Vælg en side

NORDs chefredaktør, Rina Mardahl, har sat den 62-årige erhvervsmand, Hans Henrik Palm i stævne på en af dennes frokost-hjemmebaner i Restaurant Øresunds lille hyggelige, dekorative gårdhave for at snakke om maden, livet og hverdagen.

Hans Henrik Palm svinger ofte forbi Restaurant Øresund. Med konen Majbritt. Med vennerne. Eller bare alene, når han, i forbifarten, skal have fyldt velsmagende benzin på motoren.

På ”Øresund” er Hans på fornavn med ejeren Peter og ikke mindst Trine som mestrer en personlig favorit – traditionel dansk smørrebrød. – Trine, som står i køkkenet, er helt formidabel. Så alt på kortet er godt, fastslår den tidligere bokser uden paraderne oppe.   

Fra bokseringen til erhvervslivet

Hans Henrik Palm slog i en ung alder sit navn fast i bokseringen og efterfølgende som promotor i selv samme arena. Sidenhen var han bl.a. med til at starte fitness-kæderne Form & Fitness, fitness.dk og Sporting Health Club, som i dag drives af Hans’ to ældste sønner. Aktuelt får Hans smør på rugbrødet gennem formidling af ejendomme.

En typisk dag – tidligt ud af sengen og netværke

– Jeg har altid været morgenmenneske, så jeg er ofte vågen ved 5-6-7 tiden – afhængig af hvad jeg har lavet dagen før. Netop morgenprogrammet skal helst kickstartes med bevægelse – enten i træningscenteret eller på tennisbanen. Hans nyder især at spille tennis med vennerne som typisk bevæger sig inden for erhvervslivet og politik.

Med morgenens program veloverstået er dagsordenen typisk fyldt op med aftaler og møder, da jobbeskrivelsen kræver et både fleksibelt og omfattende netværk. ”Mit virke er i høj grad at pleje netværket, være ude og snuse og snakke.Hvis jeg sidder på et kontor fra 8-16, møder jeg ikke mange mennesker. Et stort netværk er utrolig vigtigt, fortsætter han. ”Der er næsten ikke den afkrog i Danmark, jeg ikke ville kunne få fat i.

Når Hans’ hoved igen får kontakt med puden, skal skrivebordet helst være ”rent”. Jeg kan bedst lide at lægge mig til at sove, når jeg har svaret på alle henvendelser.” Derfor er hver-dagens skel mellem arbejde og fritid ofte transparent. – I dag er man på 24/7 med de elektroniske hjælpemidler, hvad enten du sidder i bilen, i en flyver eller står i New York.

(Anmeldelse af maden – senere i artiklen)

Plads er vigtig i et forhold

Hans nyder tilværelsen i Hellerup som far til fire voksne børn på hhv. 21, 28, 34 og 38 år. Moderen til de to yngste, Majbritt, mødte en 27-årig Hans for enden af bardisken på det hedengangne Diskotek Tordenskjold, og grundpillerne i deres efterhånden 35-årige parløb opsummeres med eftertanke.

Man skal kunne grine sammen, være sammen fysisk og kunne give plads. Der skal være frihed til at lave sine egne ting.

Rina og Hans sluttede en hyggelig frokostsamtale af med en kop kaffe på terrassen, mens de næste gæster så småt fandt sig til rette.

Fakta

Hans Henrik Palm er 62 år og bor i Hellerup med konen Majbritt Palm.
Hans har fire børn (tre drenge og en pige) i aldrene 21, 28, 34 og 38.
Beskæftigelse: Ejendomsformidler.
Tidligere europamester i boksning.

Karrysild med dild, æble, æg og rødløg.
69 kr.

Smørstegt fiskefillet med hjemmelavet remoulade.
69 kr.

Leverpostej med bacon, rødbedetern og syltede agurker.
69 kr.

Kartoffelmad med mayo, rødløg og hjemmelavede lækre ristede løg.
69 kr.

1. Maden

Rina valgte to stykker smørrebrød – en kartoffelmad med mayo, rødløg og hjemmelavede lækre ristede løg og leverpostej med bacon og rødbedetern. Hans valgte to stykker smørrebrød – én med karry sild og én smørstegt fiskefilet med remoulade.

2. Location

Hyggelig indrettet restaurant, hvor man kan sidde på terrassen, i udestuen, indenfor og i baren. Den er desværre gemt lidt væk.

3. Smagen

God, klassisk hjemmelavet og indbydende smørrebrød i fuldvoksne portioner.

Dette kunne være bedre:

Øresund kunne med fordel give deres indbydende udtryk et pift ved at skifte fint salt ud med flagesalt.

Besøg NORD's Gastro butikker her:

error: Content is protected !!
X

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk