Vælg en side

Rasmus Vejbæk-Zerr er en ener. Ikke bare har han skabt stor succes med luksussupermarkedet i Rotunden, han er også en dedikeret sommelier, dygtig inden for spil og ikke mindst et engageret familiemenneske.

Stoltheden lyser ud af de blå øjne, da Rasmus Vejbæk-Zerr viser rundt i Hellerup Food Market i Rotunden. Hans masterpiece i en intens karriere. Men først skal vi hilse på dem, vi møder. Ikke bare har Rasmus sørget for, at Danmarks bedste supermarked ligger her, tæt på Tuborg Havn, hvor billederne også er taget, men han har også styr på sine kunder.

– Service er så vigtigt. Fx bor vi i et område med mange expats, og de får altid en rundvisning i forretningen, når de flytter hertil, lyder det fra Rasmus. Den jyske klang er intakt, men jysk mådehold ikke. Det bugner med højkvalitetsvarer. I Rotunden får alle hjælp. Fra forretningsmanden, der skal have tilsendt seks flasker Bourgogne, til pensionistens yndlingscigar.

Opvæksten i Holstebro

Der var nu hverken penge eller luksus i Rasmus’ barndomshjem. Men der var noget andet.

– Jeg har lært en masse om høj moral, og hvordan man behandler andre mennesker, siger Rasmus og fortæller om den langtfra rosenrøde opvækst i Holstebro. Faren var alkoholiker, og forældrene blev skilt, da han var seks år gammel. Men moren, der var pædagog, sørgede for, at Rasmus og hans søster fik en god opvækst, og de penge der var, tjente man selv.

– Jeg arbejdede hele tiden. Var avisbud, opvasker, kørte traktor på min morfars gård, og jeg fortsatte, når de andre børn gav op.

På spørgsmålet om det var svært at vokse op med en alkoholikerfar, forsøger Rasmus at mærke efter.

– Efter jeg selv er blevet far, har jeg tænkt over, hvordan det ville have været, at have haft en far med på sidelinjen til fodbold, ligesom jeg selv gør det med min sønner. Men jeg dvæler ikke ved, at noget har været svært. I det hele taget fokuserer jeg ikke særlig meget på problemer. For mig handler livet om muligheder og løsninger.

En mand sidder til vinsmagning og blindsmagning med havnen i baggrunden

Konkurrencegen bringer ham vidt omkring


Eller sagt på en anden måde: Rasmus er et udpræget konkurrencemenneske. Han har fx uddannet sig til sommelier, og afholder jævnligt blindsmagninger for kendte og ukendte vinelskere, samt deltager i vinkonkurrencer. Hans hold ’Rotunden’ har som det eneste hold af 42 til DM været i top 10 alle årene.

– Vi stopper ikke før vi har vundet, siger Rasmus med et glimt i øjet. Og selv det stopper ikke her. Hvis der er tid en søndag, efter Rasmus har puttet sine tre sønner, spiller han onlinepoker. Han har vundet mere end 1,3 millioner kroner ved det netop overståede WCOOP (verdensmesterskab i onlinepoker) med to andenpladser.

Mand spiller poker ved et bord

Poker kræver en speciel kombination af strategi, taktik, tålmodighed, mod, situationstilpasning og matematisk forståelse. Når jeg tænker over det, meget de samme evner som jeg bruger på mit arbejde.

Golf er endnu en lidenskab. Rasmus er medlem af Skandinaviens ældste golfklub i Dyrehaven, Københavns Golfklub. Han er også tidligere dobbeltklubmester i Egedal Golfklub.

– Golf eller fire timer i naturen i godt selskab med spilkonkurrence er mit frikvarter.

En mand står på en stor båd og spiller golf

Se “bagom”-video fra Rasmus’ photoshoot her

Fra McDonalds til Rotunden


Rasmus tog sine første skridt til alt dette for mange år siden hos McDonalds, som han mener er en af verdens mest toptunede virksomheder. Dernæst kastede han sig over gourmet og vin som restaurationschef i en eksklusiv restaurant i Holstebro, inden det gik videre som ungt talent hos Dansk Supermarked i forskellige Føtex. Senere underviste han også unge talenter i ledelse, og han blev kørt i stilling til sin egen Føtex, men sådan gik det ikke. Heldigvis ikke, pointer han.

– Havde de ikke ringet fra ISO i København, som dengang var det mest eksklusive og moderne supermarked, så var jeg forblevet i Dansk Supermarked.

I en alder af kun 30 år, havde Rasmus så meget ledelseserfaring, at han på under et år, fik gjort ISO i Birkerød til et velsmurt supermarked. Det måtte også gerne ske for ISO i Rotunden.

Hellerup er et ganske særligt sted


– Jeg anede intet om Hellerup. For mig var det bare en by med endnu en ISO, og det tog mig også to-tre år at forstå, at her arbejder man hårdere, tjener flere penge og stiller høje krav til sine omgivelser. Hellerup er helt sin egen. På mange måder er det et reservat, men niveauet og energien fra alle de her fantastiske mennesker er så unik. Jeg elsker det!

