Vælg en side

Stort, løsthængende, mørkebrunt hår. Et direkte blik i de grønne øjne og en diskret makeup. Den unge smykkedesigner og virksomhedsejer Louise Find har sat nogle timer af til besøg af NORD for at fortælle om, hvad der fylder hendes liv.

Morgenmenneske

Louise er i den grad morgenmenneske, og hendes dag starter normalt klokken fem. Den tid på døgnet, hvor hun har allermest energi, – især når hun har fået sin morgenkaffe. Så er det tid til at tjekke mails. Det er det arbejde, som hun synes er mindst spændende, men det tager alt for meget energi at skubbe kedelige opgaver, som skal ordnes, foran sig, har hun erfaret. De skal overstås og ud af hovedet, så man kan bruge tiden konstruktivt.

Se film fra Photo shoot

Inspireret af Paris

Ved sekstiden er hun færdig, og hun gør sig klar. Ofte iklædt jakkesæt og stiletter, en beklædning hun har taget med sig fra sin tid i Paris. Når klokken er syv, er hun på sit kontor i sin nye flagship store på Frederik VI’s Allé på Frederiksberg, der åbnede den første november. Den har hun selv indrettet som et lille stykke Frankrig med smukke lofter, høje paneler, sildebensparket og guldspejle.

Hendes stil i de smykker, hun designer, er meget inspireret af elementer og detaljer i smedejernsgitre, indgangsporte, tapeter, udskæringer osv. i de parisiske palæer. Den stil vi forbinder med det Paris, som Baron Haussmann planlagede for 150 år siden.

– Byen har uendeligt mange smukke detaljer, som man kan fordybe sig i – i timevis – og det er her, jeg finder allerstørst ro og frirum til at udvikle mine designs, fortæller hun.

Når hendes team på i alt syv personer er mødt ind, har hun struktureret dagen, så alle kan komme videre med deres arbejde, og så går den almindelige arbejdsdag ellers i gang. De seneste måneder er der gået meget tid med møder og planlægning for at få butikken klar.

Om

Louise Find, 25 år, er uddannet designer fra University Parsons i Paris og New York og åbnede for to år siden sin smykkevirksomhed, Louise Find, med fine jewellery. Hun har netop åbnet flagship store på Frederik VI’s Allé 2 på Frederiksberg og har også showroom i Paris, som hun ligeligt fordeler sin tid imellem.

Elsker at uddanne sig

Nu hvor hendes flagshipstore er åbnet, er hendes næste projekt et Supply Chain Management kursus på en af verdens bedste business schools, INSEAD, i Frankrig. 

Kurset er et trin på vejen til at tage den MBA, som hun har planer om. Louises øjne lyser af interesse, når hun fortæller om det nye studie. For hun elsker at uddanne sig ved siden af at drive sin virksomhed.

Paris synes at stå som det helt store omdrejnings-punkt i Louises liv. Det var også her hun boede, da hun tog sin uddannelse på den kendte Parsons School of Art and Design, hvor hun blev uddannet som tøjdesigner både der og i New York. Sideløbende tog hun en businessuddannelse fra CBS delvis som fjernstudium.

Arbejdet er en passion

For Louise smelter privatliv og arbejdsliv sammen, som det ofte gør, når man har sin egen virksomhed. Smykkerne og forretningen, hun bygger, er en passion, som kan fylde døgnet. På almindelige hverdage, hvis Louise ikke har overskud til at se venner om aftenen, slapper hun af med at tegne, læse faglitteratur eller studere. Når hun er i Paris, kobler hun mgerne af med at gå rundt i byen, studere mennesker fra en café eller løbe en tur i en park.

Venner på tværs af landegrænser

Mange af Louises venner både her og ude i verden er mennesker, der har den samme drivkraft og energi. De holder ligesom hende af at have mange bolde i luften og forstår hendes prioriteringer. Mange af dem driver selv deres egne virksomheder, og det, at man til tider løber ind i samme udfordringer, skaber god grobund for sparring i et netværk.

En global opvækst

Louises livsstil har hun ikke fra fremmede. Hun er vokset op med forældre, som altid har haft et travlt arbejdsliv.

– De er arkitekter og har altid haft projekter rundt omkring i verden. De har tit arbejdet til sent på natten og været klar igen om morgenen, før deres medarbejdere kom, fortæller Louise.

Det er derfor, Louises barndom har været lidt speciel. Hun rejste med sine forældre rundt og boede i bl.a. Taipei, Tyskland, Paris, London, St. Petersburg alt efter, hvor arbejdet var. Hun var tilknyttet en skole i Danmark, men meget af skole-gangen foregik med fjern-undervisning og selvstudie, og Louise har tilbragt mange, mange timer ved konferenceborde med sine forældre og deres samarbejdspartnere. Her lavede hun lektier, tegnede og sugede til sig, hvordan et forretningsliv foregår – og hun lærte, at man skal arbejde hårdt for at opnå sine mål.

– Man skal turde ville noget mere og turde prøve noget mere, før man kan nå nogen steder. Det er en af de ting, der har inspireret mig allermest fra udlandet – og en af de ting jeg også har fået med fra det franske skolesystem på universitetet. Det er først, når man skubber sig selv til den yderste grænse, at man rykker sig, mener Louise Find.

Hun er helt klart parat til at rykke sig.

Walk and talk med Søren Pilmark

Walk and talk med Søren Pilmark

Den folkekære skuespiller og nu også forfatter har ry for at være lidt af en lukket bog. Nords redaktør gjorde alligevel forsøget, og gik tur på Bakken med ørkenens søn uden fez og monokel i håbet om at vende et par sider til.
Med klangen af Søren Pilmarks karakteristiske stemme i frisk erindring – jeg har lyttet til skuespillerens debutroman om tryllekunstneren Laurits og varieté-teateret Apollo – møder jeg manden selv. På Bakken, hvor han også slår sine folder i Cirkusrevyen med Ørkenens Sønner.

Et langt livs  passion for indretning

Et langt livs passion for indretning

Nanett Taarup Nielsson, har skabt sig en karriere inden for skønhed, farver, kunst og interiør i sin møbel- og indretningsbutik ZenOut. ZenOut i Hellerup er mere end en luksuøs indretningsbutik. Det er en følelse og en oplevelse.


error: Indhold er beskyttet.