Vælg en side

Din ledelsesstil er afgørende for succes, mener erhvervspsykolog Charlotte Skeel

Magtfulde og dominante ledelses­typer er som døgnfluer. Før eller siden bliver de overhalet af superdygtige innovative teams/forretninger. Se bare på succesfulde virksomheder som Apple og Microsoft kontra Kodak og Nokia. Pludselig var de to sidstnævnte væk, mens de andre styrede markedet. Karakteristisk for succes er uformel ledelse i samspil med innovation og implementering i ét – men hvordan?

Tænk ud af boksen

Succesfuld ledelsesstil stiller nysgerrige spørgsmål og identificerer og analyserer problemstillinger og udfordringer i velfungerende teams, hvor al viden fra alle indhentes, så nytænkningen blomstrer. Dvs. en kultur der samler indsigter fra dets individer og implementerer viden, nye ideer og tanker. Det kræver, at man ser på virksomhedskulturen og sikrer tryghed og åbenhed i de forskellige teams. Succes vokser af super-teams hvor alle biddrager med deres visdom. Viden bliver analyseret og bearbejdet, så de få kan implementere de fantastiske bidrag med en kort tidsfrist og uden alt for meget politik, bureaukrati og manglende ansvarstagen. Forskellige ledelsesstile anvendes præcist hvor de hører til.

Gør som æblet

Apples uomtvistelige succes skyldes deres evne til at ændre en uhensigtsmæssig kultur fra at være opdelt i forskellige konkurrerende enheder til en kultur i succesfulde teams, der arbejder på kryds og tværs og formår at samle og implementere viden og nytænkning. Derfor overhalede de Nokia, der godt nok havde touchscreen før Apple, men Nokia havde også en gammeldags direktion, der ikke forstod at inddrage deres innovative udviklere. Og så blev de overhalet af æblet. Mange virksomheder, private som offentlige, er slet ikke fokuserede nok på gevinsten i teams-samarbejdet. Den absolutte succes ligger i trygge teams, der åbent samler viden, analyserer den og implementerer nu og her. Det er såre enkelt.

Har du dem alle i dit team?
De 5 ledelsesstile

Dominans
Styrende og determinerende adfærd påvirket af testosteron.

Innovativ
Kreativ, risikosøgende og nyheds-orienterende adfærd skabt på dopamin.

Integrator
Understøttende, samarbejds-orienterende og omsorgsfuld adfærd bygget på oxytociner (forelskelseshormonet). Lederen krammer!

Protektoren
Stabilitet, regler og procesorienteret, som bygger på lykkehormonet serotonin.

Eksperten
Nysgerrig adfærd, der bygger sin indsigt på viden og ekspertise og agerer professionelt ved at sikre at influere andre gennem ekspertise.

North Security passer på dig – og din bolig

North Security passer på dig – og din bolig

North Security er en alarmvirksomhed, der med højsikkerhedsinstallationer sætter beskyttelse af dig og din familie i absolut centrum. Bag virksomheden står en af branchens mest erfarne sikkerhedseksperter, Kenneth Johansen.
Ting kan erstattes, men ikke mennesker, og traumer kan være svære at hele, hvis man er så uheldig at blive udsat for et ubehageligt hjemmerøveri. I dag handler sikkerhed nemlig ikke kun om at forhindre den klassiske indbrudstyv i at komme ind, når vi ikke er hjemme, men i høj grad om at sikre den personlige beskyttelse døgnet rundt. Så vi helt undgår ubehagelige møder med ubudne gæster. Og det er her, North Security kommer ind i billedet. En sikkerhedsvirksomhed, som laver kundetilpassede
individuelle sikkerhedsløsninger baseret på den nyeste teknologi og mangeårig knowhow på topniveau om, hvordan man bedst sikrer sig selv, sin familie og sine omgivelser.

læs mere

error: Content is protected !!
X