Vælg en side

Håndværkerne har pakket sammen, og indvielsestalerne er blevet holdt. Nu indtager publikum den nye og moderniserede Skovshoved Havn. Og den er absolut ikke kun for sejlere. Havnen har nemlig en masse nye aktiviteter for fx svømmere, kajakpolo-spillere, triatleter og børnefamilier. NORD gik på opdagelse i den flotte, nye havn sammen med borgmester Hans Toft.

For ikke så mange dage siden holdt Hans Toft indvielsestalen for Gentofte Kommunes nye stolthed, Skovshoved Havn. Efter flere års heftig aktivitet, er den blevet næsten dobbelt så stor – til glæde for bl.a. de mange hundrede, som havde stået på venteliste til en bådplads i årevis.

Aktiviteter af alle slags

– Den gamle havn manglede kapacitet og var nedslidt. Men hvis kommunen skulle være med til at finansiere projektet, var det vigtigt, at de kom alle borgerne til gode og ikke kun sejlerne. Derfor har vi fået lavet alle de spændende, rekreative områder, forklarer han og peger mod den nordlige del af havnen.

Skodshoved Havn

Her ligger de to områder ’Grønningen’ med bl.a. eventplads til konkurrencer, og ’Bølgebryderen’ med bl.a. faciliteter til kajakpolo, svømmere og en flot sauna til vinterbadere. I den sydlige del af havnen ligger ’Fiskepladsen’ med masser af muligheder for at give børn og familier gode oplevelser.

Liv i havnen

Borgmesteren ser sig begejstret omkring, mens han går ad den lange betonpromenademole ud til en af udsigtsterrasserne, hvor man kan følge godt med i livet på Øresund.

– Næste år får vi en lækker fiskerestaurant, og vi arbejder også på at få en skibsproviantering i havnen. Vi vil gerne have, at Skovshoved havn er et levende område.

Skodshoved Havn

FAKTA OM UDVIDELSEN 

• Skovshoved Havn blev oprindelig bygget i 1935-36 samtidig med, at Kystvejen blev anlagt. 
• I eftersommeren 2014 gik udvidelsen af selve havnen i gang. 
• Havnen blev udvidet mod øst, dvs. bygget ud i vandet. Har bevaret den karakteristiske form, der kendetegnede den gamle havn.
• Havnen er udvidet med ca. 30.000 m2 nye landarealer.
• Bådpladsernes antal er næsten fordoblet – fra 325 til 645.
• Havnebassinet blev indviet sidste år og hele havnen den 22. maj i år.
• Udvidelsen har i alt kostet 146,5 mio. kr. Havnen havde selv en opsparing på ca. 4 mio. kr. Bådejerne betaler de 45 mio. kr. via indskud og løbende havneafgifter. De nye erhverv på havnen betaler godt 31 mio. kr. via lejeindtægter. Den A.P. Møllerske Støttefond har givet 25 mio. kr., og Lokale og Anlægsfonden har støttet med omkring 4 mio. kr. Udvidelsen har kostet Gentofte Kommune knap 34 mio. kr.
• Entreprenørfirmaet Arkil har været totalentreprenør.
• Arkitektfirmaet Hasløv & Kjærsgaard har designet om- og udbygning.

FAKTA: NYE REKREATIVE OMRÅDER


Skovshoved Havn har fået tre spændende aktivitetsområder, som alle ligger, hvor der tidligere var vand.

NORD – ud for KDY’s restaurant

GRØNNINGEN
Plæne med eventplads til ro- og sejlsportskonkurrencer og et mødested for både foreninger og selvorganiserede grupper. Fx kommer her pitstop for triatleter, udendørs fitnessredskaber og en platform til bl.a. udstrækning og yoga omklædnings- og toiletbygning, depothus til surfboards og kajakker.

BØLGEBRYDEREN
Aktivitetsområde ude på vandet med et bassin og et dommertårn, som lever op til standarderne for internationale kajakpolostævner. Bassinet har også en 50 meter svømmebane. På selve ’Bølgebryderen’ er der foruden en vippe også et promenadedæk og et saunahus til vinterbadere. Begge dele har opholdsområder til tilskuerne ved sejlsportsbegivenheder. Området er også beregnet til havsvømmere, dykkere, soldyrkere m.m.

SYD

FISKEPLADSEN
Aktivitetsområde især for børn med mulighed for at opholde sig helt tæt på havet. Ved ydermolen er der bl.a. et gennemstrømningsanlæg med pumpe og render, så børn kan lege med vandet. Her er også mulighed for krabbefiskeri, hoppesten, en stor udsigtsterrasse, fiskebastioner og en kysthængekøje. Inde i havnebassinet er der en platform med to små mobile huse og et naturformidlingssted med borde og bænke.
Ud over de tre områder er der flere udsigtsterrasser og fiskesteder, og næste år åbner en fiskerestaurant ved Fiskepladsen. Længst mod syd er bygget en ny badebro.

Skodshoved Havn

Besøg NORD’s Kultur butikker her:

Rundt i kommunen med borgmesteren: Sølyst – et historisk og moderne samlingssted

Rundt i kommunen med borgmesteren: Sølyst – et historisk og moderne samlingssted

Der er historisk vingesus over at tage de syv trin med rød løber op til de høje indgangsdøre med det forgyldte navn SØLYST henover. Det gør borgmester Hans Toft og NORD Magasinet for at få et kig ind i det flere hundrede år gamle landsted, som har været rammen om utallige fester, kulturelle saloner og politiske beslutninger, og som siden 1948 ejes af Det Kongelige Kjøbenhavnske Skydeselskab og Danske Broderselskab.

læs mere
Et stykke natur midt i villakvarteret

Et stykke natur midt i villakvarteret

Hvis du ikke er lokalkendt i Jægersborg området, er det ikke sikkert, du har haft din gang i Hundesømosen – et af Gentoftes fine, fredede naturområder, som har rødder tilbage i de danske kongers jagthistorie. Siden 1950’erne har den ofte været nævnt i forbindelse med, at mange af vores kendte arkitekter byggede deres egne huse her. NORD tog på tur i Hundesømosen med borgmester Hans Toft, som bl.a. kunne fortælle, hvor det mærkelige navn muligvis stammer fra.

læs mere
Ud i naturen med borgmesteren

Ud i naturen med borgmesteren

Helt oppe ved Brogårdsvej – ud for Ermelundsvej – kan man gå ned til den nordligste ende af Gentofte Sø og hurtigt føle sig langt ude i spændende natur, når man følger søens rene vand og udforsker Brobæk Mose, hvor biodiversitet er højt på dagsordenen. NORD var på tur med borgmester Hans Toft i området, som har truet natur, sjældne fugle og fredede blomster.

læs mere
error: Content is protected !!
X