NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Håndværkerne har pakket sammen, og indvielsestalerne er blevet holdt. Nu indtager publikum den nye og moderniserede Skovshoved Havn. Og den er absolut ikke kun for sejlere. Havnen har nemlig en masse nye aktiviteter for fx svømmere, kajakpolo-spillere, triatleter og børnefamilier. NORD gik på opdagelse i den flotte, nye havn sammen med borgmester Hans Toft.

For ikke så mange dage siden holdt Hans Toft indvielsestalen for Gentofte Kommunes nye stolthed, Skovshoved Havn. Efter flere års heftig aktivitet, er den blevet næsten dobbelt så stor – til glæde for bl.a. de mange hundrede, som havde stået på venteliste til en bådplads i årevis.

Aktiviteter af alle slags

– Den gamle havn manglede kapacitet og var nedslidt. Men hvis kommunen skulle være med til at finansiere projektet, var det vigtigt, at de kom alle borgerne til gode og ikke kun sejlerne. Derfor har vi fået lavet alle de spændende, rekreative områder, forklarer han og peger mod den nordlige del af havnen.

Skodshoved Havn

Her ligger de to områder ’Grønningen’ med bl.a. eventplads til konkurrencer, og ’Bølgebryderen’ med bl.a. faciliteter til kajakpolo, svømmere og en flot sauna til vinterbadere. I den sydlige del af havnen ligger ’Fiskepladsen’ med masser af muligheder for at give børn og familier gode oplevelser.

Liv i havnen

Borgmesteren ser sig begejstret omkring, mens han går ad den lange betonpromenademole ud til en af udsigtsterrasserne, hvor man kan følge godt med i livet på Øresund.

– Næste år får vi en lækker fiskerestaurant, og vi arbejder også på at få en skibsproviantering i havnen. Vi vil gerne have, at Skovshoved havn er et levende område.

Skodshoved Havn

FAKTA OM UDVIDELSEN 

• Skovshoved Havn blev oprindelig bygget i 1935-36 samtidig med, at Kystvejen blev anlagt. 
• I eftersommeren 2014 gik udvidelsen af selve havnen i gang. 
• Havnen blev udvidet mod øst, dvs. bygget ud i vandet. Har bevaret den karakteristiske form, der kendetegnede den gamle havn.
• Havnen er udvidet med ca. 30.000 m2 nye landarealer.
• Bådpladsernes antal er næsten fordoblet – fra 325 til 645.
• Havnebassinet blev indviet sidste år og hele havnen den 22. maj i år.
• Udvidelsen har i alt kostet 146,5 mio. kr. Havnen havde selv en opsparing på ca. 4 mio. kr. Bådejerne betaler de 45 mio. kr. via indskud og løbende havneafgifter. De nye erhverv på havnen betaler godt 31 mio. kr. via lejeindtægter. Den A.P. Møllerske Støttefond har givet 25 mio. kr., og Lokale og Anlægsfonden har støttet med omkring 4 mio. kr. Udvidelsen har kostet Gentofte Kommune knap 34 mio. kr.
• Entreprenørfirmaet Arkil har været totalentreprenør.
• Arkitektfirmaet Hasløv & Kjærsgaard har designet om- og udbygning.

FAKTA: NYE REKREATIVE OMRÅDER


Skovshoved Havn har fået tre spændende aktivitetsområder, som alle ligger, hvor der tidligere var vand.

NORD – ud for KDY’s restaurant

GRØNNINGEN
Plæne med eventplads til ro- og sejlsportskonkurrencer og et mødested for både foreninger og selvorganiserede grupper. Fx kommer her pitstop for triatleter, udendørs fitnessredskaber og en platform til bl.a. udstrækning og yoga omklædnings- og toiletbygning, depothus til surfboards og kajakker.

BØLGEBRYDEREN
Aktivitetsområde ude på vandet med et bassin og et dommertårn, som lever op til standarderne for internationale kajakpolostævner. Bassinet har også en 50 meter svømmebane. På selve ’Bølgebryderen’ er der foruden en vippe også et promenadedæk og et saunahus til vinterbadere. Begge dele har opholdsområder til tilskuerne ved sejlsportsbegivenheder. Området er også beregnet til havsvømmere, dykkere, soldyrkere m.m.

SYD

FISKEPLADSEN
Aktivitetsområde især for børn med mulighed for at opholde sig helt tæt på havet. Ved ydermolen er der bl.a. et gennemstrømningsanlæg med pumpe og render, så børn kan lege med vandet. Her er også mulighed for krabbefiskeri, hoppesten, en stor udsigtsterrasse, fiskebastioner og en kysthængekøje. Inde i havnebassinet er der en platform med to små mobile huse og et naturformidlingssted med borde og bænke.
Ud over de tre områder er der flere udsigtsterrasser og fiskesteder, og næste år åbner en fiskerestaurant ved Fiskepladsen. Længst mod syd er bygget en ny badebro.

Skodshoved Havn

Besøg NORD’s Kultur butikker her:

Teater Globen imponerede borgmesteren

Teater Globen imponerede borgmesteren

Teater Globen er en teaterforening for børn og unge i Gentofte Kommune fra 8-25 år, stiftet i 2018. Foreningen holder til i Byens Hus, hvor de 120 børn går til teater, film, musik og dans og spiller store forestillinger, hvor alle er med. NORD og borgmester Michael Fenger var til forestillingen Hotel Villa Lykke.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X