Veganerudfordringen – Et grønt nytårsforsæt
Start 2019 med 22 dage med vegansk mad!
læs mereStart 2019 med 22 dage med vegansk mad!
læs mereDet er kålsæson – også i dit lokale supermarked. Denne salat kan både spises i løbet af efteråret og vinteren men er bestemt også oplagt som tilbehør til julemaden.
læs mereVi er nået til vejs ende i vores tema om vegansk livsstil, og hvad er bedre end at afslutte med den seneste forskning, som slår det fast med syvtommersøm: Plantebaseret kost er ikke bare sundt, det kan også redde jorden.
læs mereHvilke kendte mennesker er veganere? Hvilke konsekvenser har kødproduktionen i Danmark? Få svaret her.
læs mereSkøn og velsmagende Buddha Bowl med skønne og mættende ingredienser. En Buddha Bowl er en skøn måde at spise salater på. Jeg elsker en blanding af rå og tilberedte ingredienser.
læs mereWraps er gode i madpakken, da de gør det nemt at samle en masse grønt på en velsmagende måde. Brug fx de store tortillaer, der kan købes i supermarkederne, og fyld dem med masser af grønt, hummus eller denne skønne kikærtesalat.
læs mereVegansk mad stormer frem i verden, også i Danmark, hvor man også gerne twister det veganske ud i afkroge, så selv kødspiserne kan opfatte sig som bare lidt veganske. For de flestes vedkommende handler det om dyrevelfærd, bæredygtighed og sundhed.
læs mereDet er ved at være sæson for nye danske kartofler. Dette er mit bud på en virkelig nem kartoffelsalat med det proteinrige frø quinoa, sprøde grøntsager, cremet avocado og syrlighed fra citronsaft.
læs mereSøren Bregendal giver dig her tips, info og bemærkelsesværdige facts om den veganske livsstil
læs mereHvad betyder det for vores krop, når vi udelukker bøffer og mælk fra kosten og lever af planter, grøntsager og frugter? Forskning om vegansk kosts betydning for helbredet er stadig i sin vorden, men erfaringerne er mange.
læs mereIfølge FN’s klimapanel er menneskets påvirkning af klimaet og miljøet tydelig. Menneskeskabte udledninger af drivhusgasser er de højeste set i historien og klimaændringerne har allerede haft store konsekvenser for både mennesker og økosystemer.
læs mereSmå lækre mini pizzaer med linsemos og grønt. Pizza kan laves med næsten alle grøntsager du har liggende i køleskabet og er derfor oplagt som en tøm-køleskabet-ret til weekendhyggen. Jeg giver dig her tre bud på grønt som er lækkert på pizza. Både bagt med i ovnen, men også friske rå grøntsager som toppin
læs mereNORD Magasinets veganske makkerpar Johanne “Englerod” Mosgaard og Søren Bregendal laver igen lækre veganske retter. Denne gang er det morgenmadsretterne – Granola og Smoothie.
læs mereVi går i køkkenet og laver 8 veganske opskrifter, som du kan se i de næste 5 udgaver af NORD Magasinet, her vil vi præsentere Jer for nemme og lækre veganske retter. Se online på nord-magasinet.dk
læs mereKogebogsforfatteren Johanne Mosgaard har lavet en lækker pastaret uden kød, men med masser af smag og kraft.
læs mereDygtige forskere har historisk set givet os mange anledninger til at forstå hvorfor vi bliver hjertesyge. I 1951 bragte Englands førende tidsskrift, The Lancet, et særdeles spændende studie af professor Strøm og Dr. Jensen.
læs mereEr den igangværende veganske hype mere end blot endnu en forbipasserende tendens, båret af bl.a. sociale medier, kendisser og nye slankekure? Eller rummer den rent faktisk svar der kan ændre vores forhold til sundhed for altid? Læs med og få indblik i noget af den viden der ændrede mit liv for 12 år siden og som også kan ændre DIT liv dramatisk.
læs mereHvilke produkter kan jeg få i veganske udgaver? NORD Magasinet har fundet 8 produkter, som du hurtigt kan finde i dine lokale supermarkeder samt en kogebog med veganske retter.
læs mereDer er havredrik i Drude-Katrine Plannthins latte i stedet for komælk, og hun elsker det. Hør hvordan en latte-elskende designer fra Hellerup lever godt uden mælk.
læs mereVed du ikke så meget om vegansk livsstil? Søren Bregendal serverer her tips, info, og hvem ved, måske en sandhed eller to om den veganske livsstil.
læs mereUmahro Cadogan er stor, veltrænet og ser sund og sprudlende ud. Han lever af at rådgive om, bl.a. hvordan man spiser sig fra syg til rask. Hans første patient var i virkeligheden ham selv, selvom det er svært at forstå, at han har været en tynd, svækket person med mange alvorlige sygdomme.
læs mereSkal du have de nyeste og mest sofistikerede veganske varer, så findes de selvfølgelig hos Rotunden Hellerup Foodmarket.
læs mereVidste du at:
Kvægbrug er skyld i op til 91% af afskovningen af Amazonas regnskov. (World Bank. ’Causes of Deforestation of the Brazilian Amazon’)
Jeg lever selv som veganer og har gjort det de sidste 6 år. Før det, levede jeg som vegetar i 6 år. Men hvordan startede min rejse og hvorfor er jeg endt med at leve vegansk? For mange et ekstremt valg, for andre det mest naturlige i verden. For de fleste nok noget der bare lyder lidt frelst, kedeligt og besværligt. Jeg forstår udmærket folks skepsis, men min personlige rejse har lært mig at det hverken er ekstremt, kedeligt eller besværligt at leve plantebaseret. Tværtimod er det et liv fuld af nydelse, sundhed og mening.
læs mereNORD Magasinet har fundet 6 lækre produkter og anbefalinger til de læsere som gerne vil udforske den veganske livsstil nærmere.
læs mereMættende salat med nærende ingredienser som du finder i dit lokale supermarked.
læs mereDet er blevet hot at være veganer. Af sundhedsmæssige årsager eller dyreetiske. Eller en kombination af begge. Vi har spurgt veganere i vores område om deres liv uden kød, mælk, smør og æg.
læs mere