Vælg en side

Mardahl på frokosttur med Peter Mygind

 

Sammen med internationale stjerner som Emma Thompson og Emilia Clarke er han aktuel i biograffilmen Last Christmas. Han spiller hovedrollen i ny krimi-serie. Yderligere turnerer Peter Mygind det ganske land og holder foredrag. Men selvom NORD Magasinet møder en travl mand på Skovshoved Hotel, er der plads til overskud og smil.

 

Den 56-årige skuespiller, tv-vært og entertainer har valgt A Hereford Beefstouw på Skovshoved Hotel, da det er i gå/cykel afstand fra hjemmet i Charlottenlund, hvor Peter, der som knægt gik på Skovshoved Skole, og konen Lise har boet i 22 år. Her bor de fire generationer under samme tag – lige fra svigermor til barnebarnet – og nyder de lokale restauranter samt gåture i den nærliggende skov eller på strand. 

Peter mødte Lise for 28 år siden til en fest på Nørrebrogade, hvor han forgæves forsøgte at få kontakt med hende, mens hun diskuterede løs med nogle veninder. 

– Hun så skøn ud og viste power. Først ville hun ikke noget med mig – indtil jeg fik hende ud på dansegulvet. Fem uger senere var Lise gravid. Og der var ingen tvivl om, at vi skulle beholde barnet, fortæller Peter.

 

 

 

 

Fra scorekaj til høj, charmerende dansker

”Charme, selvtillid og lækkert hår” var en af 90’ernes mest brugte ”catch phrases” – leveret af Peter Myginds karakter Score Kaj. Siden har manden med den karakteristike latter haft roller i utallige serier på DR1 – heriblandt Taxa og Borgen. Lige nu er Peter aktuel som karakteren ”høj charmerende dansker” i den internationale pro-duktion Last Christmas, der er skrevet og produceret af Emma Thompson, og instrueret af Paul Feig. Filmen, som Emma Thompson producerede og skrev sammen med bla. afdøde George Michael, er det største projekt, Peter har været med til, og i en helt anden skala end han er vant til.

Det er et kæmpe set-up med 500 mennesker på settet, hvor der måske normalt er 50 mennesker i en dansk produktion. Man bliver hentet i limousine og bor på de vildeste hoteller. 

Peter glemmer ikke den rørende modtagelse fra Emma Thompson, der gav ham et langt kram. 

– Jeg er aldrig blevet modtaget så smukt før. Hun er et kærligt menneske, som alle på settet elsker. Når chefen behandler alle godt, spreder det sig i hele organisationen, fortæller Peter begejstret. 

Peter er nået til et punkt i sit liv, hvor han af familie-mæssige prioriteter ikke har behov for at jagte roller lige så aggressivt som tidligere. Men det betyder ikke, at den jobmæssige tallerken er spist op. Han har lige lavet serien Sommerdahl, hvor han spiller hovedrollen som kriminalefterforsker. Krimiserien Sommerdahl bygger på Anna Grues krimibøger. 

 

Kommunikation er nøglen

Peter holder ca. 60 foredrag årligt rundt omkring i landet om arbejdsglæde og kommunikation. 

– Jeg prøver at inspirere mennesker til at styrke deres fællesskaber. Blive bedre til at løse konflikter og ikke mindst tage stilling til, hvad der er en god kollega. Og om vigtigheden af at have balance i sit liv, hjemme såvel som på arbejdspladsen. Vi skal allesammen blive bedre til at kigge ud af frem for kun at fokusere på os selv. Men også øve os på at sætte grænser og sige højt, hvad ens behov er. I sit ægteskab, som selvfølgelig har haft sine op- og nedture, har Peter også en konstruktiv kom-munika-tions-formel. 

– Når jeg har været allermest frustreret over mit ægteskab, har jeg kigget ind i mig selv. Husk også at ved med at gøre jer umage ift. hinandens behov. Det handler meget om din egen indstilling. Vil du egentlig det her, spørger Peter retorisk. 

 

 

Peter fik Cæsarsalat med romainesalat med kylling, parmesan og croutoner. 129 kr.

Rina fik æg og håndpillede rejer 85 kr.

 

Location

Skovshoved Hotel er en del af Peters barndom, som han er vendt tilbage til.

Maden

Man kan smage, at der er brugt friske råvarer. 

Indretning

Enkel og afslappet indretning. Peter kan godt lide, at de har bevaret den gamle stil.

 

Konkurrence 

Vind 2 x 2 biografbilletter til Moviehouse Hellerup inkl. to retter fra cafeen, (vælg mellem 5 retter) 2 glas vin, øl eller sodavand, samt 2 menuer til popcorn og sodavand.

Samlede værdi 670 kr. Pr. vinder

Spørgsmål til konkurrence: 

Hvor mange mennesker er der ca. på settet i filmen Last Christmas?

Skriv dit svar på NORD Magasinets facebook side og vi trækker lod om de 2 heldige vindere den 20. januar 2020. Det gør vi på NORDS facebook side.

error: Content is protected !!
X