Vælg en side

Det var gamle venner, der mødtes til en lang snak om at gøre sig umage, uanset om man er skuespiller i en international hitserie eller lægger horoskoper, og med vegansk topgastronomi på tallerknerne.

Søren Bregendal, ”som har det helt fint med snart at blive 40 år”, har sat mig stævne på Theo. En restaurant midt i København, inspireret af madtrenden ”bistronomi”, som forener bistroens enkle indretning med tophøj kokkekunst. Jeg glæder mig, og ikke mindst til at se min ven gennem 17 år. Altid supersund at se på. Skuespilleren, sangeren, coachen, iværksætteren og nu også astrologen, som spiser udelukkende vegansk og ikke rører alkohol. Selv ikke dengang han sammen med Lighthouse X vandt det danske Melodi Grand Prix 2016.

  Der bliver talt om både karrieren og personlige ting.

− Jeg har ikke indtaget en dråbe alkohol i 11 år, og det har aldrig været en kamp, hvor jeg føler, at jeg går glip af noget. Alt, hvad jeg smager på, er tværtimod berigende, lyder det fra Søren, og vi tager en tår af vores første juice. Solbær og citrontimian. En kraftig og ’urtet’ smag til vores forretter. Sprøde ærter med chili, syltede løg, friskost, mandler og basilikum.


Rina og Søren Bregendal nyder de veltilberedte veganske retter

At omfavne uafhængigheden på kærlighedens vej

Søren får cashewcreme i stedet for ost, og der er vegansk smør til Ølandsbrødet. Vi er stille et øjeblik. Og det er en sjældenhed. Men maden på Theo er simpelthen så smuk og smagen suveræn. Søren fortæller han har været her før. ”En fantastisk aften” med sin ekskæreste.   

Er det svært for dig at være i forhold til en kvinde? spørger jeg og ser ind i Sørens altid klare blik. Han har aldrig lagt skjul på, at han trives godt i sit eget selskab.

− Uafhængighed, suverænitet og følelsen af altid at kunne bevæge mig intuitivt, er så stærk i mig. Jeg er impulsiv i min måde at være på, og hvis man har forpligtelser over for et andet menneske, fordi man også respekterer dette menneske, ved man jo godt, at partneren ofte kommer på en andenplads. Og det er jeg simpelthen ikke villig til at lave om på, hvilket jeg også er meget ærlig omkring. Men kærligheden mellem min eks og mig er der stadig. Det er faktisk utrolig smukt for mig at opleve vores dybe sjælsforbindelse fortsætte med at udvikle sig, selvom vi ikke længere er i et forhold.

Emily in Paris

Karrieremæssigt har Søren siden han som kun 17-årig brød igennem som forsanger i teenagebandet C21, haft mange kasketter på. Senest i hans første internationale rolle i hitserien Emily in Paris på Netflix. Han spiller den hollandske fotograf Erik DeGroot, der falder for den tyve år ældre Sylvie Grateau, og dét efter han i 2013 valgte at tage en pause fra skuespillerfaget. Han havde bl.a. rundet 140 afsnit af 2900 Happiness og trængte til nye eventyr.

− Når man tager så lang en pause fra skuespillet, som det endte med at blive for mig, risikerer man jo, at dørene lukker for en! Jeg er dog overbevist om, at alt i livet handler om timing og energi, og at pausen ofte er det allermest velgørende for vores udvikling. Så da jeg mærkede gnisten igen, skrev jeg en fuldstændig åbenhjertig mail til mit tidligere agentur Panorama Agency om, at jeg brændte for at spille igen. Der kom en meget kærlig velkomstmail tilbage, og allerede efter få uger ringede de til mig med den mest vilde besked om, at rollen var min.

Søren Bregendal har fået stort comeback som skuespiller i hitserien Emily in Paris.

Privatmennesket lukkede ned

Jeg får gåsehud på armene. Jeg ved, at Søren forinden var igennem en svær tid, hvor han bl.a. glimrede ved sit fravær på de sociale medier.

− Meget af det jeg havde troet på, smuldrede og efterlod mig i et vakuum, og dét koblet med, at jeg altid har været et ret privat menneske, gjorde, at jeg følte behov for at lukke ned.

Søren var bl.a. engageret i et kendt samarbejde for Hjerteforeningen, som stoppede før tid.

− Jeg er altid på et konstant indre arbejde, og i stedet for at skyde skylden på omgivelserne, når tingene udvikler sig anderledes, end jeg havde håbet, så fokuserer jeg på min egen essens og mit eget ansvar, og det er der ekstremt meget styrke i, siger Søren, der igen er online. På Instagram hygger han sig med Samuel Arnold og Bruno Goury, henholdsvis Julien og Luc i Netflix-serien, og Philippine Leroy-Beaulueu, der spiller Sylvie, er han blevet nære venner med. 

Gør dig umage og bliv glad

  Det har udløst en kæmpe kreativ glæde at arbejde sammen med så fantastiske mennesker på så stor en international produktion, siger Søren, der kalder sig ”en realistisk drømmer, som tør drømme stort og gå efter det.” Han vil gerne udvikle, hvad der er sat i gang med Emily in Paris, og har bl.a. produceret, medinstrueret og spillet med i egne kortfilm.

