Vælg en side

Når den unge, succesrige designer, Frederik Bagger, får lavet billeder af sit design, arbejder han med det uperfekte. Fingeraftryk eller læbestift på glasset er ok – for sådan er livet. På samme måde fortæller han gerne om, at han har været igennem et stressforløb, men kom stærkere ud af det. NORD besøger iværksætteren og hans familie i Charlottenlund.

Design har altid været en del af Frederik Baggers liv. Lige fra han var to år, sad han på skødet af sin far, designeren Erik Bagger, og tegnede efter hans streg. Faderen var overbevist om, at sønnen også ville ende som designer en dag.

Frederik var egentlig heller ikke særlig meget i tvivl bortset fra nogle lidt forvirrede teenageår. Han elsker designprocessen og især glas, som han har en forkærlighed for.

Karrieren startede allerede, da Frederik var 14 år, hvor han begyndte at arbejde på lageret hos sin far. Året senere kom han i kundeservice og tog imod ordrer, senere salg osv.

— Jeg har lært noget grundlæggende om at drive virksomhed og har nærmest været i lære hos min far som designer, fortæller Frederik, som for knap fire år siden besluttede, at nu var det tid at starte for sig selv.

Se film med Frederik Bagger (artiklen fortsætter efter filmen)

Rette sted

NORD er på besøg hos Frederik, hans kone, komtesse Julie Elisabeth, hendes datter Gia på 12 år og deres fælles barn Adda Elisabeth. Efter at have boet rundt omkring i København, er Frederik tilbage i Charlottenlund bare én vej fra sit barndomshjem – og det føles rigtigt på dette tidspunkt i livet.

Frederik Baggers eget brand

Det hele er gået temmelig hurtigt de senere år. Efter at have haft tegnestue med sin far, fik Frederik lyst til at gøre tingene på sin egen måde. På en rejse nogle år tidligere havde han på en undergrundsbar fået en drink i et krystalglas med slibninger og tænkte, at hvis han var hurtig og fremstillede en bedre kvalitet, kunne han nå at blive first mover i Skandinavien og skabe en niche med glas i den stil. Det er så i dag også blevet til meget andet.

—Jeg havde brug for at tjekke, om min idé holdt og satte to glas på Instagram. I løbet af en uge havde jeg 300 forudbestillinger, så vi havde fat i et eller andet, fortæller Frederik, som lejede et lille lokale til sin nye virksomhed.

Nu knap fire år senere arbejder virksomheden med ca. 450 større butikker på otte markeder. Godt halvdelen i Danmark, en fjerdedel i Norge, og den sidste fjerdedel på andre markeder.

I foråret rykker de til Grønnegade, hvor de åbner deres første flagshipbutik. Hovedfokus ligger på gaveartikler inden for tableware, glas og service, men de har også bredt sig lidt til lamper, duftlys. Alene det sidste år er de kommet med 45 nyheder.

Pomfrit på armen

Vi sidder i husets spisestue, og han har trukket lidt op i ærmerne på sin trøje, så man kan se nogle af hans “tusser”. Hver enkelt tatovering har betydning for ham. ‘Pomfrit’ er fx et minde om, at han og Julie altid spiste pommes frites sammen i begyndelsen, de kendte hinanden, og i dag hedder hun Pomfrit. Den nyeste: ‘Veritas, honore, amare’, som betyder sandhed, ære, kærlighed, er for Frederik den måde, han gerne vil behandle andre og behandles selv.

Klare prioriteringer

Frederik er ikke i tvivl om, at han er det sted, han helst vil være, også når han og Julie takker nej til forskellige arrangementer. De klare prioriteringer lige nu er familien og virksomheden, for den 30-årige designer har mærket på sin egen krop, at han ikke kan nå det hele.

 – Det er en fantastisk optur at bygge noget op, men nogle gange, når det går med 200 km i timen, kan det blive for meget.

Kroppen sagde fra

— En aften derhjemme kunne jeg pludselig ikke trække vejret. Det var en virkelig uhyggelig oplevelse, og vi ringede efter ambulancen ved midnatstid. Ambulancefolkene tog det alvorligt, men mente ikke, det var nødvendigt at tage mig med.

Næste dag tog han til møde, og hans bryst begyndte igen at galoppere vildt. Han gik ud og ringede efter Julie og kom på hospitalet, hvor han blev undersøgt på kryds og tværs.

Da han lå i sengen dér, forstod han, at han faktisk var stresset, og at hans krop sagde stop.

— Jeg har altid tidligere ment, at folk bare havde lidt udfordringer, når de talte om stress. Men nu kunne jeg mærke, at det virkelig er noget, man skal have respekt for.

Siden har Frederik med Julies hjælp lært at lave yoga og er begyndt at meditere hver dag.

— Jeg er blevet god til det og fanget af det. Det lærer mig at være i nuet og at gøre én ting ad gangen. Jeg er blevet opmærksom på min krops signaler, som jeg tidligere overhørte, og er kommet ud som en stærkere person.

