Vælg en side

I denne installation af NORD Magasinets frokostføljeton har chefredaktøren parkeret den “finere” danske madservering et sted ude på kogeøen til fordel for at grisse hænderne til, drikke af flasken og tale lige ud af posen i danskernes originale samtalekøkken – pølsevognen.

Dagens frokostgæst, Mads Christensen, gør sin entré på brummende kværn og rammer Harry’s Place iført butterfly, lego-skjorteknapper med den indgraverede tekst “Mads Christensen” og to Rolex-ure. Men tag ikke fejl af den polerede præsentation. Den 54-årige “blærerøv” har intet imod at få ketchup på skjorten eller sætte tænderne i den pølse der har ligget længst tid på grillen.

En mediefidus?

Harry’s Place’s største sællert er den bastante ”Børge”-pølse. Mads Christensens største sællert er Mads Christensen. Og sådan har det været længe.

– På 21. år er jeg mit eget produkt. Jeg har opfundet en vare som er Mads Christensen. Det er jo et fænomen. Det sælger jeg til dem som har interesse i at købe.

På sin hjemmeside betegner Mads sig selv en mediefidus, og under denne ubeskyttede titel har Mads bl.a. skrevet 8 bøger og fungeret som skribent (på bl.a. Euroman og Berlingske Tidende). Derudover ernærer han sig som foredragsholder – primært hos virksomheder, der gerne vil suge indspark og inspiration ud af Mads’ samfundsbetragtninger.

– Vil de have sjov og gøgl, ringer de til Uffe Holm. Vil de have noget gravalvorligt, ringer de til Mogens Lykketoft. Vil de have noget om vores samtid, os selv og vores samliv, med en munter kant, ringer de til mig, fastslår Mads med glimt i øjet, mens han elegant jonglerer videre med ord, sætninger og Harry’s hotdog.

Forskel på hvad vi siger og gør!

Grundlæggende interesseres Mads af menneskers adfærd. Hvorfor gør de som de gør? Hvorfor siger de, som de siger? Ifølge Mads findes sandheden tættere på Hr. & Fru. Børge, end dem med mest taletid på tværs af medierne.

– Masserne er da ligeglad med veganske vaner og havremælk. Det betyder måske noget for de to speltmødre på Østerbro, men nede ved sandhedsalteret i Netto tænker de ikke på det. Vi siger ét for at gøre os interessante, men vores handlinger afmønstrer noget andet. Vi lader som om, vi går op i klima, fordi det er populært at sige. Få omsætter det til handling, fortsætter Mads.

– Selv Uffe Elbæk flyver mere rundt i verden end James Bond. I Danmark har vi et perverst højt forbrug, hvor vi køber og smider ud. Samtidig fortæller vi andre – fx indere – at nu må de hverken købe deres første bil eller flyve for første gang pga. klimaet. Det er inderne da
ligeglade med! Og det skal de også være.

– Dét er et spændende paradoks. Det taler jeg om. Det skriver jeg om. Det er mit vigtigste emne.

(Artikel fortsætter efter madanmeldelsen)

Ristet hotdog
Pris 26 kr.

Flæskestegssandwich
Pris 35 kr.

Den ægte Børge
Pris 28 kr.

Maden

Min ristede hotdog var virkelig god. Og en fantastisk flæskestegssandwich. Hyggeligt med en Cocio. Det hører sig til.

Indretning

Spartansk indretning, men vi sidder godt. Mangler måske et lille hegn mod vinden.

Location

Et dejligt sted. Vi sidder på et skarpt hjørne med lidt sol, hvor livet passerer foran en.

Det kunne være bedre

Rina: Flæskestegen var en smule tør. Mads: Der mangler et par tandstikker. Rina: Jeg kunne godt bruge en hotdogholder. Mads: Mine løgfingre kunne trænge til håndsprit eller en vådserviet.

(artikel fortsætter)

Halvtreds plus og den moderne mand

Mads Christensen er aktuel med bogen Halvtreds Plus, hvor mandeidentitet og mandeproblematikker dissekeres.

– I dag ligger fokus på børn og kvinders rettigheder, kvinders problematikker og kvinders vilkår. Hvilket også er fint. Man glemmer bare mandens sindstilstand. Danske mænd har det ikke særlig godt. De går ikke til lægen. De har svært ved at håndtere personlige kriser. Når du kigger i selvmordstatistikken er 4 ud af 5 mænd. Mænd vender ikke problemer med hinanden, som kvinder gør det. Det er et nederlag at erkende, at man har det skidt.
 

Hvad gør du så for at have det bedre?

– Jeg er loyal over for mig selv. Jeg vil definere mig selv. Hvad er mine tilværelseskrav? Hvor står jeg? Hvad tror jeg på? Hvad tror jeg ikke på? Hvad vil jeg finde mig i og ikke finde mig i?

– Det jeg tit ser er, at mænd, der møder en stærk fremadstormende kvinde, går baglæns, fordi han tror det er det rigtige. Han tror, at hun gerne vil have det sådan. Så ender det med, at han er gæst i deres fælles hjem. Alle møblerne er hendes. Han har for længst givet køb på hvem han er, sin motorcykel og sine værdier. Bliver de skilt, kan han rejse hjemmefra i en taxa med to Arla kasser, hvor han har sine CD’er og sit gamle FC Barcelona-halstørklæde.

Mads fortsætter uden at trække vejret.

– Han skal lære at sige fra og vedkende sig, hvem han er. Nogle af mine venner tegner også den offerfortælling med, at de er under tøflen, og deres kone er en heks. Og tit er det helt uretfærdigt. Jeg fatter ikke sympati for den slags mand, afslutter Mads og tømmer sin Cocio, siger pænt adieu og drøner videre mod DR-Byen, hvor mediefidusens næste opgave hedder radioprogrammet Diva og Dario.

Mads Christensen

54 år. Far til tre på 17, 15 og 12. Forfatter, skribent, foredragsholder og TV-kommentator. Veteran i radioprogrammet Mads og Monopolet. Gift med Camilla på 19 år. Bor i Søllerød.

Besøg NORD’s Gastro butikker her:


error: Indhold er beskyttet.