Vælg en side

Vi spiste sushi med tv-værten Felix Smith i den fri natur ved Charlottenlund Slot, hvor han gerne går tur med hundehvalpen Robert.

 

Til daglig er skoven ved Charlottenlund Slot et af Felix Smiths favorit-steder, når hunden skal luftes. Men i dag er cockerspanielen Robert alene i Bag-sværdhuset ved Hareskoven, så Felix kan spise sin sushi i fred sammen med NORDs redaktør Rina Mardahl. En picnickurv proppet med lækker sushi fra Letz Sushi fra Strandvejen. Før Robert havde Felix labradoren Marley, som var Felix’ ubestridte makker, der næsten altid var med på job, og som selvfølgelig fulgte med, da Felix mødte kokken Marie Schmidt, fik drengene Theodor, 11, og Arthur, 6, og for syv år siden rykkede teltpælene til Hareskoven.

– En hund giver mig selskab og formål med dagen, siger Felix imellem mundfuldene med misosuppe.

 

Tv-vært ved en tilfældighed

Den 43-årige Felix kom ind i tv-verdenen ved en tilfældighed. Qua sit arbejde som radiovært for The Voice og som bartender på Comedy Zoo vandt han engang en tv-idé konkurrence for unge. Siden hentede Bubber ham til TV2, og senere kom han til DR. Men efter 25 år i branchen ved han også, at livet som skærmtrold ikke nødvendigvis varer evigt.

– Man bliver en dårlig tv-vært af kun at lave tv, og eftersom det er seertal og chefbeslutninger, der afgør mit arbejdsliv, er det vigtigt, at jeg også kan noget andet.

Felix Smith hjælper derfor også små og store virksomheder med videoproduktioner, ligesom han også ofte er konferencier. Han er nemlig et af den slags mennesker, der sagtens kan stille sig op på scenen eller sætte sig foran snurrende kameraer og levere varen. Han er bedst til samtalen fra hjertet i stedet for timevis med forberedelse.

Morgenritualet i Gentofte

Livet som tv-vært er ikke noget 9-16-liv. Felix har morgenen til sin egen rådighed – hvilket han elsker – og i hverdagene starter den på Brogårdsvej i Gentofte, hvor han afleverer drengene i skole. Dernæst står den på kaffehentning hos Emmerys og hyggesnak med the usual suspects, og så en tur med hunden. Tidligere på året blev familien nødt til at aflive den gigtplagede Marley.

– Det var frygteligt, men jeg kan slet ikke forestille mig et liv uden hund, siger Felix, der faktisk også har en kat. Hvilket måske er tv-værtens bedst bevarede hemmelighed…

Når den ikke står på hund og kat samt en del havearbejde – det er Felix, der passer familiens stort anlagte have – står den på saunagus på Skodsborg Kurhotel og svømmetur i Øresund hver aften klokken 21, og han er sikker på, at det er derfor, han aldrig er syg.

 

Rummænd og biler

Selvom kommuneadressen er Gladsaxe, synes Felix, at Gentofte lige så er meget hans hood. Han er født her, Marie er kok på en lokal daginstitution, og ungernes skolegang foregår her. Så derfor kan han sagtens svare på redaktørens spørgsmål om, hvilke tre ting, han ville gøre anderledes, hvis han var områdets borgmester, selvom Felix først siger, at han altså rigtig godt kan lide Hans Toft. Men skal det alligevel være, så: Ejendomsskatten! Den er alt for høj! Dernæst flere løse hunde på strandene om sommeren og flere legepladser. Felix griner, tager en slurk af gourmetøllen, og flasher nogle af sine mange tatoveringer – over 20 – da Rina spørger til dem. En af dem er en rummand, fordi han har noget med rummet. Han elsker også biler og har bl.a. været Mercedes-ambassadør i flere år. Og skulle livet se anderledes ud end i dag, så flyttede familien med ham langt ude på landet, hvor han skulle have en lade fuld af lækre biler og en hundekennel.

 

Besøg Letz Sushi

 

 

Besøg NORD’s Gastro butikker her:

Redaktøren anbefaler A Dresscode

Redaktøren anbefaler A Dresscode

Nords redaktør Rina Mardal forelskede sig i Address’ søster-restaurant mellem Nordhavn og Langelinie: “Ligesom mange andre i området har jeg også taget Address i Tuborg Havn til mig.” Ligesom mange andre i området har jeg også taget Address i Tuborg Havn til mig. Skabt af trekløveret Kim Hansen, Tilde Christiansen Olsen og Jilly Høi, som igennem flere år har gjort Address til et af vores foretrukne mødesteder med kvalitetsgastronomi på tallerknerne, liflige dråber i glassene og en helt særlig stemning.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.