Senere blev det til en Meny, hvor Rasmus både er blevet medejer af driftsselskabet og har fået frie hænder til sætte sit helt eget aftryk. Rotunden er i den grad blevet det ultimative omdrejningspunkt for Rasmus. Det er her, han arbejder og bor. Hans kone Amanda, kaldet Mandy, og drengene er lige ovenpå i en af lejlighederne. Det er også i Rotunden, at deres kærligheds-historie begyndte.

Skulle føles og gøres rigtigt


– En dag så jeg en kvinde ved en af hylderne, der så ud til at skulle have hjælp. Hun var fra Canada og forklarede, hun skulle bruge noget hvedeklid til at bage med. Vi kom i snak, og jeg gav hende to billetter til et vin-gourmet-selskab, som jeg tilfældigvis afholdte samme aften i forretningen med besøg af den canadiske ambassadør. Jeg regnede med, at hun kom med en partner, men hun kom alene. Vi fortsatte samtalen. Snakkede om hendes liv som professionel kunstskøjteløber, og at hun boede i Danmark en periode for at undervise unge talenter, fortæller Rasmus, så man kan mærke den spirende forelskelse.

Næste dag kom Amanda igen, som kvinden hed, og spurgte om Rasmus ville gå ud med hende. Nej tak, sagde han, for som den gentleman han er, var han ærlig, og måtte først blive afklaret med en gammel flamme. Amanda gav ikke sådan op. Hun kom igen med en kage bagt af hvedekliddet, men nu var Rasmus på golfrejse. Trods hendes skuffelse prøvede hun lykken tre dage efter med endnu en kage.

En familie står samlet på en plads med tre børn og to voksne

Kærligheden sejrede


– Hun var seriøs, smuk og charmerende. Mine venner kaldte mig idiot, da jeg allerede efter fjorten dage sagde til dem, at jeg ville giftes med Amanda og have børn med hende. Men sådan blev det. Der var ingen tvivl.

Rasmus’ stemme knækker. Amanda har lige været igennem en sygdomsperiode, og for Rasmus har der aldrig været nogen tvivl. Mødet med Amanda var det helt rigtige, og skulle derfor gøres på den rigtige måde.

– Vi endte på Kongens Nytorv ved en pølsevogn, og jeg tænkte, at sådan skulle det ikke være. Med løgsmag i munden og en øl for meget. Så jeg prajede en taxa til hende og sagde, at jeg ville invitere hende på middag næste dag. Men tidligt næste morgen vågnede jeg op og tænkte: Har jeg lige sendt en meget, meget smuk skøjteprinsesse hjem? Så jeg ringede til hende, og sagde der var lidt langt til aften, og om jeg måtte komme forbi med morgenbrød? Vi har aldrig været fra hinanden siden, lyder resten af historien efter Rasmus har tørret øjnene og genvundet fatningen.

En mand løfter sin kone i en hånd

Vil skabe velgørenhed og oplevelser


Parret blev gift 11 måneder efter, endda den 11. september. For nogen et uortodoks valg, men for Rasmus, fordi det føltes som skæbnen. Til hverdag er parret helt nede på jorden. Vi møder bl.a. Amanda i forretningen på indkøb til den forestående børnefødselsdag i træningstøj. Med sin baggrund i sporten er hun personlig træner med sit eget program ZerrFit. Parret rejser også rigtig meget, da Amanda er tæt knyttet til familien i Canada. Men hun er også helt med på, at hun er gift med en driftig herre.

– Jeg vil gerne tage endnu mere ansvar for lokalområdet, og er i gang med at iværksætte velgørenhedsarrangementer kombineret med oplevelser. Jeg synes det er vigtigt, at dem der giver penge også får noget igen, hvilket i sidste ende gør folk endnu mere motiveret, så vi sammen kan skabe forandring.

Kort om Rotundens købmand
Rasmus Vejbæk-Zerr. 46 år. Født og opvokset i Holstebro. To studentereksaminer fra gymnasiet og handelsskolen, dernæst oplært i management hos McDonalds og som butiksbestyrer i Dansk Supermarked. Overtog driften af supermarkedet i Rotunden med Hellerup Food Market (Meny) i 2003 og blev medejer af driftsselskabet Dagrofa i 2008. Gift med canadiske Amanda Vejbæk-Zerr. Parret har sønnerne Rasmus Victor, 6 år, Bjørn, 4 år og Malthe på knapt et år. Rasmus er også engageret i velgørenhed. Bl.a. støtter han børnehospice, voldsramte familier og sidder med i Sundhedsudvalget i Gentofte Kommune. Stor sponsor for Pink Tribute igennem flere år og Kids Aid.

Walk and talk med Søren Pilmark

Walk and talk med Søren Pilmark

Den folkekære skuespiller og nu også forfatter har ry for at være lidt af en lukket bog. Nords redaktør gjorde alligevel forsøget, og gik tur på Bakken med ørkenens søn uden fez og monokel i håbet om at vende et par sider til.
Med klangen af Søren Pilmarks karakteristiske stemme i frisk erindring – jeg har lyttet til skuespillerens debutroman om tryllekunstneren Laurits og varieté-teateret Apollo – møder jeg manden selv. På Bakken, hvor han også slår sine folder i Cirkusrevyen med Ørkenens Sønner.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.