Vælg en side

Trangen til at skabe god stemning er stærk

Han speedsnakker og er ikke bange for at åbne op for den personlige godtepose. Er der overhovedet noget, vi ikke ved om Andreas Bo? NORDs redaktør gik en tur i Skovshoved Havn med manden, der lever af at være sjov, for at finde ud af lidt mere.

Krydderurter! Begejstringen lyser ud af Andreas Bos ansigt, da jeg spørger om der er noget, vi ikke ved om ham? Om hvem manden, der på formidabel vis parodierer kendte fra Thomas Blachman til Kim Larsen og Clement, er bag alle maskerne? En dedikeret handyman, krydderurtedyrker med stor passion og ikke mindst et stort familiemenneske, afslører han.
– Jeg går simpelthen til grunde, hvis jeg ikke har nogen at tage mig af. Hvis jeg kun skulle gå ind på en scene og generere omsætning, så jeg kunne få mig en større bil …
Andreas Bo har lige købt en Range Rover. Han ryster på hovedet. Tilføjer så i et lidt mere moderat tempo end sin sædvanlige hurtigsnakkende facon, at dét ville han simpelthen ikke kunne. Vi taler om en periode i livet, før han mødte sin forlovede Katrine Wadil. Helt alene og med de store børn fløjet fra reden stod den på pizzabakker og Jack Daniels.
– Hvis jeg skal sige, hvem jeg egentlig er, så er jeg forsørger. Det eneste jeg går op i her i verden er at tage mig af nogen. Jeg er så gammeldags! En rigtig mandemand.


Walk & Talk-interviewet foregik i Rungsted Havn.


Andreas Bo trives bedst, når han har rollen som familieforsørger.

Handyman med eget hus

Vi ser på bådene og broerne. Lytter til mågerne der kredser over os i Skovshoved Havn. Vi bliver enige om, at energien i en havn er noget helt særligt.
– Jeg kan slet ikke bo i lejlighed – har prøvet. Det går ikke. Jeg skal have mit eget hus og min egen grund.
Andreas Bo ser ud over Øresund. Til daglig er vandudsigten i første række i Strøby Ladeplads på Stevns. Her står den på nybygget hus, Katrine og hendes to børn. Dét skal vi også snakke om. For det har været en omvæltning at flytte sammen med en 19 år yngre kvinde. Men først vil jeg gerne vide, hvor denne trang til at være sjov kommer fra?
– Fordi min mor var svær, så ville jeg gerne sprede lidt glæde og glatte ud. Lette situationen med humor. Plus det at når man er ung og sprængfyldt med hormoner, så finder man ud af, hvad der er ens kneb til at få noget status. Jeg var bare bedre til at sige noget sjovt end at løbe 100 meter.
Andreas Bos opvækst foregik på Fyn. Faren var direktør for Mortalin – en virksomhed, der producerer midler til skade­dyrs­be-kæmpelse – og moren bibliotekar. Begge politisk engageret i Radikale Venstre og efter datidens standarder fremsynede og moderne. Men inden for hjemmets fire vægge var det langt fra rosenrødt.

Trangen til at være sjov

– Hvor andre mennesker, når de går ind i et rum, nok ville mene, at det er ikke deres problem, hvordan stemningen er, så er min trang til at skabe god stemning stærk. Og jeg er slet ikke et sekund et tvivl om, at det stammer fra den gang med min lidt borderline-mor som kunne styre hjemmet med sit humør, og jeg så kunne lave sjov om det.
Og det virkede?
– Ja, for hun nåede frem til den konklusion, at det ikke kunne betale sig at være vred. Man lærer det jo hjemmefra. Men da jeg blev skilt i sin tid, blev jeg nødt til at revidere sindssygt meget om, hvem man er. Alt det der er jo forkert! I mange år var jeg utrolig bange for at blive forladt, og det var dét, jeg blev.
Var det ikke svært? Barndommen sætter jo dybe spor og vaner i en?
– Nej, det var en kæmpe lettelse. Den dag i dag kan jeg fx ikke mobilisere følelsen jalousi. Før hen var jeg sindssygt jaloux.


“Jeg er fuldstændig ovre det der med jalousi.”

