Vælg en side

Det er svært at holde mundvigen i sydlig kurs, når man kaster blikket gennem Restaurant Silo’s store panoramiske glasvinduer på 17. etage, hvor personalet har været så eftertænksomme at placere en kikkert på hvert bord. Og bare rolig. København smiler bredt tilbage denne eftermiddag i februar.

Denne formidable udsigt hører hjemme i Københavns Nordhavn, hvor NORDs chefredaktør Rina Mardahl har inviteret Rotunden Hellerup Foodmarkets købmand, Rasmus Vejbæk-Zerr, til en gastronomisk oplevelse på toppen af Københavns visuelle ydeevne.

– Det er et enestående sted. Det må være den bedste seating i København. Ellers vil jeg gerne udfordres på, hvor dét ellers er, konstaterer Rasmus retorisk.

Men udsigten til Københavns reflekterende tag-toppe, enorme krydstogtskibe, pulserende trafik og Parken helt ude i horisonten er ikke det eneste, som stimulerer Rasmus’ veludviklede smagsløg. Den 47-årige far til fire kunne i 2012 skrive sommelier på CV’et, hvorfor dagens vine, og det man spiser til, har Rasmus’ fulde opmærksomhed.

Gastromandens interesse for vin har været der fra en ung alder, og som middagen skrider frem, kommer ”druelærlingen” Rina i mesterlære, mens Rasmus slubrer, smager, dufter og instruerer chefredaktøren til et mere komfortabelt greb om glasstilkene. – På en travl uge smager jeg på ca. 100 vine og blindsmagning handler meget om gentagelser – ligesom alt muligt andet som folk er gode til. Om det er sport, at skrive eller at smage mad. Det handler om repetition, fastslår Rasmus, mens han og Rina slår glassene mod hinanden.

Fødderne plantet solidt på Rotundens gulv.

– Jeg kan aldrig blive træt af at være på gulvet og snuse til både kunder og medarbejdere, fortæller Rasmus entusiastisk.

Selvom Rasmus’ ofte befinder sig i de højere gastronomiske luftlag, har han ikke mistet forbindelsen til gulvet. Med 15.000 ugentlige kunder og 130 medarbejdere i marken dagligt forløber en dynamisk hverdag med at sørge for, at alt ”spiller”. Men det er ikke kun i Rotundens vinafdeling, at Rasmus hænger ud. Som købmand og koncept-udvikler er det essentielt at være tæt på alle kunder og medarbejdere, – hvad enten det omhandler sortimentet af havremælk eller behovet for en hyggesnak.

Vores kultur skal matche Hellerups høje forventninger

Rotunden har udmærket sig inden for fødevarer og er prisbelønnet udi både vin, ost, slagterhåndværk og delikatessevarer. Ifølge Rasmus er den høje standard kun mulig via dygtige og passionerede medarbejder som danner bevægelser i og omkring deres ekspertiseområder.

Rasmus lægger ikke skjul på, at Rotunden serverer oplevelser til en kundekreds, der arbejder hårdt, forventer kvalitet og er villige til at betale for at få noget ekstra med hjem i bæreposen. Derfor arbejder han altid på at videreudvikle en virksomhedskultur med dynamisk forbedring og stram serviceminded kontinuitet.

– Rotunden er det førende supermarked og en dynamisk arbejdsplads, hvor vi har skabt en kultur som distancerer konkurrenterne ved at være foran hele tiden slutter Rasmus, mens han roser Restaurant Silo’s modige valg af modnede europæiske oste til dessert.

Maden

Helleflynder med glaskål, estragon& peberrodsfløde
130 kr.

Agnolotti pasta med selleri, hasselnødder & salvie
105 kr.

Oksebavette med violette gulerødder & trøffelsauce
255 kr.

Europæiske oste med sprødt & sødt
95 kr.

Vine 

Ampelos pinot noir 2016
Porto L.B.V. 2013 Quinta
Santa Eufémia

1. Smagen 

Gennemført smagsoplevelse. Lækkert og enkelt med gode råvarer. Rasmus var især glad for helleflyderen og de modnede europæiske oste til dessert.

2. Location

Udsigten over København med flere synlige historiske pejlemærke er til fem stjerner ud af fem stjerner. Som Rasmus siger det: ”Det bliver ikke bedre i København.” 

3. Indretning

God detalje med kikkerter på hvert bord. Meget smukke toiletter og New Yorker-stemning med en lækker tagterrasse.

Det kunne være bedre:

Stolene er lidt lave. Der mangler noget dekorativt som forbinder luft og gulv, fx lysekrone, lamper eller en plante. Det er næsten for klinisk.

Rasmus Vejbæk-Zerr

47 år. Født og opvokset i Holstebro. Overtog driften af supermarkedet i Rotunden med Hellerup Food Market (Meny) i 2003 og blev medejer af driftsselskabet Dagrofa i 2008. Uddannet sommelier i 2012. Gift med canadiske Amanda Vejbæk-Zerr. Parret har sønnerne Rasmus Victor, 7 år, Bjørn, 5 år, Malthe, 2 år og en nyfødt pige, Sommer. Rasmus er også engageret i velgørenhed. Bl.a. støtter han børnehospice, voldsramte familier og sidder med i Sundhedsudvalget i Gentofte Kommune.

Restaurant Silo
Helsinkigade 29
2100 København
Telefon 39 29 29 20

Besøg NORD's Gastro butikker her:

Mardahl på frokosttur – med Jens Veggerby

56-årige Jens Veggerby sidder stadig på hjul, 19 år efter han huggede bremsen i  for sidste gang i sin aktive karriere. En karriere, hvor han med stor succes bl.a. deltog i utallige 6-dagesløb og store etapeløb som Tour de France og Giro d’Italia. Og kærligheden til jernhesten er ikke forduftet, hvilket resulterer i et dagligt tilbagelagt kilometersnit på 70-75 kilometer og 3.000 forbrændte kalorier. 

læs mere
error: Content is protected !!
X