Thomas Amir Korby: – en sommeliers bekendelser
Sommelier, Restaurantchef & Medejer
Mielcke & Hurtigkarl – Frederiksberg Runddel – Frederiksberg
Sommelier, Restaurantchef & Medejer
Mielcke & Hurtigkarl – Frederiksberg Runddel – Frederiksberg
Martin Knak
Restaurantchef og sommelier vRosé Rosé – Bistro & Bar, Strandvejen 203 i Hellerup.
En Bartenders Bekendelser: Kirsten Holm, indehaver af K-Bar
Kirsten står bag Københavns første cocktailbar K-Bar, Ved Stranden i Kbh.
Er der noget du er lidt træt af eller opfatter som overvurderet?
Jeg ville ønske at supermarkederne kunne være mere krakilske/fokuseret på grøntsager i sæson. F.eks. er tomater ikke særlig interessante i december/januar. Det tænder mig som menneske at få en grøntsag i hænderne, der er i sæson – det kunne være rabarber, nye kartofler, ærter og asparges i juni osv.
Nana Wad er sommelier, vinjournalist og forfatter. Her fortæller hun om sine guilty pleasures, yndlingsvine mm.
læs mereIndehaver og chefsommerlier, AOC 2 stjerner i Guide Michelin samt medindehaver af Restaurant No. 2 og Trio.
læs mereDen danske Spiseguide har netop kåret MOTA til Årets Restaurant 2022. Claus Henriksen var førhen køkkenchef på Dragsholm Slot og har nu på kort tid høstet både en Michelin stjerne og nu også prisen som Årets Restaurant. Mød ham her.
læs mereKøkkenchef og Partner, Hotel Frederiksminde i Præstø 1 stjerne i Guide Michelin siden 2016
læs mereMedindehaver og Chefsommelier af Geranium – 3 stjerner i Michelin Guiden. Hvilke råvarer kan være en udfordring at matche med vin? Det handler faktisk mere om tilberedning frem for selve råvaren. Det handler om kokkens evne til at skabe en balance i retten sammen med vinen.
læs mereEn køkkenchefs bekendelser: Kasper Hasse, Direktør og Køkkenchef – Falsled Kro.
læs mereThe Samuel i Hellerup – ★ i Michelin guiden. Fine dining restaurant – Hellerupvej 40, Hellerup. Er der nogle råvarer, som du opfatter som lidt overvurderede? Jeg hader trends – på vores niveau er alle råvarer ok, hvis de bliver behandlet på den rette måde og i rette sammenhæng. Trends kommer og går. Kvalitetsråvarer består.
læs mereEr der nogle råvarer, du opfatter som overvurderde? Hvis man følger de råvarer, der er i sæson, så når jeg egentlig ikke at blive træt af dem – men der har dog været perioder med meget hypede ting som havtorn og lakrids. Hvis du skulle leve på en øde Ø i 30 dage – hvilke 5 råvarer ville du medbringe? Champagne, brød (koldhævet tungt hvedebrød), god lagret Comté, fyldte ravioli og solmodne tomater. Har du haft en besynderlig oplevelse fra en gæst? En gang på Den Røde Cottage havde et russisk selskab på 11 booket bord. Det er der jo i sig selv ikke noget mærkeligt ved – men da de ankom og blev vist til deres bord – så bestod selskabet af 10 russere og så en lille hvid hund med lang pels iført et diamanthalsbånd. De skulle have alt det dyreste på kortet. Er der nogle råvarer, du ikke personligt bryder dig om?
læs mereHvilke Råvarer kan være en udfordring at matche med vin:
Friske grønne ærter kan have en klorofyl karakter, og ligesom med grønne asparges kan det give lidt udfordringer.
Hengemte/lagrede asiatiske soyasaucer kan have en meget kompleks smag, der også kan give udfordringer. Syltede ingredienser – eddikesyre kan forstyrre nogle elementer i vinen.
Eric Vildgaard fra Restaurant Jordnær – 2 stjerner i Michelin. Er der nogle råvarer, som du opfatter som overvurderet? Jeg finder faktisk fois gras lidt overvurderet. Desuden synes jeg, at behovet for at spise så meget rødt kød er overvurderet. Vi skal jo have protein, og det er der også masser af i bælgfrugter. Jeg stiller store krav til bæredygtighed og økolog, men det handler stadig om den bedst mulige kvalitet. Jeg vil gerne bringe naturen ind på tallerkenen.
læs mere