3 vendepunkter i Frederik Baggers liv

Flyttede til Schweiz

Da jeg var 23 år, flyttede jeg til Zürich i to år. Opholdet betød, at jeg kom til at stå helt på egne ben. Jeg skulle skabe en identitet et nyt sted helt alene. Man bliver nødt til at være mere openminded, når man står i en ukendt by.

Gik selvstændig

For knap fire år siden åbnede jeg mit eget firma. Samme branche som jeg havde arbejdet i med min far, men nu var det mit eget navn og økonomi. Jeg skulle stå på mål for det hele og var ikke længere beskyttet under sikre vinger. Det gjorde mig hurtigt lidt ældre.

Danne familie

Det er en fantastisk rejse at danne familie og få et barn. Man skal prøve det for at forstå, hvad der sker i ens krop, når man oplever en så stor glæde. Jeg tror, det er det største, du kan opleve i dit liv. Man rammer en kærlighed, man ikke troede fandtes, og får andre prioriteringer. Jeg bandt mig fra dag ét utrolig meget til det lille væsen, som nu er snart et år gammel.

Walk & talk med Troels Gustavsen

Walk & talk med Troels Gustavsen

Musiker, sanger og sangskriver Troels Gustavsen hedder ikke længere Noah. Vi gik en tur med den kendte sanger for at tale om navneskiftet, hans far, den store børneflok og ikke mindst det nye album ”Det’ Sådan Mit Hjerte Ser Ud.” E r det ikke…? hvisker de to skildvagter på Kastellet i København, da vi spørger, om Troels må læne sig op ad bommen til ære for fotografen. Da Nord bekræfter, at det skam er sangeren, de fleste kender som Noah, så er vagterne helt på det rene med, at hans fødenavn er Troels Gustavsen. – Det, der slog hovedet på sømmet, var en dag, da min ældste søn højlydt undrede sig over, hvorfor de kaldte mig Noah henne på skolen og ikke Troels. Jeg kunne ikke give en ordentlig forklaring, i hvert fald ikke en, der længere gav mening, begynder Troels om den rejse, det har været at smide sit kunstneralias, som har skaffet ham masser af succes, og nu foreligger med soloalbummet ”Det’ Sådan Mit Hjerte Ser Ud.”

læs mere
Walk & Talk med Andreas Bo

Walk & Talk med Andreas Bo

Han speedsnakker og er ikke bange for at åbne op for den personlige godtepose. Er der overhovedet noget, vi ikke ved om Andreas Bo? NORDs redaktør gik en tur i Skovshoved Havn med manden, der lever af at være sjov, for at finde ud af lidt mere. Krydderurter! Begejstringen lyser ud af Andreas Bos ansigt, da jeg spørger om der er noget, vi ikke ved om ham? Om hvem manden, der på formidabel vis parodierer kendte fra Thomas Blachman til Kim Larsen og Clement, er bag alle maskerne? En dedikeret handyman, krydderurtedyrker med stor passion og ikke mindst et stort familiemenneske, afslører han. – Jeg går simpelthen til grunde, hvis jeg ikke har nogen at tage mig af. Hvis jeg kun skulle gå ind på en scene og generere omsætning, så jeg kunne få mig en større bil …
Andreas Bo har lige købt en Range Rover. Han ryster på hovedet. Tilføjer så i et lidt mere moderat tempo end sin sædvanlige hurtigsnakkende facon, at dét ville han simpelthen ikke kunne. Vi taler om en periode i livet, før han mødte sin forlovede Katrine Wadil. Helt alene og med de store børn fløjet fra reden stod den på pizzabakker og Jack Daniels. – Hvis jeg skal sige, hvem jeg egentlig er, så er jeg forsørger. Det eneste jeg går op i her i verden er at tage mig af nogen. Jeg er så gammeldags! En rigtig mande-mand.

læs mere
Vi er stadig på en rejse

Vi er stadig på en rejse

I 30 år har Pauline Sell Hellmann drevet Noscomed. Skandinavisk pioner inden for salg af produkter til det æstetiske marked. Succesen er i hus, men spørger man virksomhedsejeren selv, er historien langt fra skrevet færdig. Det forpligter at vækste, og der er stadig nye områder at vinde. I 1990, da facelifts var noget, man sneg sig ind ad bagdøren hos plastikkirurgen for at få fikset, havde en ung Pauline Sell Hellmann, og nyslået direktør for en spirende medicinalvirksomhed, en helt anden holdning. – Mødet med den plastikkirurgiske verden åbnede mine øjne for, hvad der er muligt, og lige siden har det været mit store drive, siger den 57-årige Pauline i domicilet på grænsen til Hellerup. I dag hedder virksomheden Noscomed, som står for viden og medicinsk udstyr. Og lige præcis dét – at være nysgerrig og tilegne sig viden – har fulgt Pauline siden hun som 26-årig, og i fuld gang med studierne på CBS

læs mere

error: Content is protected !!
X