
En sommeliers bekendelser: Christian Aarø
Indehaver og chefsommerlier, AOC 2 stjerner i Guide Michelin samt medindehaver af Restaurant No. 2 og Trio.
læs mereIndehaver og chefsommerlier, AOC 2 stjerner i Guide Michelin samt medindehaver af Restaurant No. 2 og Trio.
læs mereDanske familien Borcher har siden 2009 dyrket druer og produceret vine i bjergene nord for San Francisco.
læs mereSiden 2009 har danske familien Borcher dyrket druer og produceret vine i verdensklasse i bjergene nord for San Francisco. Fra september 2022 kan de gode dråber også opleves på Jægersborg Allé.
læs merePrøv en forfriskende klassiker i nye klæder: an Italian Sangria! Fyld et coupe glas med is, hæld Antica Formula over og placer appelsin skiverne i siden og jordbær på toppen, fyld derefter op med lemon sodavand
og pynt med basilikum.
Medindehaver og Chefsommelier af Geranium – 3 stjerner i Michelin Guiden. Hvilke råvarer kan være en udfordring at matche med vin? Det handler faktisk mere om tilberedning frem for selve råvaren. Det handler om kokkens evne til at skabe en balance i retten sammen med vinen.
læs mereHolte Vinlager, der findes 14 steder fra Gentofte til Skagen, favner fortid og fremtid i de hyggelige og velassorterede vinbutikker med egen import.
læs mereL ad os i et kort sekund sende tankerne til Italien, og den stemning der spreder sig i lokalet, inden maden fylder bordet. Forventningens glæde, duften af hjemme-lavet canederli og den helt rigtige aperitivo cocktail til at starte samtalen.
læs mereStore vine, ferskenfarvet rosé og elegante Pinot Noirs. Vinmand og sommelier Brian Bobsin fra Meny Nordhavn har fundet forårets bedste flasker frem.
læs mereButikscheferne i Theis Vine, Thomas Kristian Veirø og Stephen Christensen, har håndplukket udsøgte vine til den helt særlige middag, stjernestunderne og luksushverdagen. Domaine de Bellene – Vosne Romanee Vieilles Vignes Quartiers
de Nuits 2018: Hvis du giver vinen tid til at udfolde sig i glasset, vil du med sikkerhed blive belønnet for din tålmodighed.
Historien om Vermouth starter i Torino i 1786, da Antonio Benedetto Carpano studerede til urtelæge. Han var inspireret af af den tyske hedvin, der er lavet af malurt, en krydderurt, der oprindeligt blev tilsat billig vin for at skjule den rå smag af alkohol. Carpano eksperi-menterede med kombinationen af urter, krydderier og moscatel (hedvin), der affødte opfindelsen af vermouth-formlen. Vermouth er således vinbaserede likører, der i dag følger en streng produktionsproces: Den skal bestå af mindst 75% vin, have en minimum alkoholpro-cent på 14,5%, og så skal den indeholde artemisias (bynke), det er disse karakteristiske elementer, som giver den komplekse smag
læs mereMeny i Nordhavn har fået en ny vinmand, sommelieren Brian Bobsin. Her får du hans helt personlige bud på vine til andestegen, alternativ sødme til risalamanden og boblende champagne til stjernestunden. Vinchef og sommelier: Brian Bobsin kommer med en erfaring som både kolonialchef, grøntchef og vinchef i Meny i Lyngby og i Irma. Sammen med sine to dygtige kollegaer, Michael som er sommeliere og vineleven Jonathan, styrer han vinafdelingen i Nordhavn i et supermarked han selv elsker at handle i. Meny har alle de ’skæve’ varer, siger Brian. Dvs. alt det nye, lokale lækkerier og udsøgte vine, ingen andre har.
læs mereDen kendte vinforretning i Charlottenlund har fået to dygtige vinkendere med indgående lokalkendskab med ombord. Mød vinfeinschmeckerne og de nye butikschefer Thomas Kristian Veirø og Stephen Christensen. De to herrer Stephen Christensen og Thomas Kristian Veirø, er et godt match. Både til hinanden og for Theis Vine. Stephen er yngst, men kommer med en ’tung’ baggrund som vinmand og vinchef i luksussupermarkedskæden Meny i henholdsvis Hørsholm, Charlottenlund og Rungsted.
læs mereHvilke Råvarer kan være en udfordring at matche med vin:
Friske grønne ærter kan have en klorofyl karakter, og ligesom med grønne asparges kan det give lidt udfordringer.
Hengemte/lagrede asiatiske soyasaucer kan have en meget kompleks smag, der også kan give udfordringer. Syltede ingredienser – eddikesyre kan forstyrre nogle elementer i vinen.