  Jeg sidder ikke bare derhjemme og venter på rollerne, men skaber og bidrager med noget, som i sidste ende kan resultere i en bæredygtig karriere. Det handler om at gøre sig umage, fordi livet bliver fantastisk, når man gør sig umage.

Sluppet kontrollen med alderen

Er han også perfektionistisk? Altid på tæerne for at være den bedste udgave af sig selv. Også i trænings-centeret og med sin kost.  Den plantebaserede vej, der begyndte i 2005, forklarer han, opstod bl.a., fordi hans livslange udfordring med allergi forsvandt ved en kødfri kost, og fordi han fandt nye perspektiver efter at have studeret teosofi. En spirituel lære om bl.a. respekten for jorden og dyrene.

− Jeg har en grundlæggende dyb, kritisk tænkning til alt i livet, og det rammer mig også på kroppen. Jeg er enormt optaget af, om sundhedselementet er i orden, og det kan jo blive lidt tvangspræget. Men med alderen er jeg faktisk blevet helt forelsket i min krops indre vitalitet og funktioner. Jeg mediterer og dyrker yoga dagligt. Og jeg omfavner min krop med fysiske kram. Der er så mange signaler, man får fra sin krop, og ét af dem har bl.a. været, at jeg ikke behøver være så hård ved den. Jeg elsker den simpelthen, som den er.

Dessertmand og astrolog

Vi griner. Søren træner stadig, men jeg kan se på ham, at der en anden ro end tidligere. En ro han også bruger til at hjælpe andre som astrolog.

− Ved at analysere dit fødselshoroskop kan jeg se ind i nogle dybder uden at have hørt dig sige noget, lyder det fra astrologen, som slynger hjemmevant om sig med transitter i 10. hus og planetpositioner, som han også gør, når han hjælper klienter med at frigøre livskraft gennem en astrologisk tydning af fødsels-horoskopet.

Desserterne kommer på bordet, og vores møde lakker mod enden. Han slikker sig om munden.

− Jeg er den vildeste dessertmand, griner han og ser lykkeligt på sin ananas-tiramisu. Det kommer bag på mig. Du er jo så sund! Han ryster på hovedet.

− Jeg stornyder flødeskum og is (vegansk selvfølgelig), siger han og tilføjer ”i begrænsede doser.”

Restaurant Theo i Skindergade 29 serverer gastronomi på højt plan i afslappede omgivelser. 

Få tydet dit horoskop af Søren Bregendal

Astrologi og det spirituelle har været med Søren Bregendal siden teenageårene. Han er uddannet astrolog på Astrologisk Akademi ved Claus Houlberg, og foretager flere typer af astrologiske tydninger med fokus på at forløse ens potentiale.
Se mere på Thehiddenyou.dk / instagram.com/sorenbregendal

Maden

Elegant og smukt anrettet med superråvarer og vilde smagsnuancer. Der er ikke mange steder, hvor veganere kan få gourmet på så højt plan til rimelige penge.

Location

Skønt og centralt placeret i Skindergade.

Indretningen

Rummet er på ingen måde overvældende, men det har sin styrke, fordi det er kontrasten mellem vellavet mad og enkel indretning.

Det kunne være bedre

Fordi maden og servicen er så god, kunne man ære sig selv og løfte rummet på indretningsfronten, især med bedre siddekomfort.

Restaurant Theo

Åbnet af restaurant Norrlyst (Michelin-restaurant i Bib Gourmand) i 2021. Nutidige europæiske retter inspireret af internationale yndlingsspisesteder med fokus på råvarer fra små danske gårde. Menuerne kan laves som vegetar, veganer og pescetar, når man oplyser om det på forhånd.

Besøg NORD’s Gastro butikker her:

Redaktøren anbefaler A Dresscode

Redaktøren anbefaler A Dresscode

Nords redaktør Rina Mardal forelskede sig i Address’ søster-restaurant mellem Nordhavn og Langelinie: “Ligesom mange andre i området har jeg også taget Address i Tuborg Havn til mig.” Ligesom mange andre i området har jeg også taget Address i Tuborg Havn til mig. Skabt af trekløveret Kim Hansen, Tilde Christiansen Olsen og Jilly Høi, som igennem flere år har gjort Address til et af vores foretrukne mødesteder med kvalitetsgastronomi på tallerknerne, liflige dråber i glassene og en helt særlig stemning.

læs mere
Mardahl på frokosttur med  Ilse Jacobsen

Mardahl på frokosttur med Ilse Jacobsen

Fejende flot ankom den kendte iværksætter til Bistro Boheme i København. Håret kemokort, gylden hud og strålende øjne. For selv kræft kan ikke få bugt med power og viljestyrke, når man hedder Ilse Jacobsen. N ORDs redaktør Rina Mardahl siger det som det er: At hun altid har haft stor respekt for Ilse Jacobsen. Og der er derfor en vis stemning af forventning og glæde, da de to erhvervskvinder sætter sig til bords i Bistro Boheme.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.