Vælg en side

Stress og sygdom har fået buntmager Viggo Alex Petersen til at standse op. Gerne på Kurhotel Skodsborg hvor billederne til denne personlige fortælling er taget.

Viggo Alex Petersen: Pelskonge, familiefar, cykelentusiast og lykkelig for at være fit for fight.

Egentlig er Viggo Alex Petersen et dybt privat menneske. En, der begynder sin morgen i stilhed på Kurhotel Skodsborg med blikket fæstnet på Øresund som afstressende fikspunkt.
– De seneste år har meget ændret sig i mit liv, og det har jeg lyst til at fortælle om. Måske endda med et håb om at kunne påvirke andre, der arbejder alt for meget, siger Viggo Alex Petersen. 56 år og 5. generation i det familiedynasti, som siden 1903 har handlet med pels, og som de fleste kender som Brdr. Alex Petersen. Viggo selv har siden 1979 solgt designpelse i egne butikker samt opbevaret pelse i et højteknologisk kølehus.
– Jeg har bragt store ofre i mit liv, men jeg har også lært at ændre på det. Det tror jeg i virkeligheden mange vil kunne nikke genkendende til.

Faldt på knæ af udmattelse

Sidste år i august var Viggo på vej hjem fra en hård forretningsrejse til Hong Kong. Han havde været undervejs i 12 timer og skulle mellemlande i Frankfurt. – Da jeg kom ud i lufthavnen, fornemmede jeg, at der var noget galt. Jeg kunne ikke mærke mine ben og var svimmel, men jeg troede, jeg blot manglede væske. Viggo drak to liter vand og gik videre for at finde sin gate.
– Det tog mig halvanden time at finde en måde at komme fra A til B. Viggo fandt ud af at ved at fokusere på en tilfældig passager foran sig kunne han gå nogenlunde lige, selvom han flere gange faldt på knæ af udmattelse og svimmelhed. Men han nægtede at bede om hjælp.
– Jeg havde ikke set mine drenge i tre uger, så jeg ville bare hjem til dem. Det var dem, der holdt mig oppe.

Stress kickstartet af finanskrisen

Forinden havde Viggo og familien været igennem en omvæltende periode, som strakte sig over flere år. Indledt af en finanskrise som betød, at Viggo for første gang skulle tænke helt ud af boksen, hvis familien skulle fortsætte det gode liv.
– Jeg blev jo den rene cirkusdirektør! Viggo griner, men lægger heller ikke skjul på, hvor grænseoverskridende det pludselig var at skulle turnere land og rige rundt med sine ’slotsevents’. Sammen med andre luksusbrands som Aston Martin, Dennis Knudsen og Danmarks første elbil, Fisker, solgte han sine pelse. Det var Viggos idé, og derfor også ham, der skulle fylde goodiebagsene, sørge for champagnen og pindemadderne samt løse interne diskussioner om stadeplads. Ofte håndteret med  for lidt søvn, fordi han måtte køre om natten, da det var den eneste måde at opbevare de flere hundrede dyrebare pelse på, når de skulle fragtes rundt.

Han cykler gerne 2-300 kilometer hver uge.

Det har sin pris

I samme periode fandt Viggo også på den bære-dygtige idé at sy gamle pelse om til nyt moderigtigt design, for som han siger: – Jeg var fast besluttet på at redde firmaet og knoklede på 24/7. Og det lykkes også, men det gik ud over noget andet. Efter 19 år sammen med sønnernes mor blev de skilt.
– Uden at komme ind på de private detaljer, så har den helt store lære i dette været, at vier man sit liv til sit arbejde, så vil det på et eller andet tidspunkt have konsekvenser i privatlivet. Men sidste år i Frankfurts lufthavn forbandt Viggo ikke sit ildebefindende med finanskrise og skilsmisse. Heller ikke da den ældste søn, Hugo, hentede ham i Kastrup og ville køre ham på skadestuen, fordi han godt kunne se, at den var gal. Viggos ene øje havde også låst sig helt fast.
– Jeg ville bare hjem og i bad, siger Viggo og griner over sin egen stædighed, som han nyvasket måtte give efter for, da Hugo hjemme i patriciervillaen i Virum ringede efter en ambulance.

Reddet af cyklingen

Da Viggo endelig blev indlagt, så han otte-dobbelt og scanningen viste, at blodproppen sad mit i hovedet. Lige dér, hvor blodpropper forårsaget af stress sidder. Men inden han nåede at blive sat i behandling, løsnede blodproppen af sig selv. Synet blev langsomt normalt. Balancen kom først langt senere. Men fordi han var og er i topform – han cykler 2-300 kilometer hver uge – genvandt han fysikken igen.
– Siden finanskrisen har jeg prioriteret cyklingen, fordi jeg som modvægt til alt det, der skete, havde brug for at gøre noget aktivt i naturen. Og det har helt sikkert ’reddet’ mig, men det gjorde mig også blind for den livstruende situation, jeg befandt mig i. Jeg kunne jo ikke forstå, at når jeg var i så god form kunne blive ramt af en blodprop.

To der elsker hinanden: Viggo og Marivic.

Motion, ro og samvær

Livet er måske ikke vendt 360 grader, men så 180. Han bor stadig i sønnernes barndomshjem i Virum. Og så er der en lille ny på vej. Hans første datter er sat til at ankomme den 31. december 2020. – Jeg glæder mig helt usigeligt, og det samme gør mine drenge, siger Viggo om den nye sammenbragte familie, efter han er blevet gift med Marivic Racaza Alex Petersen. Og på spørgsmålet om, hvordan det er at starte forfra igen i et nyt forhold og blive far i en moden alder, lyder det: – Generationerne har jo en helt anden livsstil i dag. Vi er sundere, og jeg cykler jo som en sindssyg! Viggo griner og fastslår, at til næste år skal han vinde et løb. – Hvert år er jeg blandt de 10-15, men jeg vil da gerne snart blive nummer et! Viggo kører licensløb igennem Dansk Cykelunion, og så tager han den også mere med ro end nogen-sinde. Det vil sige, han arbejder stadig en hel del, men mindre end før.
– Nu er tiden jo udfordret på grund af corona, så vi har igen måttet være kreative, siger Viggo, der om lidt skal på arbejde – udendørs. Hans nye og sikre måde at håndtere pelssalget på virksomhedsadressen i Skodsborg.

Blå Bog

Viggo Alex Petersen er født 22.september 1964. Ejer af Alex Petersen Flagshipstore & Pelsopbevaring i Skodsborg og er en af arvingerne til familie-virksomheden Alex Petersen. Gift to gange. Fra første ægteskab har han børnene Hugo, 23, Valdemar, 20 og Folmer, 12. Venter barn nummer fire med sin nye hustru. Bor i Virum.

 

Besøg NORD’s mode butikker her:


error: Indhold er beskyttet.