Vælg en side

Hvem er den nye medindehaver af Stenströms Flagship Store på Strandvejen, som har solgt eksklusiv herremode i en menneskealder, elsker hurtige biler, og som fik lidt af et wakeupcall, da sygdom ramte?

Den velklædte mand på billederne hedder Jesper Petersen. På nær jeansene og de grønlandske rubiner om håndleddet er han klædt i Steenströms. Det svenske tøjbrand som startede med at producere kvalitetsskjorter, og i dag er indbegrebet af klassisk og eksklusiv mode til herrer og damer. Cashmere, uld, silke, bomuld og hør er de gennemgående materialer. Her hænger ikke noget ’krudt’. Et indforstået udtryk om kunstige
tekstiler – altså et no-go – og som både Jesper og hans ansatte Tina, kender fra deres tid sammen i Mr. Harris – den hedengangne tøjforretning i Lyngby Storcenter, der solgte Kappa, Levis, Lacoste og Moon Boots til 80’ernes modebevidste unge, og hvor Jesper fra Hellerup blev udlært.

  Jesper har solgt eksklusive habitter i årevis. Nu gælder det svensk kvalitetsmode.

Ekspert i luksushabitter
Et tilfældigt valg, forklarer Jesper om at tage sin uddannelse i tøjbranchen, men åbenlyst et godt valg. Han har solgt skræddersyede habitter i 35.000- 45.000 kr.-klassen, og luksusmode, især italienere som Zegna, Pal Zileri, Lardini, Tagliatore, Boglioli, Santoni og Etro, i årevis, og nu gælder det altså svensk mode fra øverste hylde. Han ser rundt i baglokalets opbud af kasser, computere, papirer og regnskabsbøger.
− Dét skal jeg nok få sat skik på, siger han og tilføjer med ydmyghed, at han også lige skal lære det hele at kende her i Steenströms førende forretning i Norden.
Vi taler videre om karriereforløbet. Det er gået over stok og sten. Fra Mr. Harris til andre eksklusive tøjbutikker i København. Sælger i Torben (senere Bindesbøl. red.) og som butiksbestyrer af den store London House. Begge på Strøget. Da sidstnævnte gik konkurs, åbnede han sin egen herretøjsbutik på Nytorv, som pga. en række omstændigheder ikke gik lige så snorlige, som det hidtil havde gjort for Jesper, der har talent for salg og mode.

Diamanter og hurtige biler har også en høj stjerne hos tøjmanden.

15 fantastiske år i Bindesbøl
− Jeg besluttede at lukke den, men jeg behøvede ikke bekymre mig ret længe, da de allerede dagen efter ringede fra Mr. Harris og tilbød mig en stilling i en af deres andre butikker.
Jesper arbejdede der, hvor det hele startede i et par år, indtil endnu en god chance bød sig hos Bindesbøl med italiensk luksusmode og eksklusive habitter.
− Det til blev 15 fantastiske år i Bindesbøl. Indtil for 10 måneder siden, tilføjer Jesper underfundigt.
For der var sket noget i Jespers liv. Han blev ramt af sygdom. En af dem man sjældent hører om, men som kan have alvorlige konsekvenser, hvis de ikke bliver behandlet.

Jesper glæder sig til at møde nye og gamle kunder hos Stenströms.

For meget jern i blodet
− Under Corona blev jeg tiltagende sløj. Især når jeg gik op ad trapper, men pga. den tid vi levede i, tilskrev jeg det ikke større værdi, indtil min far opfordrede mig til at få tjekket mit blod. Måske jeg ligesom han havde for meget jern i blodet.
Kan man have det? spørger vi Jesper, som nikker og fortæller om hæmokromatose. I hans tilfælde en arvelig variant af for meget ophobet jern i blodet, som kan være skadeligt for organerne og give kræft. Det eneste at gøre er at danne friskt blod med blodtapning.
− I et år blev jeg tappet for flere hundrede milliliter blod hver 14. dag. I starten var det helt tykt pga. jernet, men i dag er det fint og rødt, som blod skal være.

Diamanter om natten
Selvom Jesper blev helbredt, blev sygdommen et wakeupcall.
− Jeg fik sindssygt meget energi, efter min sygdom blev behandlet. Hver nat lå jeg vågen i nogle timer og undersøgte alt, hvad der var på nettet om diamanter. Jeg har altid elsket diamanter, og har købt flere til min kæreste, så det blev diamanter, jeg kastede mig over, fordi jeg havde energien til at prøve noget nyt.
Skæbnen ville, at juvelerforretningen Hartmanns spurgte om, han var klar til at ændre branche?
− Indehaveren havde hørt rygter om, at jeg var god til det med historier. At kunden ikke blot køber et produkt, men får en historie med, om hvor det er lavet, og de udfordringer og eventyr, som der især er med luksusprodukterne, lyder det tydeligt passioneret fra Jesper.

Et tilbud man ikke kan afslå
I marts sidste år vinkede han farvel til tøjbranchen. Et både vemodigt og nervepirrende øjeblik. Men Jesper blev hurtigt grebet af diamanternes verden. Især de grønlandske rubiner, som blev hans metier. Indtil der igen var bud efter ham.
− Det var lige for meget af det gode, især fordi jeg var faldet rigtig godt til i Hartmanns, som har en helt fantastisk butik og et godt team.

 

Blå Bog
Jesper Petersen er født i 1967 i Hellerup. Uddannet sælger i eksklusiv herremode. Har bl.a. arbejdet i Mr. Harris, London House og Bindesbøl. Var sidste år ansat i Hartmanns, inden han blev headhuntet som ny medindehaver af Stenströms Flagship Store på Strandvejen 96. Privat er han samlevende med Sally samt bonusfar- og morfar til henholdsvis Julie og Cara.

Besøg NORDs mode butikker her:

Karat,  kærlighed og  købmandskab

Karat, kærlighed og købmandskab

Apel Fine Jewellery er ikke kun en eksklusiv smykkeforretning, men en fortælling om passion, håndværk og kærlighed, der har overlevet tidens trends og kriser. Indehaver er Thomas Cloos Kruse, som i år har 30 års jubilæum som ejer af forretningen. Man skal ringe på klokken for at blive lukket ind i den eksklusive smykkeforretning på Store Kongensgade 58.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.