Angsten for scenen

Det er som om, at ’manden med gummiansigtet’, der er uddannet i en tøjbutik, men hellere ville være skuespiller og fik sit folkelige gennem­ brud i Cirkusrevyen og Live fra Bremen, og som også kan lave tv – han er i gang med sæson 15 og 16 med konceptet Krejlerkongen for TV 2 Fri – sideløbende med karrieren har været på lidt af en rejse med sig selv.
– Jeg har haft en decideret nedsmeltning, som var angstbetinget, men det var fordi tingene gik for stærkt, siger Andreas Bo og fortæller om at blive ’talk of the town’ efter sit første onemanshow i 2014. 40.000 tilskuere i Parken var ved at tage pippet fra ham.
– Onemanshowet er tyrens røvhul at komme igennem, for som kunstner ved man aldrig, hvornår ens replikker er gode nok, om det er sjovt nok, om man indfrier forventningerne osv. Det er umuligt at fremkomme med en facitliste på, og det afstedkommer simpelthen en frustration.

Har du stadig præstationsangst?

– Ja, men min nedtur lærte mig, at der er tre ting, der skal være indfriet for, at det ikke går galt. Og det er, at jeg skal være ædru på scenen, jeg skal være forberedt, og jeg skal have lyst til at være der.

Strandbryllup i sigte

Privat har Andreas Bo børnene Emma og Anton, der for længst er flyttet hjemmefra. Et stykke tid efter skilsmissen fra børnenes mor dannede han par med Mascha Vang. Og siden 2016 og et stævnemøde på Facebook har hjertets udkårne heddet Katrine inklusiv hendes to børn på henholdsvis 10 og 12.
– Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg er 54, og hun er 35, og jeg har simpelthen skulle finde ud af, om jeg havde kræfterne til at gå det igennem igen. Om det der med at få en brandbil i hovedet klokken 5 om morgenen var et overstået kapitel for mig.
Parret har været fra hinanden I sammenlagt et år. Men nu står den på strandbryllup i ’baghaven’ til næste år med 300 gæster og 17 brudepiger.
– Jeg nåede jo frem til, at jeg ikke kan undvære det, og nu fungerer det pissegodt. Katrine er et menneske, som er fuldstændig ligeglad med, om tallerknerne står på den rigtige måde. Og jeg får aldrig den dér med, ’undskyld, jeg troede vi havde en aftale’ – hvis jeg kommer for sent hjem. Aldrig, aldrig! Fedt, siger hun bare! Det er det mindst konfliktfyldte forhold, jeg nogen­­sinde har været i, og vi er gode til at give hinanden frihed. Jeg er meget glad.


Andreas Bo bor også ved vandet og har bygget sit eget hus i Strøby på Stevns.


“Jeg orker ikke at have en mening om alt – og naboens løbetur på Facebook – åh nej!”

Om Andreas Bo: Født den 25. februar 1967 i Ringe på Fyn. Har været en del af den danske revy- og teaterscene siden 2004. Blev i 2011 hædret som Årets tv-skuespiller og Årets komiker ved Zulu Comedy Galla og har i revy­ssammen­hænge været nomineret til Årets Dirch flere gange.

KONKURRENCE

Sådan deltager du
Det eneste du skal gøre for at deltage i konkurrence er at følge os på facebook eller instagram.

Vi trækker en heldig vinder til 2 billetter den 15. december 😀

Find konkurrencen på
facebook.com/nordmagasinet
instagram.com/nord_magasinet

Skarp – Andreas Bos onemanshow i 2022

– en lige højre til tidens meningstyranni.  Skal vi absolut have en mening om Ghita Nørby  er en helgen eller en heks? Og skal vi død og pine belemres med naboens ligegyldige løbestil igennem insta-filter og hashtag?

13/1: Aarhus, Musikhuset Aarhus
14/1: Fredericia, Eksercerhuset
15/1: Thisted, Thisted Musikteater
18/1: København, Bremen Teater
19/1: København, Bremen Teater
20/1: Frederikshavn, Det Musiske Hus
21/1: Hjørring, Vendelbohus
22/1: Vejle, Torvehallerne
26/1: Næstved, Grønnegades Kaserne
27/1: Vordingborg, Stars
28/1: Assens, Arena Assens
3/2: Helsinge, Gribskov Kultursal
5/2: Hillerød, Støberihallen
Køb billet: andreasbo.dk

Walk and talk med Søren Pilmark

Walk and talk med Søren Pilmark

Den folkekære skuespiller og nu også forfatter har ry for at være lidt af en lukket bog. Nords redaktør gjorde alligevel forsøget, og gik tur på Bakken med ørkenens søn uden fez og monokel i håbet om at vende et par sider til.
Med klangen af Søren Pilmarks karakteristiske stemme i frisk erindring – jeg har lyttet til skuespillerens debutroman om tryllekunstneren Laurits og varieté-teateret Apollo – møder jeg manden selv. På Bakken, hvor han også slår sine folder i Cirkusrevyen med Ørkenens Sønner.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.