Vælg en side

Mini Nathalie Brint har selv været møllen igennem som pårørende til ældre og syge forældre og har som sygeplejerske oplevet, hvor afgørende tiden er for ældres livskvalitet. Alt dét bruger hun nu i sin virksomhed Privat Sygepleje.

 

År før sygeplejerske Mini havde tænkt på at skabe sin egen virksomhed, havde hun en oplevelse, der opsummerer, hvad Privat Sygepleje kom til at stå for: En dement, gammel mand på et plejehjem i snavsede joggingbukser, savlende og helt uden sprog, som ikke ville i bad, og som Mini blev sat til at hjælpe. Fordi Mini som sygeplejerskestuderende havde god tid, fandt hun ud af, at vandstrålen var meget hård, og lagde derfor engangsklude på skuld-rene, så vandet føltes helt blødt. Og fra hans hustru fik hun fortalt, at han før i tiden altid gik i nystrøgede skjorter og charmeklud, hvilket Mini så fik genindført. Reaktionen fra den demensramte var ikke til at tage fejl af:
– Da jeg tog derfra igen, tog han mig om skuldrene og kyssede mig på panden og sagde tak. Tårerne trillede ned ad kinderne på mig. Han følte sig mødt inde bag sin demens, og det gav mig en glæde, som var helt unik.

 

 

”Vi skal lære at se mennesket bag alderen og sygdommen.”

 

Minis sygeplejersketeam

Dagligt sender Mini sine privatsygeplejersker rundt til områdets ældre, hvis det ikke lige er Mini selv, som er ude i ’felten’, for det er dér, hun brænder for at være. Og oplevelsen med den gamle mand på plejehjemmet er på mange måder kimen til det hele.
Jeg mødte hans behov ud fra et billede af, hvad jeg havde fået fortalt, hvordan det en gang var, og når jeg så genskabte noget af det, blomstrede han fuldstændig op. Det handler om alt det, der er inde bag ved, og som er essensen i min måde at yde sygepleje på.

 

De gør fortiden levende

Mini valgte det private allerede i 2008 på grund af tiden. For den syntes hun ikke der var meget af i det offentlige, og Mini kunne se at i forhold til de ældre, var den afgørende.
– Vil vi sikre høj livskvalitet for de ældre i den tid, de har tilbage, så skal vi have tiden til det. For når vi er langt oppe i alderen, er fortiden den vigtigste, og den har man som ældre ofte stor glæde af at genopleve i nuet.
Derfor bruger Privat Sygepleje lige så meget tid på at være sammen med de ældre som at udøve sygepleje.
– Det er et spørgsmål om at få de ældre bragt tilbage dertil, hvor de åbner øjnene om morgenen, og synes livet er godt og trygt, og som sygeplejerske er dét en meget holistisk måde at tænke på. Det er ikke bare et spørgsmål om at pleje et sår på benene eller give piller, men at møde dem, der hvor de er.
Og det kan fx være ved at køre en tur op ad Strandvejen, tale om det tidligere arbejdsliv, oplevelser med gamle venner eller bare være sammen for tryghedens skyld.

 

Motiveret af oplevelserne som pårørende

En stærk dedikation som har et endnu dybere lag, fordi Mini på sjæl og krop ved, hvordan det er at være pårørende. Minis mor, der døde sidste år, var hårdt ramt af Alzheimers og hendes far har Parkinsons.
– Min mors Alzheimersforløb gennem seks år gav mig både et dybt personligt indblik i, hvor svært det er at være pårørende til en dement forælder og se sin mor forsvinde helt væk, og hvor meget det kræver af systemet og familien. Og med min far kan jeg se, hvor svært det er at få dagligdagen til at fungere, når en kronisk sygdom sætter store begrænsninger for ham i livet.

 

Chefen er på 24/7

Men ét er at være lige så dedikeret til de ældres trivsel, som Mini er, noget andet er at finde ligesindede. Det har været udfordrende at få personale, som forstår hvordan det er at arbejde i et privathjem, fortæller hun, men kalder det også en spændende rejse at være chef.
– Jeg hader skyllerumssnak, så jeg har gjort meget ud af åbenhed i teamet. Vi støtter hinanden og ingen står alene med et problem. Min telefon er også åben 24/7. Både for sygeplejerskerne, de pårørende og patienterne. Det er prisen, man betaler, men jeg gør det gerne.

 

Privat Sygepleje

Privat sygeplejersketeam skabt af sygeplejerske Mini Nathalie Brint. Specialiseret i kvalitetsældrepleje og terminale forløb. Kan bruges som enten et supplement eller erstatning for hjemmeplejen og plejehjem.

 

Områdets ”Mini”
Mini Nathalie Brint – blev fotograferet i sit lokalområde på Badeanstalten i Charlottenlund. Hun bor i Hellerup og har tre børn på 25, 24 og 18 år. Privatsygeplejerske med speciale i ældrepleje og også ledsager­sygeplejerske for Europæiske Rejeforsikring for patienter på udlandsrejser er også uddannet psykoterapeut.

Karat,  kærlighed og  købmandskab

Karat, kærlighed og købmandskab

Apel Fine Jewellery er ikke kun en eksklusiv smykkeforretning, men en fortælling om passion, håndværk og kærlighed, der har overlevet tidens trends og kriser. Indehaver er Thomas Cloos Kruse, som i år har 30 års jubilæum som ejer af forretningen. Man skal ringe på klokken for at blive lukket ind i den eksklusive smykkeforretning på Store Kongensgade 58.

læs mere

Besøg NORDs sundhedsbutikker her:


error: Indhold er beskyttet.