optik. Fra Lindberg, som er dette minimalistiske og stil-fulde danske brilledesign med en perlerække af designpriser, er trekløveret især glad for bøffel-hornsserien. Jacques Marie Mage er oprindelig en fransk skulptør, som bosat i Los Angeles, skaber enestående briller i højeste kvalitet. De bliver produceret i Japan, og når du investerer i en Jacques Marie Mage-brille støtter du også USA’s oprindelige befolkning og naturparken Yellowstone.

Forandring fryder

Nu kommer Mikael. Den tidligere ejer af Hellerup Optik. Hvordan har han det med forretningens transformationsrejse? Han er der stadig. Men som ansat.

− Jeg har det rigtigt fint med, at der er kommet nye ejere. Dels nyder jeg ikke at arbejde lige så meget som før – som selvstændig knokler man jo rundt – og så skete der så meget på privatfronten, at jeg synes det er helt rart at slippe ansvaret og have kollegaer, lyder det fra den tidligere ejer.

Faktisk var det slet ikke Mikael, men hans tidligere hustru Annegrethe Burlev, som startede optiker-forretningen i 1995. Efter hun døde af sygdom i 2009, overtog Mikael og styrede forretningen indtil 2019. I alle de år var Hellerup Optik især synonymt med glade og farverige briller.

− Jeg er da garant for det gamle kundesegment! griner Mikael.

Der er ingen tvivl om, at Hellerup Optik har bevæget sig over i det eksklusive. Både med en lækker totalindretning af den lille optikerforretning og nye topmærker. Du kan dog stadig få ’glade briller som i gamle dage’, men knapt så mange som før, og det er stadig Mikael, der holder det gamle optikerhåndværk i hævd, når han på værkstedet faconsliber glas, reparerer og tilpasser briller.

Stig Mikkelsen med de ikoniske Jagger-solbriller på næsen fra Jacques Marie Mage til 10.100 kr.

En af optikerbranchens store er vendt hjem

Men hvad siger Henrik, som Stig kalder en af optikerbranchens ’grand old men’? Bl.a. var Henrik en af de helt store drivkræfter bag udviklingen af kontaktlinser tilbage i 1980’erne.

− Jeg synes, vi er kommet i mål med vores ambition om færre, men eksklusive brands, samtidig med at vi holder fast i det bedste af det gamle.

Henrik har også været vicepræsident for Essilor, som er verdens største brilleglasproducent. Han har rejst verden rundt, og nu er han selvstændig optiker med fem optikerforretninger.

− Alt det, jeg har set og lært i optikerbranchen, sætter jeg på spil i mine egne forretninger. Og jeg nyder det! Kundekontakten er den vigtigste del af ens arbejdsliv som optiker, og vi elsker alle tre at gøre vores yderste for, at de har det godt.

Butikschef Stig Mikkelsen elsker designbriller og lækre ure lige højt.

Besøg NORD’s Modebutikker her:

Unikke smykker

Unikke smykker

Alle smykker fra guldsmedeværkstedet i Hellerup, skabes med
kvalitet & håndværk for øje – et smykke fra Guldsmed Maiken Pade
er mere end bare et smykke.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X