Vælg en side

Nordsjællands natur gemmer på store og overvældende oplevelser for dig, der bevæger dig ud i den. Den lange kyststrækning mod nord byder på spændende klitlandskaber med plantager, hede, lyngklædte bakker og en rigtig troldeskov, der er formet af vind, vejr og sandflugt.

Find mere inspiration på: visitnordsjaelland.dk

 

1.

Tag hunden med på tur i Nordsjælland

De firbenede er velkomne i ferielandet, og der er masser af muligheder for at finde feriehuse, campingpladser og hoteller, hvor menneskets bedste ven kan føle sig hjemme. Her er en række tips til steder, som giver ferieminder til både til dig og din hund.

 

2.

Halsninoen, 52 km vandrerute
gennem halsnæs

Den afmærkede vandrerute Halsninoen tager dig ud på en dejlig afvekslende 52 km. tur fra Hundested i vest til Strø Bjerge i syd. Halsninoen kan opleves i mindre etaper eller i sin fulde længde, på én gang eller over flere dage. Flere steder er det muligt at hoppe på og af toget og begynde ruten.

 

3.

Den gule kvalitetssti. Gå gennem Tisvilde hegn i Nordsjælland

Gå fra gul prik til gul prik gennem Tisvilde Hegn ved nordkysten. På turen kommer du forbi en forladt landsby, slotsruin, Troldeskoven og fascinerende rå natur, man normalt ikke forbinder med Danmark. Stien gennem Tisvilde Hegn med de gule prikker er af Dansk Vandrelaug blevet certificeret som en kvalitetssti. Dette forsikrer, at du har de optimale betingelser for en god vandretur på stien.

 

4.

Melby Overdrev. Sjællands største hede

Melby Overdrev er den største hede på Sjælland og ét af de mest særegne og spændende naturområder i Halsnæs. Gå tur, se på planter og insekter, eller tag badetøjet med og hop i vandet. Når du går tur i det særprægede landskab på Melby Overdrev, kan du se langt. Størstedelen af bevoksningen når nemlig kun til skinnebenene. Det kan måske føles som at gå på de russiske stepper – åbent og ensartet. Men så alligevel ikke. For der er en stor artsrigdom af planter og dyr – og der er kort til stranden. Melby Overdrev ligger nemlig lige ud til kysten.

 

5.

Tibirke bakker. Storslåede udsigter i det fredede område

Tibirke Bakker er et naturskønt og idyllisk sted beliggende på østkanten af Tisvilde Hegn i det smukke Nordsjælland. Dette landskab er kendt for sine store, bølgede moræneskråninger, der er dækket af et tæppe af græs og lyng. Der er også lidt trævækst og nogle få spredte huse i området.

 

Tibirke Bakker - Credits Tine Uffelmann - VisitNordsjælland DSC_4359

6.

Den danske pilgrimsrute

Oprindeligt var Pilgrimsruterne forbeholdt religiøse folk, der med Biblen som sin guidebog og bodsang som motiv vandrede på søgen efter et helligt sted. I dag er det ikke kun religiøse motiver, der sender vandrere ud på Pilgrimsruterne. Mange bruger det som en mulighed for at trække stikket fra hverdagen, med tid til at reflektere over livets små og store emner. I Nordsjælland starter Den Danske Pilgrimsrute ved muslingeskallen foran Helsingør station og er delt op i 3 etaper. For enden af hver etape er der overnatningsmuligheder.

 

Esrum Tisvildevejen - Credits Daniel Villadsen - VisitNordsjælland PA158300

7.

Troldskoven – Danmarks ældste fyrreskov

Troldeskovens krogede og knortede gamle skovfyr kan dateres helt tilbage til 1700-tallet. Når du bevæger dig rundt i skoven, får du en følelse af at være med i et eventyr. Troldeskoven er en del af Tisvilde Hegns vestlige del, som strækker sig fra Tisvildeleje langs kysten til Asserbo Plantage. De ældste fyrretræer stammer fra de sidste år af 1700-tallet, og man mener, at de mærkværdige former skyldes en kombination af vinden og angreb af fyrviklerlarver.

 

8.

Tag på tur i Nordsjælland med Tisvildevejen

Oplev den smukke nordsjællandske natur på en af de mange spændende vandreture med Tisvildevejen. Turene med Tisvildevejen er med forskellige temaer og med forskellig varighed. De starter også fra forskellige steder rundt om i Nordsjælland. Det er de frivillige i foreningen Tisvildevejen, som er guider på turene.
Du får en god oplevelse, når du tager på en af de spændende ture. Guiderne vil fortælle om det, de brænder allermest for.

 

Tisvilde Frederiksværk credits Daniel Overbeck @the.newborn54

Besøg NORDs kulturbutikker her:

Sommerland  Sjælland

Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland byder på mere end 60 forlystelser og aktiviteter, gode spisesteder og grønne oaser, hvor man kan slappe af og hygge sig sammen. Når én dag ikke er nok, har Sommerland Sjælland også flere overnatningsmuligheder lige ved siden af vandlandet ’Den Blå Lagune’.

Istid

Istid

Det er sommer, det er sol, det er istid! Ingen sommer uden masser af is. Og i dag fås de i så mange forskellige udgaver og med lækre smage, at selv kræsenpinde kan være med.


error: Indhold er beskyttet.