Næse for god vin, passioneret kundeservice og godt købmandskab er opskriften på Holte Vinlagers succes. Og i år er der ekstra god grund til at lade propperne springe.
læs mereTaittinger Comtes de Champagne Grand Crus Blanc de Blancs fra 2008 er noget helt enestående og fås ekstraordinært i Meny Nordhavn. I det øjeblik, du åbner årgangschampagnen fra champagnehuset Taittinger, vil du opleve en strøm af delikate, vedvarende bobler, der er så karakteristiske for Chardonnaydruen, og en duft fra områdets kalkholdige jord, som giver Taittingers topchampagne, Comtes de Champagne, sin særlige luftighed og delikate stram-hed. Druerne til Comtes de Champagne – kendt for at være en af de bedste Blanc de Blancs champagner (100% Chardonnay) – kommer fra husets egne marker i Cramant, Avize, Oger, Le Mesnil, Chouilly og fra ekstra gamle stokke i Pierry.
læs mereVinchef Kewin Busse fra MENY Nordhavn giver sine bedste bud på tre store sommervine. Vine for feinschmeckere: MENY Nordhavn prioriterer udsøgte vine matchende udvalget i en eksklusiv vinhandel. Store bourgogner, champagner, små oversøiske eksklusive vingårde til orangevine og naturvine findes i Nordhavns luksussupermarked til stærkt konkurrencedygtige priser.
læs mereVin er blevet et samlerobjekt og gammel spiritus går for tocifrede millionbeløb. Velkommen til promillernes ekstravagante klub.
læs mereKøbmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
Rasmus Vejbæk-Zerr er købmand i det prisvindende luksus-supermarked Hellerup Food Market (Meny) i Rotunden. Han har arbejdet professionelt med vin i 24 år. Er certificeret sommelier fra Vinakademiet og holder vinforedrag og smagninger. Hans hold Rotunden er sammenlagt nummer 1 over de seneste fem år ved DM i blindsmagning.
Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
Vine til julemaden
Josep Grau, Montsant, Spanien – topkvalitet fra Montsant i Spanien. Josep Grau har lært at lave vin i Bourgogne, hvilket betyder, at vinene er mere elegante end sædvanligt fra området. Druerne kommer fra mere end 70 små parceller med Grenache og Samsó (Carignan), hvor nogle af vinstokkene er mere end 80 år gamle. Grenache og Samsó (Carignan) er kendt fra Rhonedalen, hvor det berømte Chateau-Neuf-du-Pape ligger. Derfor er vinene fra Josep Grau et prisvenligt alternativ, til de langt dyrere topvine fra Chateau Neuf- du- Pape, når der skal julemad på bordet.
Côtes de Bourg er en af de ældste appellationer i Bordeaux AOC. Området ligger ca. 35 kilometer nord for Bordeaux by, på højre side af Garonne- og Dordogne floden, og 35 km nordvest for Pomerol og Margaux. Vinene fra dette område kan godt virke lidt rustikke, men jeg er stødt på Château Puybarbe, hvor den lidt blødere frugt er fremherskende, uden de rustikke tanniner som ofte kan være en udfordring. Château Puybarbe holder generelt på deres vine lidt længere før frigivelse, hvilket gør, at de har mere modenhed og balance. Disse to vine holder jeg især meget af, og de har tårnhøj kvalitet.
læs mereKøbmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr smager på liflige franske vine. De klassiske og lidt mindre kendte, alle oplagt til sommerens samvær og middage.
læs mereKøbmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr har en særlig kærlighed til tyske kvalitetsvine. Lær og smag på vine fra Theo Minges – økologisk vingård med glade vinstokke.
Hos Theo Minges arbejder man MED naturen, og bruger derfor meget tid i vinmarkerne for at sørge for vinstokkenes sundhed. Som Theo Minges udtrykker det: ”Glade vinstokke giver bedre vin.” Hans vingård ligger i Pfalz og producerer lækre sprøde forårsvine, primært på økologiske Riesling-druer, men også en dejlig Weissburgunder (Pinot Blanc), som tyskerne laver markant bedre end sine franske naboer i Alsace. Som VDP er hans vinhus et af Tysklands bedste, men det kan på ingen måde ses på prisen. Hans vine kan smages i Rotunden lørdag d. 4 maj.
Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerrs ’egne’ vine bliver i dette nummer anmeldt af anerkendt vinanmelder.
I Hellerup Food Market er vi fire dedikerede vineksperter, som kritisk smager og udvælger alle de vine, som vi sætter på hylden. Derfor er det en ekstra tilfredsstillelse, når seriøse og saglige vinanmeldere, som Rolf Madsen, deler vores begejstring. Rolf Madsen skriver for Vinexpressen.dk og Berlingske. Hos sidstnævnte bliver Hellerup Food Market også vurderet som en enkeltstående vinforretning på grund af det store sortiment på mere end 2000 vine.
Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
læs mereMed den kvalitet vi oplever fra Andersen Winery, har vi pligt til at skifte hver fjerde flaske champagne ud med en dansk frugtvin med bobler. Og de passer rigtigt godt til meget af den mad vi serverer i november og december.
læs mereKøbmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine egne favoritvine, og denne gang gælder det vine fra Bourgogne, som kan ende med at blive for dyre til at drikke pga. efterspørgsel fra Asien.
læs mereKøbmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine egne favoritvine, og nu er turen kommet til det østrigske vinhus Pfaffl. Ifølge Rasmus et unikt vinhus der i 2016 blev det første østrigske vinhus, som blev kåret til årets vinproducent. ROTUNDEN Hellerup Food Market fører Pfaffl.
læs mereKøbmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr vil i de kommende numre anbefale sine egne favoritvine, og i anledning af foråret starter han med rosévin.
læs mere