Vælg en side

Det svenske luksusbrand Kvänum har i 100 år skrevet køkkenhistorie. I Danmark ført an af Joelina Løkke, som i den grad har formået at løfte den svenske køkkenarv til nye højder.

Det er tredje gang, at NORD taler med Joelina Løkke. Tidligere har det handlet om hendes liv, en kræftsygdom – som er et helt afsluttet kapitel – familielivet i Höllviken, hvor hun bor med sine to døtre og sin mand. Men denne gang taler vi ’kun’ køkkener. For en som Joelina, der arbejder mere end de fleste, i høj grad et spørgsmål om passion og livsstil:
− Mit arbejde fylder altid meget i mine tanker, simpelthen fordi jeg elsker det, jeg laver, og et 100 års jubilæum skal man da tale om, griner Joelina med sin positive og smittende energi omgivet af de eksklusive køkkener fra svenske Kvänum i det smukke showroom på Strandvejen.

Joelina Løkke har stået for Kvänum i Danmark siden 2011.

Fra beskedne kår til køkkenprisvinder
Så dét gør vi: For 100 år siden blev det første køkken skabt på et lille snedkeri i den svenske by Kvänum. Det var den dygtige tømrer Gustav Johansson, som tryllede på værkstedet, og som i årene fremover fremstillede køkkener efter høje standarder. I 1964 fik Kvänum deres første køkkenpris, som sidenhen blev til mange priser og specialdesigns til prestige-byggerier, såsom Turning Torso i Malmø. Selvom Kvänum har udviklet sig, er det stadig passionen for træet og de ædle materialer, som er i centrum. Som Kvänum selv siger det: ”Det eneste, der dur, er den ægte vare, form og funktion i skøn forening.”

Blogger Pernille Teisbæks unikke Kvänum-køkken. Højskabene har farven Ren hvid og kombinerer Vikby-lågen øverst med Sundby-lågen nederst. Køkkenøen er i rustfrit stål fra Lindö -serien og udviklet sammen med bloggeren.  Blogger Pernille Teisbæks unikke Kvänum-køkken. Højskabene har farven Ren hvid og kombinerer Vikby-lågen øverst med Sundby-lågen nederst. Køkkenøen er i rustfrit stål fra Lindö -serien og udviklet sammen med bloggeren.

 

Joelinas Kvänum-rejse
Joelina, som i øvrigt ikke er svensk, men dansk, og hendes egen rejse med Kvänum, startede i 2011, da hun overtog den lille butik på Strandvejen 145, der lå og ventede på en forvandling. Med en nøgtern tilgang, ihærdighed og sans for forretning har Joelina givet Kvänum en stemme på det danske marked med i dag fire butikker og 27 ansatte. Fra den beskedne start med en enkelt ansat i løntilskud har virksomheden været på en imponerende rejse. Kvänum er ikke længere en sidegadebutik, men et trendsættende køkkenbrand, som konkurrenterne gerne skeler til.

 

Jolina ser tilbage på 100 års Kvänum-historie.

 

Hvad gør Kvänum så unikke?
− Vi har ekstremt dygtige designere, som finder nye vinkler på træ, design, farve og andre materialer. Plus vi har spændende kunder, som tør noget mere, forklarer Joelina.
Vi taler om Kvänums åbenhed for spændende kundesamarbejder, som har resulteret i projekter med kendte profiler. Prøv selv at se Instagram-blogger Pernille Teisbæks helt unikke og voldsomt blærede Kvänum-køkken.
− Vi laver ikke kun unikke køkkenløsninger for de få, men bruger dem efterfølgende i vores design, så alle andre også kan få glæde af det usædvanlige og eksklusive, siger Joelina.
Alt er gennemtestet med en imponerende 20 års garanti på alle skabe og skinner og en forventning om at vare 50 år.
− Kvänum har i den grad været en del af rejsen mod et mere bæredygtigt forbrug. Vi tilbyder en ”refurbed-service”, hvor 10 år gamle Kvänum-køkkener kan blive frisket op, så de kan bruges i tråd med tidens tendenser med fx lyse farver og bruneret messing. På den måde behøver man ikke investere i nyt, blot fordi tidens smag ændrer sig.

 

Snusfornuft og gammeldags købmandsskab er en del af Joelinas succes med Kvänum i Danmark.

 

Investerer sig ud af krisen
De senere år har som bekendt gjort ondt på mange virksomhedsejere. Men Joelina, som er kendt for godt, gammeldags købmandskab, klager ikke. Senest er Kvänum i Aarhus flyttet til et 650 m2 stort pakhus med stor succes.
− Man skal ikke spare sig ud af en krise, men investere sig ud af den, og nu kan vi se, at kunderne igen er klar til at investere i deres hjem.
For Kvänum i Danmark har det kun været muligt, fordi lige siden Joelina overtog den første butik, har hun sat tæring efter næring. Hver gang et af køkkenerne er blevet solgt, som kan være i millionklassen, er halvdelen blevet brugt til udvikling. Joelinas danske Kvänum-succes er udelukkende sket på denne måde.
− Og når krisen rammer, behøver vi ikke fyre nogen, men bruge den ekstra tid på inspiration, kurser og udvikling, hvilket kun har styrket vores position, så vi i dag står knivskarpt, når kunderne kommer med deres køkkendrømme, lyder det fra Kvänums fornuftige topsælger.

 

Blå Bog
Joelina Løkke
Kvänums topsælger worldwide og indehaver af Kvänum i Danmark. Født 1967 i København. Vokset op i Bruxelles, München og Holstebro. Uddannet som køkkensælger, dekoratør og i boligindretning.
Bor på den svenske velhaver-halvø Höllviken sammen med sine to døtre og ægtemanden Peter Jantzen.

 

Kvänum køkken Få realiseret drømmekøkkenet hos Kvänum.

 

 

Karat,  kærlighed og  købmandskab

Karat, kærlighed og købmandskab

Apel Fine Jewellery er ikke kun en eksklusiv smykkeforretning, men en fortælling om passion, håndværk og kærlighed, der har overlevet tidens trends og kriser. Indehaver er Thomas Cloos Kruse, som i år har 30 års jubilæum som ejer af forretningen. Man skal ringe på klokken for at blive lukket ind i den eksklusive smykkeforretning på Store Kongensgade 58.


error: Indhold er beskyttet.