NORD Sommermarked - 16. - 18. juni 2023
Vælg en side

Vi spiste sushi med tv-værten Felix Smith i den fri natur ved Charlottenlund Slot, hvor han gerne går tur med hundehvalpen Robert.

 

Til daglig er skoven ved Charlottenlund Slot et af Felix Smiths favorit-steder, når hunden skal luftes. Men i dag er cockerspanielen Robert alene i Bag-sværdhuset ved Hareskoven, så Felix kan spise sin sushi i fred sammen med NORDs redaktør Rina Mardahl. En picnickurv proppet med lækker sushi fra Letz Sushi fra Strandvejen. Før Robert havde Felix labradoren Marley, som var Felix’ ubestridte makker, der næsten altid var med på job, og som selvfølgelig fulgte med, da Felix mødte kokken Marie Schmidt, fik drengene Theodor, 11, og Arthur, 6, og for syv år siden rykkede teltpælene til Hareskoven.

– En hund giver mig selskab og formål med dagen, siger Felix imellem mundfuldene med misosuppe.

 

Tv-vært ved en tilfældighed

Den 43-årige Felix kom ind i tv-verdenen ved en tilfældighed. Qua sit arbejde som radiovært for The Voice og som bartender på Comedy Zoo vandt han engang en tv-idé konkurrence for unge. Siden hentede Bubber ham til TV2, og senere kom han til DR. Men efter 25 år i branchen ved han også, at livet som skærmtrold ikke nødvendigvis varer evigt.

– Man bliver en dårlig tv-vært af kun at lave tv, og eftersom det er seertal og chefbeslutninger, der afgør mit arbejdsliv, er det vigtigt, at jeg også kan noget andet.

Felix Smith hjælper derfor også små og store virksomheder med videoproduktioner, ligesom han også ofte er konferencier. Han er nemlig et af den slags mennesker, der sagtens kan stille sig op på scenen eller sætte sig foran snurrende kameraer og levere varen. Han er bedst til samtalen fra hjertet i stedet for timevis med forberedelse.

Morgenritualet i Gentofte

Livet som tv-vært er ikke noget 9-16-liv. Felix har morgenen til sin egen rådighed – hvilket han elsker – og i hverdagene starter den på Brogårdsvej i Gentofte, hvor han afleverer drengene i skole. Dernæst står den på kaffehentning hos Emmerys og hyggesnak med the usual suspects, og så en tur med hunden. Tidligere på året blev familien nødt til at aflive den gigtplagede Marley.

– Det var frygteligt, men jeg kan slet ikke forestille mig et liv uden hund, siger Felix, der faktisk også har en kat. Hvilket måske er tv-værtens bedst bevarede hemmelighed…

Når den ikke står på hund og kat samt en del havearbejde – det er Felix, der passer familiens stort anlagte have – står den på saunagus på Skodsborg Kurhotel og svømmetur i Øresund hver aften klokken 21, og han er sikker på, at det er derfor, han aldrig er syg.

 

Rummænd og biler

Selvom kommuneadressen er Gladsaxe, synes Felix, at Gentofte lige så er meget hans hood. Han er født her, Marie er kok på en lokal daginstitution, og ungernes skolegang foregår her. Så derfor kan han sagtens svare på redaktørens spørgsmål om, hvilke tre ting, han ville gøre anderledes, hvis han var områdets borgmester, selvom Felix først siger, at han altså rigtig godt kan lide Hans Toft. Men skal det alligevel være, så: Ejendomsskatten! Den er alt for høj! Dernæst flere løse hunde på strandene om sommeren og flere legepladser. Felix griner, tager en slurk af gourmetøllen, og flasher nogle af sine mange tatoveringer – over 20 – da Rina spørger til dem. En af dem er en rummand, fordi han har noget med rummet. Han elsker også biler og har bl.a. været Mercedes-ambassadør i flere år. Og skulle livet se anderledes ud end i dag, så flyttede familien med ham langt ude på landet, hvor han skulle have en lade fuld af lækre biler og en hundekennel.

 

Besøg Letz Sushi

 

 

Besøg NORD’s Gastro butikker her:

Mardahl på frokosttur med  Ilse Jacobsen

Mardahl på frokosttur med Ilse Jacobsen

Fejende flot ankom den kendte iværksætter til Bistro Boheme i København. Håret kemokort, gylden hud og strålende øjne. For selv kræft kan ikke få bugt med power og viljestyrke, når man hedder Ilse Jacobsen. N ORDs redaktør Rina Mardahl siger det som det er: At hun altid har haft stor respekt for Ilse Jacobsen. Og der er derfor en vis stemning af forventning og glæde, da de to erhvervskvinder sætter sig til bords i Bistro Boheme.

læs mere
Mardahl på frokosttur med Jens Werner

Mardahl på frokosttur med Jens Werner

Vild med dans-dommer Jens Werner var vild med Sushi Lovers, mens han fortalte om sit liv med dans, kærligheden til Anette og hvordan en cykelulykke kan skærpe fokus. Det er en smilende og velklædt Jens Werner, der træder ind ad døren hos Sushi Lovers på Ordrupvej. Ejet af Kristian Elbo, som med sine to Sushi Lovers, den anden i Torvehallerne, har bevist, at en dansker godt kan lave lækker sushi i høj kvalitet. Kristian og Sushi Lovers-holdet har vundet internationale priser og bliver ved at begejstre de lokale med den nordiskindrettede restaurant og sushi som små kunstværker på tallerknerne.

læs mere
Mardahl på frokosttur med Martin Brygmann

Mardahl på frokosttur med Martin Brygmann

Komiker, skuespiller, komponist, musiker, sanger, morfar, ornitolog og Mariannes hengivne mand. Martin Brygmann kan kunsten at jonglere med kasketter. Frokosten foregik på Den Gule Cottage. Den Gule Cottage i Klampenborg ligger så dagens frokostgæst kan se lige over på Bellevue Teatret. Dér, hvor Martin Brygmann havde sit store gennembrud i 1999 med Det Brune Punktum. Dansk satiregruppe med vennerne Peter Frödin og Hella Joof, og blot én af Martin Brygmanns mange kasketter. Professionelt såvel som privat.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X