Vælg en side

En sommeliers bekendelser

En Køkkenchefs Bekendelser: Jakob de Neergaard

En Køkkenchefs Bekendelser: Jakob de Neergaard

Er der noget du er lidt træt af eller opfatter som overvurderet?
Jeg ville ønske at supermarkederne kunne være mere krakilske/fokuseret på grøntsager i sæson. F.eks. er tomater ikke særlig interessante i december/januar. Det tænder mig som menneske at få en grøntsag i hænderne, der er i sæson – det kunne være rabarber, nye kartofler, ærter og asparges i juni osv.

læs mere
En sommeliers bekendelser: Søren Ledet

En sommeliers bekendelser: Søren Ledet

Medindehaver og Chefsommelier af Geranium – 3 stjerner i Michelin Guiden. Hvilke råvarer kan være en udfordring at matche med vin? Det handler faktisk mere om tilberedning frem for selve råvaren. Det handler om kokkens evne til at skabe en balance i retten sammen med vinen.

læs mere
En køkkenchefs bekendelser Jonathan Berntsen

En køkkenchefs bekendelser Jonathan Berntsen

The Samuel i Hellerup – ★ i Michelin guiden. Fine dining restaurant – Hellerupvej 40, Hellerup. Er der nogle råvarer, som du opfatter som lidt overvurderede? Jeg hader trends – på vores niveau er alle råvarer ok, hvis de bliver behandlet på den rette måde og i rette sammenhæng. Trends kommer og går. Kvalitets­råvarer består.

læs mere
En køkkenchefs bekendelser Anita Klemensen

En køkkenchefs bekendelser Anita Klemensen

Er der nogle råvarer, du opfatter som overvurderde? Hvis man følger de råvarer, der er i sæson, så når jeg egentlig ikke at blive træt af dem – men der har dog været perioder med meget hypede ting som havtorn og lakrids. Hvis du skulle leve på en øde Ø i 30 dage – hvilke 5 råvarer ville du medbringe? Champagne, brød (koldhævet tungt hvedebrød), god lagret Comté, fyldte ravioli og solmodne tomater. Har du haft en besynderlig oplevelse fra en gæst? En gang på Den Røde Cottage havde et russisk selskab på 11 booket bord. Det er der jo i sig selv ikke noget mærkeligt ved – men da de ankom og blev vist til deres bord – så bestod selskabet af 10 russere og så en lille hvid hund med lang pels iført et diamanthalsbånd. De skulle have alt det dyreste på kortet. Er der nogle råvarer, du ikke personligt bryder dig om?

læs mere
Sommerlier Nina Højgaard Jensen

Sommerlier Nina Højgaard Jensen

Hvilke Råvarer kan være en udfordring at matche med vin:
Friske grønne ærter kan have en klorofyl karakter, og ligesom med grønne asparges kan det give lidt udfordringer.
Hengemte/lagrede asiatiske soyasaucer kan have en meget kompleks smag, der også kan give udford­ringer. Syltede ingredienser – eddikesyre kan forstyrre nogle elementer i vinen.

læs mere
En køkkenchefs bekendelse: Eric Vildgaard fra Restaurant Jordnær

En køkkenchefs bekendelse: Eric Vildgaard fra Restaurant Jordnær

Eric Vildgaard fra Restaurant Jordnær – 2 stjerner i Michelin. Er der nogle råvarer, som du opfatter som overvurderet? Jeg finder faktisk fois gras lidt overvurderet. Desuden synes jeg, at behovet for at spise så meget rødt kød er overvurderet. Vi skal jo have protein, og det er der også masser af i bælgfrugter. Jeg stiller store krav til bæredygtighed og økolog, men det handler stadig om den bedst mulige kvalitet. Jeg vil gerne bringe naturen ind på tallerkenen.

læs mere
error: Indhold er beskyttet.