NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Glade og dygtige medarbejdere, kvalitet og service som et femstjernet hotel er ifølge Rasmus Vejbæk-Zerr nøglen til succes, når man driver luksussupermarked i ’reservatet’.

Hvis den store succes, købmanden fra Jylland har oplevet i Hellerup, kunne koges ned til en Maggi-terning, så ville den bestå af disse ingredienser: Medarbejdere, talentudvikling, kundepleje som i de gode, gamle dage og mange, mange produkter i tårnhøj kvalitet og til enhver smag. Meny Rotunden – Hellerup Foodmarket – er simpelthen karrierens masterpiece. Her er de lokale på fornavn med købmanden, når han skaffer specialvarer hjem til feinschmeckeren og får landets bedste glutenfri rugbrød til allergikerne. Og medarbejderne møder kunderne med ægte overskud, fordi Rasmus Vejbæk-Zerr også har skabt en god arbejdsplads.

Uden flid når du ingen veje

Rasmus selv voksede op i Holstebro sammen med sin mor og søster. Tidligt lærte han, at det ikke er nok at drømme. Ønsker får man kun opfyldt ved at smøge ærmerne op. Så Rasmus kørte traktor på morfarens gård, gik med aviser, var opvasker, og hvad han ellers kunne få af arbejde. Som ung blev Rasmus skolet i, hvad han kalder ”verdens mest toptunede virksomhed”, McDonalds, og derfra gik det over stok og sten med forskellige ansættelser. Bl.a. som restaurationschef for en eksklusiv restaurant i Holstebro og i Føtex som en af Dansk Supermarkeds unge talenter. Unge Rasmus havde talent for ledelse og arbejdede på at blive varehuschef i Føtex, men sådan gik det ikke.
– Da de ringede fra ISO i København, som dengang var det mest eksklusive supermarked herhjemme, så blev jeg nødt til at sige ja.


En hel afdeling er viet til alverdens delikatesser. Friskslagtet kød hos slagteren og oste til det store ostebord.

I toppen af dansk detailhandel

På under et år fik den 30-årige butiksbestyrer gjort ISO i Birkerød til en succeshistorie. Det samme måtte han gerne gøre for ISO, Rotunden i Hellerup
– Til at begynde med var det endnu en by med en ISO, og det tog mig også noget tid at forstå, at her er alting anderledes. Man sætter barren højt og arbejder mere end de fleste for at nå sine mål. ’Reservatet’ er på den måde helt unik, og jeg elsker at være her.
I 2020 havde luksussupermarkedet i Hellerup, med pt. 24.000 varenumre, 25-års jubilæum, og i de 18 af årene har købmand Rasmus været ved roret.
– “License to service” er et udtryk, jeg gerne bruger til at beskrive det faktum, at medarbejderne har brede rammer for at gøre det, der skal til for at få tilfredse kunder.


Meny er luksussupermarkedet over dem alle med 24.000 varenumre. Deriblandt østers, kaviar, hummere og dagens friskfangede fisk.

 

Kort om Rotundens købmand

Rasmus Vejbæk-Zerr. 50 år. Født og opvokset i Holstebro. To studentereksaminer fra gymnasiet og handelsskole, dernæst oplært i management hos McDonalds og som butiksbestyrer i Dansk Supermarked. Overtog driften af supermarkedet i Rotunden med Hellerup Food Market (Meny) i 2003 og blev medejer af driftsselskabet Dagrofa i 2008. Er endvidere certificeret sommelier fra Vinakademiet, holder vinforedrag, smagninger og hans hold Rotunden vandt Danmarksmesterskabet i 2019 for hold og blev nr. 5 til VM det samme år.

Privat
Gift med canadiske Amanda Vejbæk-Zerr. Parret har børnene Rasmus Victor, 10 år, Bjørn, 8 år, Malthe 5 år, Sommer 3 år og Josephine 5 måneder. Flyttede i hus i Rungsted Kyst efter i mange år at have boet i lejligheden oven på Meny.

Besøg NORD’s Gastro butikker her:

Drik spansk!

Drik spansk!

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
Rasmus Vejbæk-Zerr er købmand i det prisvindende luksus-supermarked Hellerup Food Market (Meny) i Rotunden. Han har arbejdet professionelt med vin i 24 år. Er certificeret sommelier fra Vinakademiet og holder vinforedrag og smagninger. Hans hold Rotunden er sammenlagt nummer 1 over de seneste fem år ved DM i blindsmagning.
Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
Vine til julemaden
Josep Grau, Montsant, Spanien – topkvalitet fra Montsant i Spanien. Josep Grau har lært at lave vin i Bourgogne, hvilket betyder, at vinene er mere elegante end sædvanligt fra området. Druerne kommer fra mere end 70 små parceller med Grenache og Samsó (Carignan), hvor nogle af vinstokkene er  mere end 80 år gamle. Grenache og Samsó (Carignan) er kendt fra Rhonedalen, hvor det berømte Chateau-Neuf-du-Pape ligger. Derfor er vinene fra Josep Grau et prisvenligt alternativ, til de langt dyrere topvine fra Chateau Neuf- du- Pape, når der skal julemad på bordet.

læs mere
Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin

Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin

Côtes de Bourg er en af de ældste appellationer i Bordeaux AOC. Området ligger ca. 35 kilometer nord for Bordeaux by, på højre side af Garonne- og Dordogne floden, og 35 km nordvest for Pomerol og Margaux. Vinene fra dette område kan godt virke lidt rustikke, men jeg er stødt på Château Puybarbe, hvor den lidt blødere frugt er fremherskende, uden de rustikke tanniner som ofte kan være en udfordring. Château Puybarbe holder generelt på deres vine lidt længere før frigivelse, hvilket gør, at de har mere modenhed og balance. Disse to vine holder jeg især meget af, og de har tårnhøj kvalitet.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X