NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Rasmus Vejbæk-Zerr er købmand i det prisvindende luksus-supermarked Hellerup Food Market (Meny) i Rotunden. Han har arbejdet professionelt med vin i 24 år. Er certificeret sommelier fra Vinakademiet og holder vinforedrag og smagninger. Hans hold Rotunden er sammenlagt nummer 1 over de seneste fem år ved DM i blindsmagning.

 

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.

 

Vine til julemaden

Josep Grau, Montsant, Spanien – topkvalitet fra Montsant i Spanien. Josep Grau har lært at lave vin i Bourgogne, hvilket betyder, at vinene er mere elegante end sædvanligt fra området. Druerne kommer fra mere end 70 små parceller med Grenache og Samsó (Carignan), hvor nogle af vinstokkene er  mere end 80 år gamle. Grenache og Samsó (Carignan) er kendt fra Rhonedalen, hvor det berømte Chateau-Neuf-du-Pape ligger. Derfor er vinene fra Josep Grau et prisvenligt alternativ, til de langt dyrere topvine fra Chateau Neuf- du- Pape, når der skal julemad på bordet.

 

Territori 2017 Montsant 80% Garnacha & 20% Carignan. 

Delikate nuancer af blomme, moden kirsebær og en krydret finish. Fine fløjlsagtige tanniner. Bedste forhold mellem pris og kvalitet vi længe har oplevet. Tager let kampen op med langt dyrere vine fra Rhonedalen 

Normalpris pr. fl. 250 kr. NORD-pris 2 fl. 360 kr. 

Rogers 2016 Montsant 100% Garnacha

Wine of the week: ”Vinexpressen”, Rolf Madsen skriver: Vidunderlig luftighed i duft med toner af jordbær, kirsebær-sten og en bagkant af yoghurt. Lige så luftig og delikat i smagen. Overraskende elegance for en Garnacha fra Montsant. Et nærmest Rayas-smagende vidunder med masser af mumsfaktor. Den skal på mit julebord. Jeg er solgt og cyklen er pumpet! 

Normalpris pr. fl. 325 kr. NORD-pris 2 fl. 520 kr. 

Maimó 2016 Montsant 100% Garnacha 

Anbefalet ”Vinexpressen”, Rolf Madsen skriver: Lidt ymer, æble, lakrids og et lille timiankrydret indslag. I munden saftig, intens og lækker med en spændstig syrestruktur. Fejende flot vin. Det her smager jo slet ikke Montsant-tungt! 

Normalpris pr. fl. 325 kr. NORD-pris 2 fl. 520 kr. 

L’efecte Volador 2017 Montsant 80% Garnacha og 20% 

Samsó (Carignan) Høj genkøbsfaktor: ”Vinexpressen”, Rolf Madsen skriver: Masser af blå stenfrugt, kærnemælk og en snert af lakridskonfekt. Saftig og samtidig rank i munden med en behagelig og bamselineagtig blødhed i frugten.

Normalpris pr. fl. 125 kr. NORD-pris 2 fl. 200 kr. 

Besøg NORD’s Gastro butikker her:


error: Indhold er beskyttet.
X