Vælg en side

Butiksliv gennem tiden

Vangedes blomstrende handelsliv

Vangedes blomstrende handelsliv

Når foråret kommer er der travlt i Gentoftes haver. Her i Gentofte er der mange grønne parker, kolonihaver, pryd- og køkkenhaver. Haven har også altid haft høj prioritet for husejerne. Så høj, at der i 1921 blev dannet en ”Forening for haveejere i Gjentofte Kommune”, som havde til formål at udbrede kendskabet til havebrug og ”fremme rationel bekæmpelse af plantesygdomme”, som der står i deres vedtægter.

læs mere
Sportsbutikker i nord området – dengang og nu

Sportsbutikker i nord området – dengang og nu

I Gentofte har idrætslivet altid haft høj prioritet. Her er gode faciliteter og sporten er både støttet fra politisk og privat side. Kommunens placering tæt ved Øresund og med mange grønne områder gør, at udvalget af idrætsmuligheder spænder vidt – lige fra hestesport til sejlsport. Idrætsanlæg som Ordrupbanen (1888), Gentofte Stadion (1942), Kildeskovshallen (1966), Travbanen (1891) og Galopbanen (1910) har gennem de sidste 130 år været legeplads for både amatører og professionelle.

læs mere
Butiksliv gennem tiden

Butiksliv gennem tiden

Julegaver til børn kom på mode i borgerskabet i 1800-tallet. Tænk bare på julesangen “Højt fra træets grønne top” fra 1847, hvor der både synges om dukker, trommer og fire alen merino. I takt med at velstanden i Danmark voksede, spredte gaveskikken sig til de fleste samfundslag.

læs mere
error: Content is protected !!
X