NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr smager på liflige franske vine. De klassiske og lidt mindre kendte, alle oplagt til sommerens samvær og middage.

Nu skal vi prøve noget lidt mindre kendt, men stadig klassisk fra Dampt Fréres med hovedsæde i Chablis. Her dyrker anden generation af familien Dampt Bourgognedruer, Chardonnay og Pinot Noir. Der er friske og sprøde hvidvine fra Tonnerre, der konkurrerer med de mere kendte fra Chablis-området, og herlige rødvine, som konkurrerer med det lidt sydligere beliggende Bourgogne.

Bourgogne Tonnerre 2017
Indbydende aroma af hvid fersken, akacie og let mineralske toner. Smagfuld og homogen vin med en klar renhed i frugten. Frisk æble, hvid fersken, lette vaniljetoner og en frisk mineralsk vedholdende afslutning.
Pr. fl. 149 kr. / 2 fl. 250 kr.

Bourgogne Épineuil 2016
Sølvmedalje ved Concours Général Agricole, Paris 2018. Lys rød farve i glasset. Intense aromaer af ren rød frugt og let jordpræg. Læskende og saftig Pinot Noir med smag af røde jordbær, tranebær og lidt granatæble. Elegant afslutning.
Pr. fl. 169 kr. / 2 fl. 280 kr.

Bourgogne Irancy 2016
Duft af røde kirsebær, mineraler og våd skovbund som rød Bourgogne er kendt for. I smagen en tætpakket fornemmelse af knust rød frugt, finkornede tanniner og jordtoner.
Pr. fl. 199 kr. 2 fl. 320 kr.

Chablis Premier Cru, Vaucopin 2015
En fantastisk Chablis fra Dampt Fréres vinmark ”Vaucopin”. Grønne æbler, citrus og lette blomstertoner i duften. Citrus, lidt mere modne æbler og en lang eftersmag, hvor man kan fornemme en nærmest saltet mineralitet i eftersmagen. Stor koncentration og længde.
Pr. fl. 299 kr. 2 fl. 400 kr.

Chablis Tradition 2017
Klassisk Chablis med strågul farve og nuancer af æble i duften samt lidt citrus. Fyldig, mineralsk, let flintet smag med en flot længde.
Pr. fl. 229 kr. 2 fl. 300 kr.

Rasmus Vejbæk-Zerr er købmand i det prisvindende luksus-supermarked Hellerup Food Market (Meny) i Rotunden. Han har arbejdet professionelt med vin i 24 år. Er certificeret sommelier fra Vinakademiet og holder vinforedrag og smagninger. Hans hold Rotunden er sammenlagt nummer 1 over de seneste fem år ved DM i blindsmagning.

Besøg NORD’s Gastro butikker her:


error: Indhold er beskyttet.
X