Vælg en side

Grevinde Alexandra, der bor i Charlottenlund, har siden årsskiftet været på turné med sin bog Mit lykkelige land.

Forfatter, sangerinde, foredragsholder og ikke mindst Charlottenlund-borger er nogle af de ting, som grevinde Alexandra kan kalde sig efter 2018. Kort før årsskiftet udkom hendes bog Mit lykkelige land, og i næsten samme åndedrag kunne vi høre hende synge Wash Me Away. Grevinde Alexandras debut som sangerinde, som hun udgav til fordel for den svenske velgørenhedsorganisation Star for Life. I den forbindelse optrådte hun også med sangen over for 1200 gæster i Malmø Arena. Hele vinteren og frem til foråret holder hun foredrag rundt i landet, hvor den tidligere prinsesse vil dele ud af sit liv. Og mon ikke det så bagefter bliver til en velfortjent pause i Charlottenlund?

Bor i fodboldstjernes villa

Grevinde Alexandra bor på Vilvordevej i en 215 kvadratmeter stor villa, som tidligere har tilhørt fodboldlegenden Preben Elkjær. Det er bl.a. her hun har tænkt tanker til sin bog Mit lykkelige land. Hendes meget personlige beretning om, hvordan det var som 31-årig i 1995 at forlade sin hidtidige tilværelse i en af verdens største byer, Hongkong, for at bosætte sig i marsken i Sønderjylland og blive en del af den kongelige familie. Hun fortæller om at tilegne sig et nyt sprog og en ny nationalitet, om at være mor til to prinser – og om hele tiden at turde kaste sig ud i livet.

Stiller spørgsmål om danskerne

Men bogen rækker også ud i livet, hvor hun stiller spørgsmål som, hvorfor danskerne gang på gang kåres som et af verdens lykkeligste folkefærd? Og hvordan ser lykken egentlig ud? For at kunne besvare disse spørgsmål rejser hun Danmark rundt, fra Skagen til Skarø, fra Møgeltønder til København. Hun opsøger landskaber og virksomheder, besøger øboere og vinterbadere, og hun konsulterer eksperter i blandt andet kunst, sprog og lykke. Alle bringer de hende tættere på dansk historie, kultur og identitet.

Blå bog

Grevinde Alexandra (født 1964 i Hong Kong). Mor til HH Prins Nikolai og HH Prins Felix fra ægteskabet med HKH Prins Joachim (g. 1995-2005). Sammen med professor Tim Fort forfatter til bogen ’The Sincerity Edge’ (2017) om forretningsetik. Medlem af bestyrelsen i Ferring Pharmaceuticals og formand for Ethics and Compliance Committee samme sted. I 2018 Leader in Residence på The Kelley School of Business i Indiana, USA. Protektor for en lang række danske institutioner og organisationer. Har tidligere arbejdet som børsmægler i Hongkong og som  vicedirektør i GT Management, Hongkong.

Bogen: Mit lykkelige land

Bogen er blevet til i samarbejde med journalist, forfatter og lektor Rikke Hyldgaard ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet.

Besøg NORDs kultur butikker her:

Bodenhoff – Den store bager

Bodenhoff – Den store bager

Christian Bodenhoff er bager og har bl.a. butik i Rotunden i Hellerup. Han er iværksætter og anden generation i et familiefirma, og han har altid knoklet syv dage om ugen. Efter hans og hans families voksende forretning har fået en professionel bestyrelsesformand og en butiksdirektør, er han langsomt ved at lære, hvor han skal bruge sine kræfter.

læs mere
Frihedstrang og stædighed bærer mig igennem de hårde tider

Frihedstrang og stædighed bærer mig igennem de hårde tider

Sygeplejerske og direktør Johanne Sand står bag en af tidens stærkeste tendenser: Privat sygepleje. Mød hende til en ærlig snak om at komme i mål med sine drømme.
Hundehvalpen Luna grynter tilfreds på stuegulvet, og Johanne Sands yngste barn, Isolde på 8, hilser velopdragent med hånd­tryk. NORD er på besøg hos kvinden bag JS PrivateNurse. Et sygeplejerskebureau bestående af 25 privatsygeplejersker med hoved­kontor på det smukke Næsseslottet, hvor billederne er taget. Den 40-årige sygeplejerske og direktør begyndte også sit liv i smukke omgivelser: På et stort landsted med heste og vand, og altid gang i den:

læs mere
error: Content is protected !!
X