Kunstnerens Marco Evaristtis pink elefant byder velkommen til områdets nye samlingssted.
Konceptet er knivskarpt, og den gode energi helt suveræn. Mød det erfarne og sammensatte trekløver – Peter, Lars og Bo – som står bag Hellerups og oplands nye eksklusive, franskinspirerede bistrorestaurant, der er opkaldt efter en lyserød sommerdrik.
Marco Evaristtis specialdesignede massive håndtag er køligt mod hånden, da NORDs udsendte åbner døren ind til Rosé Rosé. Virkningen er så diametralt modsat fra vinterkulden og de corona-kedelige dage, at den lige skal synke ind: Strandvejen 203, hvor restauranten Hellerup Klub før residerede, er på en helt almindelig onsdag pakket med folk. Jo, alle gængse restriktioner overholdes til punkt og prikke med afstand mellem bordene, mundbind, visirer og sprit, men altså, sikke en energi: Mennesker i samtale med hinanden, rigeligt med smilende tjenere, som taler personligt med gæsterne, lækker mad på tallerknerne – franskinspireret bistromad med en snært af dansk i skikkelse af frisklavet smørrebrød – og champagne eller rosé i glassene. Et sted med en så levende stemning, at man øjeblikkeligt føler sig velkommen.
København har Victor og Pastis. Hellerup har Rosé Rosé.
Som en sommerdag på terrassen…
– Visionen er at skabe et sted som de gode sommerdage på terrassen med rosé i glassene, siger Peter Crone.
Manden med den ultimative værtsrolle, som han udfører hjertevarmt og lokalkendt – og som sammen med Lars Broberg – ’manden med styr på finanserne’ – for sådan en er afgørende at have med, lærer vi senere, viser vej til et af rundbordene med klassiske, hvide duge på. Sidstemanden, den ældste og mest erfarne udi restaurationsbranchen, er Bo Bjerrum Hansen. Af de tre går han mest under radaren, men det var Bo, der sammen med Peter, kickstartede ideen om en klassisk franskinspireret bistro med højt til loftet i Hellerup. København havde jo allerede Victor og Pastis.
– Da Bo sagde, at nu var chancen her for at overtage stedet, så vidste jeg bare, at det var lige det projekt, jeg havde gået og ventet på, men jeg vidste også, at det ikke blev uden Lars, siger Peter.
Det er Sommerens livskvalitet på terrassen med noget godt i glasset, som vi har videreført til bistroen.
Trekløver med styr på det hele
Peter, som er uddannet kok, og bl.a. har drevet og forpagtet Klampenborg Galopbane, er fuldstændig ærlig med, at penge og markedsføring ikke er hans bord, og har dette råd til andre iværksættere: – Sørg for at have en med, som har styr på det administrative, herunder markedsføring og særligt økonomien. Du kan være en nok så dygtig kok og tjener, men hvis du ikke har styr på økonomien, så knækker du nakken på ingen tid. Det er alfa og omega, hvis du vil have succes med dine vilde ideer, siger Peter, der kalder trekløveret for en god taburet, der ikke vælter. I restaurationssammenhænge er Lars med sin cand.scient.pol.-titel stedets mest atypiske profil. Han har bl.a. har været administrationschef i Finans-forbundet, men før det åbnede han Tapasbaren med sin daværende spanske kone, og så har han været direktør for Hallernes Smørrebrød.
– Da jeg var færdig med min opgave for Hallernes, anbefalede min sommerhusnabo mig at tale med sin svoger Peter. Peter var klar til at starte noget nyt, og vi fandt hurtigt ud af, at vi supplerede hinanden rigtig godt, da Peter er fantastisk ude i restauranten, mens jeg har styr på alt det, der sker bagved, siger Lars, og nævner også den gode kemi mellem de tre som en væsentlig succesfaktor.
To måneder til åbningen
Den 22. juli i år underskrev de tre kontrakten, og præcis to måneder efter åbnede de restauranten navngivet efter sommerens lyserøde favoritvin.
– Vi har ikke opfundet den dybe tallerken, men vi sørger for, at den dybe tallerken tager sig flot ud! Peter fortæller, hvordan glasloftet og lysekroner er blevet renset, baren flyttet for at skabe mere privatliv for de spisende gæster, og alt er blevet malet og i det hele taget shinet op på den både klassiske, moderne og lidt underspillede måde. På bare to måneder.
