Vælg en side

Ilse Jacobsen er født, opvokset og bor stadig i sit elskede Hornbæk. Efter 60 år i byen er hun stadig forelsket i området.

 

Det er naturen, der driver mig her i Hornbæk

Jeg holder utroligt meget af Hornbæk. Byen, stranden, plantagerne og det evigt skiftende scenarie, når man kigger ud over havet, og så er der selvfølgelig indbyggerne. Her er den her helt specielle afslappede atmosfære. Folk de kommer her for at nyde naturen og have god tid til hinanden, fortæller den altid flittige erhvervskvinde. Faktisk holder Ilse så meget af byen ved havet, at hun i hele 45 år har stræbt mod at kunne købe drømme.huset med den helt rigtige placering yderst ude ved havet og med plantagen i ryggen. Nu er det endelig lykkedes. På den måde har huset også spillet en rolle i drømmen om at have egen virksomhed, og have som mål en dag at kunne købe præcis dét hus i sit elskede Hornbæk.

Da jeg startede min karriere brugte man slet ikke ordet iværksætter. Det er først noget, som er blevet rigtig populært i de senere år, og især efter Løvens Hule programmerne på DR. Jeg tænkte mere på at starte en virksomhed, og for at lykkes med det, tænkte jeg, at det var godt at have nogle mål både i forhold til det økonomiske og det private, og huset var et af målene, og det at skabe fantastiske produkter og designs var et andet mål. Derfor siger jeg også altid til unge mennesker, der spørger om råd, at de skal sørge for at sætte sig nogle mål, og dernæst er det et spørgsmål om flid, dygtighed, og af og til lidt held. Hvad angår det sidste, er det dog min at erfaring, at jo mere flid, desto mere ‘heldig’ bliver jeg, understreger Ilse med et glimt i øjet.
Når Ilse holder foredrag bruger hun ofte sætningen: Viljen skaber evnen til at kunne.
– Med den sætning, mener jeg, at vilje er en central faktor for at opnå kunnen og få succes. Vi har jo brug for flere iværksættere. Især er der meget få kvindelige iværksættere. Til dem vil jeg sige, at har du viljen, så kom igang. Søg gerne hjælp, og være ikke bange for at tage imod investeringen, især ikke når der følger know-how med.

Med Hornbæk i hjertet er byen en stor inspirationskilde

For Ilse Jacobsen har det hele altid været med ‘Hornbæk i hjertet’. I byen ved havet finder hun også sin inspiration. Sandet, vandet, klitterne, plantagen og ikke mindst menneskene er inspirationskilder til de utallige smukke designs, det er blevet til gennem årene. Ja, ikke alene smukke, men også praktiske, holdbare og anvendelige.
– Det er naturen, der driver mig. Heroppe i Hornbæk mærker man foranderligheden året rundt. Vinter, forår, sommer og efterår. Jeg ser et blad på et træ, eller lyset der falder på en bestemt måde, en badegæst om sommeren, eller en flok vandrere på stranden i efterårsstormen; der er så mange elementer som sætter kreativiteten og skabertrangen i gang. Man kan godt forstå at mange kunstnere gennem tiden har søgt mod Hornbæk.

Bevar optimismen

Mange gange understreger Ilse Jacobsen optimismen som noget centralt. Selv midt i coronakrisen.
– Optimisme er helt afgørende for at kunne bevare sin kreative skabertrang. Det fungerer slet ikke for mig, at komme med et problem-bombet hoved fyldt med bekymringer om corona og alt muligt andet. Et lyst og optimistisk sind derimod er afgørende for, at kreativiteten flyder frit, og generelt er man nødt til at være optimist både som iværksætter og som etableret virksomhedsejer. Jeg kan jo se med corona, at vi har måtte køre en stop-go strategi, og hele tiden være parat til at lægge alt om med dags varsel. Men når man har klaret både finanskriser, og alle mulige op og nedture, så ved ens kunder, leverandører og samarbejdspartnere, at man er kommet for at blive, forklarer Ilse Jacobsen, der har arbejdet sig tilbage med fornuftige økonomiske resultater i virksomheden.

Ilse sælger sko, accessories og beautyprodukter.

Fremtiden er hunde og meget mere

For Ilse Jacobsen var det en stor glæde, at hendes designuddannede datter Natasha af egen drift en dag spurgte, om hun kunne få en plads i virksomheden. Ja, vi har bestemt ikke presset på, men pludselig spurgte Natasha selv, og så var det så heldigt at vi netop havde nogle nye projekter. Et projekt var især interessant; det handler om hunde. Både jeg og Natasha er nemlig inkarnerede hundelskere. Jeg har en kæmpe Labrador på 47 kg, som hedder Konrad, og Natasha en lille bitte Boston Terrier, som hedder Alpha. Dermed var grunden lagt til vores nye linje med design til hunde, og det har virkelig fået en flyvende start. Faktisk er der så meget fart på, at det straks blev revet væk, og vi er nu er i gang med meget mere hundedesign. Ja, faktisk bliver der sideløbende produceret en lille tegneserie med Konrad og Alpha – mægtigt spændende.

Bogprojekt til april

Tegneserien er ikke det eneste bogprojekt, som Ilse Jacobsen laver. Til april kommer en selvbiografi, hvor en masse spændende historier bliver fortalt af pigen med Hornbæk i hjertet.

 

Ilse Rohde Jacobsen
• Født 7. august 1960 i Hornbæk.
• Dansk iværksætter, designer, millionær og grundlægger af Ilse Jacobsen Hornbæk
• Også kendt som ”løve” fra DR-programmet Løvens Hule.
• Virksomhederne omfatter både tøjdesign, butikker, spa og restaurant.


error: Indhold er beskyttet.