Vælg en side

NORD sætter fokus på ledelse og iværksætteri. Mia Wagner er uddannet jurist og nu direktør i familie-virksomheden Freeway. I dag består Freeway blandt andet af Lejebolig.dk, Studienet.dk, Plusbog.dk, Roomservice.dk og så selvfølgelig hjertebarnet Dating.dk. Mia Wagner er også kendt fra DR programmet Løvens Hule, hvor investorer møder iværksættere. Vi har taget en snak med Mia om ledelse og iværksætteri.

Løvindens lederskab

Mia Wagner er en moderne leder og iværksætter, som ikke er bange for også at vise sine følsomme sider frem. Mia blev for alvor kendt gennem sin optræden i DR programmet “Løvens hule”, hvor hun har gjort sig bemærket ved at forene følelser og fornuft. Hun fremstår som den vel nok mest empatiske af de til tider noget hårdtslående ‘løver’. Derfor er det også ekstra interessant at høre, hvordan Mia Wagner griber ledelsesstilen an i Freeway koncernen, hvor hun er koncerndirektør for omkring 30 virksomheder.

Min ledelsesstil er baseret på mine egne oplevelser både som ansat og som leder. Derfor er det også min ambition at arbejdspladsen skal være et sted, hvor man føler sig godt tilpas, et sted hvor vi gør alt for at folk ikke går ned med stress, men tværtimod føler sig trygge, så de kan være innovative.

Freeway som familievirksomhed

I dag er Freeway koncernen ejet af Mia Wagners bror, Morten Wagner Jr. og far, Morten Wagner Sr. Sidstnævnte er i øvrigt kendt som forsvarsadvokat i Pedal Ove sagen, som TV 2 netop har sendt en dokumentar om. Freeway består blandt andet af Lejebolig.dk, Studienet.dk, Plusbog.dk, Roomservice.dk og så selvfølgelig hjertebarnet Dating.dk for der er jo mange flere end blot de fem nævnte virksomheder. 

Da familien overtog aktiemajoriteten i Freeway i 2017 var det med målet om at skabe en familie-virksomhed, hvor der var fokus på innovation, virkelyst og tryghed for medarbejderne. På den måde er vi måske gået imod tidsånden med kapital-fonde osv. Men sagen er, at vi tror på værdien af det lange sigte, som man kan have med familieeje, og vi tror på, vi med ordentlighed, respekt og omsorg når nye højder sammen.

 

 

Startede som karriereadvokat

Mia har selv levet mange år i overhalingsbanen som forsvarsadvokat, skilsmisseadvokat, konfliktmægler og underviser.

Men i 2014 oplevede hun selv pludselig at sidde i sin bil uden at ane, hvor hun var på vej hen, og hvorfor. Hun havde fået stress. I 2016 valgte hun derfor at sadle om, da hun ikke kunne se sig selv drive advokatfirma resten af livet, og trådte i stedet ind i Freeway som direktør.

Når man først har oplevet det på egen krop, så ved man også, at der er grænser for, hvor hårdt man skal køre sig selv og ikke mindst sine medarbejdere førend de mange arbejdstimer ender med at give et negativt resultat, både for en selv og for virksomheden, forklarer Mia Wagner.

Da advokatvirksomheden blev lagt på hylden blev der sat yderligere turbo på familiekoncernen, og som et led i den strategi var et ønske om at positionere virksomheden stærkere i danskernes bevidsthed. DR-programmet Løvens Hule var en god platform.

Løvinden køber op

Mia Wagner var ikke tilbageholdende, da chancen for at være med i Løvens Hule viste sig. ”Jeg er den kandidat, I leder efter”. Således skrev Mia i en mail til Danmarks Radio i sensommeren 2018. Der var blevet en stol ledig, og Mia ønskede at bygge videre på virksomhedens renommé ved at positionere Freeway blandt iværksættere og skabe gode investeringer.

For mig er Løvens Hule en måde at arbejde videre med virksomhedens DNA. Vi startede jo selv som en iværksættervirksomhed med Dating.dk, og siden er en række andre virksomheder blevet bygget op på er-faringerne og kapitalen fra Dating.dk. Nogle er blevet solgt fra såsom Trendsales, andre har vi stadig som fx. Studieportalen, Lejebolig, Plusbog osv.

Leder med begge ben på jorden

For Mia har det været centralt at forene forretning med familieliv, og benene er stadig solidt plantet i den midtjyske muld, og hun bor stadig tæt på det landsted hvor hun er vokset op.. 

Jeg sætter pris på ro, nærvær og familieværdier, og det prøver jeg at overføre på min ledelsesstil. Vi skal huske at vi sælger onlineprodukter og services til almindelige danskere. Derfor er det også en klar fordel, at vi ved-kender os nogle værdier, som almindelige danskere kan stå inde for. For mig handler det om at drive en effektiv virksomhed, men gøre det samtidig med at der er overskud til at have sin familie og sine venner tæt på sig, afslutter Mia Wagner med et af sine smittende glade smil.

North Security passer på dig – og din bolig

North Security passer på dig – og din bolig

North Security er en alarmvirksomhed, der med højsikkerhedsinstallationer sætter beskyttelse af dig og din familie i absolut centrum. Bag virksomheden står en af branchens mest erfarne sikkerhedseksperter, Kenneth Johansen.
Ting kan erstattes, men ikke mennesker, og traumer kan være svære at hele, hvis man er så uheldig at blive udsat for et ubehageligt hjemmerøveri. I dag handler sikkerhed nemlig ikke kun om at forhindre den klassiske indbrudstyv i at komme ind, når vi ikke er hjemme, men i høj grad om at sikre den personlige beskyttelse døgnet rundt. Så vi helt undgår ubehagelige møder med ubudne gæster. Og det er her, North Security kommer ind i billedet. En sikkerhedsvirksomhed, som laver kundetilpassede
individuelle sikkerhedsløsninger baseret på den nyeste teknologi og mangeårig knowhow på topniveau om, hvordan man bedst sikrer sig selv, sin familie og sine omgivelser.

læs mere
Dansk iværksætter bag stort vineventyr på Mallorca

Dansk iværksætter bag stort vineventyr på Mallorca

Nu kan du blive del af en vingård og udleve drømmen om at være vinbonde. I 2017 mødte den danske iværksætter og investor Søren Svenningsen tilfældigt en mallorcinsk vinbonde, som lavede vin på en lille familievingård på øen. I dag er det blevet til et dansk vineventyr med 3500 m2 vingård og en produktion på 150.000 flasker vin på Mallorca.

læs mere
Er ledelse blevet ligesom  at spille Ludo? Svaret er selvfølgelig nej!

Er ledelse blevet ligesom at spille Ludo? Svaret er selvfølgelig nej!

Men faktum er, at vi alle som én – både ledere og teams – de sidste 1,5 år er blevet udfordret både som ledere og teamplayere. Covid-19 regler og restriktioner har påvirket os alle. Og som leder kræver det både en parathed, agilitet, indsigt, empati, respekt, ansvar og mod at stå op som leder i denne nye verdensorden.

læs mere

error: Content is protected !!
X