Vælg en side

Af Camilla L. Mors / Foto Jacob Christian / Film Stanley With / Chefredaktør Rina Mardahl

 

Osteopaten Gorm Alex Petersen er et sansemenneske, så derfor skulle han selvfølgelig spise livsnydermad på den stemningsfulde La Vecchia Enoteca i Holte.

 

Lige op over Geels Bakke på hjørnet i en fin, gammel ejendom er en restaurant, der laver mad som i Italien: La Vecchia Enoteca. Gorms Alex Petersen yndlings-restaurant som han opdagede på en af sine mange cykelture i området. Han kalder stedet en tidløs, lille lomme i hjertet, fordi han elsker roen ved de rustikke borde og den autentiske italienske mad, som ifølge Gorm er rigtig sansemad. For nok er Gorm områdets uundværlige osteopat fra AP Sundhedscenter og søn af pelsfamilien Alex Petersen, men han er først og fremmest et menneske, for hvem den spirituelle og sansende verden betyder alt.

Vælger altid antipasto misto

”Mmmm …” lyder det flere gange højlydt, når Gorm nyder sin antipasto misto – et udvalg af restaurantens lækkerier, og som han altid vælger. Rina får en vegetarisk udgave af en porchettasandwich og begejstres af den saftige smag. Imellem mundfuldene prøver Gorm at sige, at netop som de sidder her og nyder maden, er hans bog Kroppens Klaverstemmer gået i trykken. En bog som er resultatet af Gorms personlige og spirituelle rejse. Gorm fortæller, at i 2010 røg han ind i en krise efter en periode med stress, som kulminerede med et angstanfald midt på Jægersborg Allé.

– Jeg anede ikke, hvad der skete. Jeg var jo sportsmand med militærbaggrund og var totalt pligtopfyldende, men gik helt ned med et brag.

 

Fra krise til gennembrud

Krisen betød, at han kom i kontakt med krops-terapeut og yogalærer Jakob Lund, der underviser i særlige åndedrætsteknikker og yoga i sit Breathe Smart program. Gorm deltog og lærte sig tek-nikkerne, mediterede og dyrkede yoga, og langsomt fik Gorm vendt krisen til et personligt gennembrud. I dag behandler han selv mennesker, der er ramt på sjælen. Bl.a. har han healet en hel landsby på Haiti i forbindelse med, at han besøgte et andet sanse-menneske, Jørgen Leth.

– Hvis vi altid var i nuet og i ét med vores sanser, så ville vi aldrig tage fejl. Så vil vi altid blive guidet af det, der er lige nu. Det er mit bedste råd til andre mennesker: sans nuet, siger Gorm og smager på den liflige hvidvin fra Lombardiet. ”Aaahhhh …”

 

Tiramisu i naturen

Privat danner Gorm par med Katja Hytholm Petersen. Kærligheden slog ned, da de begge gik på Skodsborg Fysioterapiskole. Hun tog initiativet og inviterede ham ud på skolen. Det var i 1998, og de har været sammen lige siden. Også selvom Katja med Gorms ord absolut ikke er til det spirituelle, men han har hendes fulde forståelse. Parret har tre børn og driver AP Sundhedscenter sammen, og de holder stadig i hånd, når de kobler af i sommerhuset.

Det er tid til dessert, og Gorm vælger igen det han elsker: La Vecchia Enotecas tiramisu lavet efter en 16 år gammel opskrift. Han fortæller, at han faktisk på det her tidspunkt plejer at gå, fordi han har en helt personlig tradition med at nyde stedets tiramisu i naturen. Men nu bliver han siddende og nyder øjeblikket med NORDs redaktør og de sidste rester af vinen og stemningen.

 

 

***

Location: Restauranten er i en hjørnebygning, og der er p-pladser lige ved siden af.

Indretning: En lille oase som er et pusterum væk fra den travle hverdag med rustik og hyggelig indretning.

Maden: Hvis man godt kan lide italienske råvarer, så er dette stedet. Lækkert og sansende. Stor madoplevelse.

Det kunne være bedre: Stolene er for lave i forhold  til bordet. Gorm foreslår en pude til rumpen.

Gorm fik antipasti misto. 185 kr. og tiramisu 65 kr. Rina fik salat med pære, pecorino, radicchio, ristet hasselnød, pecannød, blåbær og basilikumsdressing 70 kr. Til dessert espresso med to kugler vaniljeis 55 kr. Drikke: Rabarbersaft og frisk og frugtig hvidvin fra Lombardiet. 85 kr. pr. glas.

 

Gorms bog Kroppens Klaverstemmer

Ved at dyrke det sanselige og spirituelle kan du leve stressfrit. Gorm fortæller hvordan qua egne erfaringer, klienters og øvelser. Skrevet i samarbejde med journalisten Dan Melchior. People’s Press. 272 sider. Ca. 300 kr. Kan købes online og i førende boghandlere.

Gastro / Mardahl på frokosttur

Gastro / Mardahl på frokosttur

Sammen med internationale stjerner som Emma Thompson og Emilia Clarke er han aktuel i biograffilmen Last Christmas. Han spiller hovedrollen i ny krimi-serie. Yderligere turnerer Peter Mygind det ganske land og holder foredrag. Men selvom NORD Magasinet møder en travl mand på Skovshoved Hotel, er der plads til overskud og smil.

læs mere
error: Content is protected !!
X