Vælg en side

Der blev skålet i eget glasdesign og talt om stærke familietraditioner, da frokosten blev spist på Frederik Baggers lokale stamsted Address i Tuborg Havn.

Han kom her som barn, og han kommer her stadig. Mindst en gang om ugen. Restaurant Address i Tuborg Havn og Frederik Bagger hænger bare sammen.
– Jeg har altid været meget familie­mindet, og Address er sådan et sted, hvor man føler sig hjemme, siger 32-årige Frederik Bagger og løfter sit glas til skål. Sit helt eget glas. Alle glassene på Address er Frederik Baggers design. Frederik Bagger, der er vokset op og bor i Charlottenlund, fører med sit glasdesign familiearven videre. Han er søn af designer Erik Bagger, som er kendt for sine glasserier Grand Cru, Opera og Rosendahl. Frederik startede som 14-årig i sin fars virksomhed, og for fem år siden klippede han navle­strengen. Frederik Bagger er Frederiks eget glas- og interiørbrand kendt for kvalitetskrystalglas med slibninger og farvede glas. De pink champagneglas er allerede en bestseller. Glassene sælges i flere hundrede butikker i Norden og Benelux-landene. Butik og showroom er midt i København, og New York står for skud med nyt kontor og stor onlinesatsning.

To lokale ildsjæle, der hygger på et af deres yndlingsspisesteder. Stress, familieliv og glas var nogle af frokostsamtalens vigtigste emner.

 
Kroppen sagde stop

– Det er gået vanvittigt stærkt det hele, og i starten oplevede jeg at gå ned med stress.
Frederik tager et stykke med tatar, kaviar og rødbede, serveret af Jilly, der sammen med Tilde udgør stedets dynamiske lederduo. Frederik fortæller om de ekstreme arbejdsperioder, der varede til klokken tre om natten, og begyndte igen klokken syv om morgenen.
– Det ramte mig hårdt, og efter jeg har prøvet det, har jeg ikke lyst til at komme tilbage til den følelse igen, så jeg stopper op inden.
Ømhed i nakken og svimmelhed er for Frederik signaler om at tage den med ro eller dyrke mere yoga og meditation end de to gange om ugen, han allerede praktiserer det. Gerne med sin bedre halvdel komtesse Julie Elisabeth Schulin.

Bedre placering end ADDRESS i Tuborg Havnepark, Hellerup findes ikke 

Med de ansatte til yoga

For familien er Frederiks anker. Den, han selv har skabt, består af Julie og deres knapt 3-årige datter Adda Elisabeth. ’Deres’ store datter Gia er p.t. i USA for at være sammen med sin far. Og selv Frederiks 12-15 ansatte opfordres til at tage med på daglige yogahold morgen eller eftermiddag på Hotel d’Angleterre, hvor Julie er yogainstruktør.
Efter jeg selv har mærket på min krop, at det hjælper, har jeg valgt at virksomheden skal være med, siger Frederik og løfter sin arm så en ’tusse’ kommer til syne. Pomfrit står der blandt andre tatoveringer. Pomfrit refererer til Frederiks udkårne. Den gang de mødte hinanden, var deres fælles yndlingsspise pommes fritter, så det skal også på bordet – dyppet i bearnaisesauce …

 
Tætte familierelationer

– For mig er familie og tryghed en nødvendighed. Det kommer nok af, at jeg er enebarn og har haft mine forældre så tæt på, som jeg stadig er meget knyttet til, og efter vi har fået den lille, er det bare vokset på mig.
Frederik svinger ofte forbi sin mor sammen med Adda, og han ser sin far en gang om måneden. Enten i Danmark eller i Portugal, hvor Erik Bagger bor med sin kone, og hvor familien også har et lille hus.
– Jeg holder meget af min far og er meget tæt på ham, men det har også været godt at stå på egne ben.
Frederiks egne krystalglas er en succes, og det betyder også, at konkurrenterne kopierer dem. Men det går ikke Frederik på.
– Jeg vil hellere bruge energien på at udvikle virksomheden, siger Frederik, der også gerne vil bruge sin energi på det planlagte bryllup med Julie, som er blevet udskudt to gange pga. corona. – Vi ender nok med at gå op til Hans Toft og så holde festen senere!

1. Fjordrejer, æg og citronmayo 125 kr. / 2. Rødspættefilet m. remoulade, karse og agurk 125 kr. / 3. Avokado m. hytteost, trøffel, piment d’Espelette 115 kr. / 4. Snacks med andelever, kaviar og krabbe 105 kr.

Location:
5-stjernert beliggenhed i hjertet af Hellerup på havnen. Altid muligt at få en parkeringsplads.

Maden:
Høj kvalitet. Flot dekoreret. Højt niveau i anretningerne. Delikat.

Indretning:
Super glas! (Frederik griner.) Hyggelig indretning og lidt old school.

Hvad kunne de gøre bedre:
Udvikle udendørsarealet til familierne. Fx med isbil i weekenden. Opdatering af bordene og stolene.

***

Besøg NORD’s Gastro butikker her:


error: Indhold er beskyttet.