– Peter er stedets ankermand. Han kender lokalområdet, og er én, man straks synes om, og så har han øje for alle detaljer. Det er ham, der sørger for, at det hele står knivskarpt, siger Lars, der af Bo og Peter til gengæld fik frie tøjler til at sætte holdet.
– I restaurationsbranchen er der en tendens til lynhurtige ansættelsesprocedurer, der betyder en konstant udskiftning, så derfor har det gjort en kæmpe forskel at have Lars med, der med sin ansættelseserfaring og med nye øjne, har gjort det på en anden måde.
Kunsten at sætte et godt hold
Lars har kørt et hårdt udskillelsesforløb, hvor han er gået efter stærke profiler med stor personlighed og a la carte-erfaring. Først til de afsluttende samtaler har Peter været med.
– Det er sindssygt vigtigt at have gode folk med sig, og det synes jeg i høj grad, vi er lykkes med, netop fordi vi forstår at bruge hinandens evner og har tillid til hinanden. Peter er helt enig med Lars, og tilføjer: – Vi sætter os ikke tre mand ned hver gang, at Lars synes vi skal markedsføre os på instagram. Hvis Lars synes det, så gør han det, og mener jeg, at vi skal have en ny opvaskemaskine, så informerer jeg blot Lars om, at vi skal have en ny.
Medejer og manden med værtsrollen, Peter Crone.
Stick to the point
På et tidspunkt dukker Bo op. Næsten Godfather-agtig med sine fire restauranter i Nyhavn og som medejer af Bistro Boheme: – Økonomi og beliggenhed er vigtige parametre for succes, men det vigtigste er begrænsningens kunst. Kunderne kommer kun, fordi de ved, hvad de får, og så nytter det ikke, at du pludselig serverer brunch eller drysser lakridspulver på smørrebrødet, når du har søsat et rendyrket fransk-dansk bistrokoncept. Jeg nikker. Tænker på herren i pulloveren, som Peter diskret tidligere nikkede til, og om hvem, han fortalte, er en af stedets mange stamkunder. Op til flere gange om ugen kommer han. Trekløveret samler sig oppe i baren. Der er forskelligt, de lige skal vende sammen, måske over en affogato – espresso med vaniljeis. Da jeg tager i Marco Evaristtis smukke og maskuline håndtag indefra, mærker jeg, hvor varmt det er. En terrassevarmer har lunet det godt op, og er dermed en sigende afslutning på besøget et sted, der på rekordtid har skabt en platform funderet på en varm og imødekommende stemning, og som bør have potentialet til at ride næste corona-bølge af.
Medejer Lars Broberg med styr på det administrative.
Trekløveret bag Rosé Rosé:
Bo Bjerrum Hansen:
Indehaver af fire Nyhavn-restauranter og medejer af Bistro Boheme.
Peter Crone:
Drevet og forpagtet restauranter på Klampenborg Galopbane, Kokkedal Slot, samt Hygge i København K, Soho Kontorhotel og hos Mærsk.
Lars Broberg:
Fhv. direktør i Farmakonomforeningen, fhv. administrationschef i Finansforbundet. Tidligere indehaver af Tapasbaren i København samt direktør for Hallernes Smørrebrød.
Festlig takeaway til en alternativ festmenu fra Thai Lanna
Vi leverer også catering til din fest. Prøv vores velsmagende og veltilberedte thairetter fra Thai Lanna
Topkvalitet ligger i detaljerne
Kom ind i Sushi Lovers i Waterfront, hvor hverdagshyggen smelter fornemt sammen med sushi på højt niveau til rimelige priser. Superlækker sushi er selvfølgelig oplagt som forkælelse på en lørdag, men sushi forsøder altså også hverdagen.
Lasse skaber nyt liv i reservatet
Skovriderkroens nye drivkraft, Lasse Skov, står bag et succesfuldt eventfirma, som han bakker op med sit eget navn, Lasse Skov Event Management. Vi tog en snak med manden, der konstant er på farten for at skabe glæde og fest.