Vælg en side

Rundt med borgmesteren

RUNDT I KOMMUNEN MED BORGMESTEREN: Ægypterhallen i Hellerup

RUNDT I KOMMUNEN MED BORGMESTEREN: Ægypterhallen i Hellerup

På Rygårds Allé i Hellerup ligger en tidslomme – en helt speciel mere end 40 meter lang okkergul træbygning med okseblodsrøde vinduer og døre. En privat tennishal bygget for 100 år siden af tennisstjernen og rigmanden Leif Rovsing, som var homoseksuel og derfor blev ekskluderet fra sin sport. Borgmester Michael Fenger og NORD får en rundvisning.

læs mere
Skovshoved Havn har fundet balancen

Skovshoved Havn har fundet balancen

Havnen skal selvfølgelig være et sted for sejlere, men også et godt sted at være og mødes for alle kommunens borgere – lige meget om de vil være aktive eller bare hygge sig – og det er den blevet, mener borgmester Michael Fenger, som besøger havnen sammen med NORD Magasinet.

læs mere
100 år med byrums design

100 år med byrums design

De ikoniske plakatsøjler med paddehattetop har været en del af Gentofte Kommunes bybillede i 100 år i år. Gentoftes særlige vejskilte, husnumre mm. – næsten lige så længe. De er formgivet af arkitekt Knud V. Engelhardt. Designmuseum Danmark åbner en udstilling med Engelhardts design i forbindelse med jubilæet.

læs mere
Rundt med borgmesteren: Øregaard  – et museum med mange facetter

Rundt med borgmesteren: Øregaard – et museum med mange facetter

Når et museum er en arkitektonisk perle, bliver bygningen i sig selv museets største værk, som skal bevares efter fredningsmæssige forskrifter og fortælle om den tid, det blev bygget – blandt andet. For samtidig er her spændende særudstillinger, moderne café, spejlscene og en smukt anlagt park. NORD Magasinet var på besøg med borgmester Michael Fenger.

læs mere
Teater Globen imponerede borgmesteren

Teater Globen imponerede borgmesteren

Teater Globen er en teaterforening for børn og unge i Gentofte Kommune fra 8-25 år, stiftet i 2018. Foreningen holder til i Byens Hus, hvor de 120 børn går til teater, film, musik og dans og spiller store forestillinger, hvor alle er med. NORD og borgmester Michael Fenger var til forestillingen Hotel Villa Lykke.

læs mere
Rundt i kommunen med borgmesteren: Træning  for alle

Rundt i kommunen med borgmesteren: Træning for alle

Borgmester Michael Fenger og NORD besøger aktivitetsarealet ved Maglegård. Det er et projekt efter Gentofte Kommunes hjerte, for det var et fællesskab af borgere og institutioner, som præsenterede kommunen for ideen. Og et år senere stod løbebane, crossfit-træningsudstyr og forhindringsbane klar til fri afbenyttelse for alle.

læs mere
Mattssons rideklub en livsstil

Mattssons rideklub en livsstil

Mattssons Rideklub har en enestående beliggenhed mellem Øresund og Dyrehaven i ”Arne Jacobsen Land” med Bellevue og Bella Vista som naboer og med ridehus tegnet af samme arkitekt. Her er 74 heste og medlemmer i alle aldre, som tilbringer mange timer her. NORD var på besøg sammen med borgmester Michael Fenger. Udenfor hyler vinden. Men vi er bænket i hjørnet i den hyggelige og slidte rytterstue, hvor pejsen knitrer og sender varme ud i rummet. Herfra kan man følge med i, hvad der foregår ude på gårdspladsen, hvor en hest får motion på et nyanskaffet skridtbånd, som man kan sammenligne med et løbebånd, delvis finansieret af Gentoftes tilskudsordning. Men ellers sker der ikke så meget midt på en råkold formiddag, før eftermiddagens ridepiger og fritidsklubber kommer.

læs mere
Én gang skovser  – altid skovser

Én gang skovser – altid skovser

Næste år er det 100 år siden, Skovshoved Idrætsforening fik sin første bane på Krøyersvej – 13 år efter foreningen blev stiftet. Borgmester Michael Fenger og NORD får en tur rundt i SIF, som især fokuserer på, at alle skal have mulighed for at dyrke deres sport i et godt fællesskab. Det er eftermiddag og efterår. Døren til klubhuset bliver åbnet den ene gang efter den anden. En fodbold­dreng i blåt tøj, en pige i nye knirkende tennissko sammen med sin mor og en endnu mindre, som er på vej over i bad­minton­hallen. Lars Weis, som har været forretningsfører i SIF de sidste par år, lever op til klubbens slogan. På hans grå hættetrøje står der ”Én gang skovser”, som er første del af klubbens slogan, som naturligvis ender: ”altid skovser”. Han har selv gået til fodbold og badminton i klubben som barn og er nu tilbage som leder, men er også selv aktiv i klubben.

læs mere
Kildeskovshallen  – sport i smukke omgivelser

Kildeskovshallen – sport i smukke omgivelser

NORD tog sammen med Gentoftes borgmester, Michael Fenger, på tur i Kildeskovshallen, som han i en årrække følte var hans andet hjem. Sports- og svømmehallen bliver anset for at være en af Danmarks smukkeste og er totalfredet. Der er dog alligevel endelig nye faciliteter på vej i den fuldt udnyttede svømmehal.

læs mere
Gentoftes bogbørser – idéen er en ”bestseller”

Gentoftes bogbørser – idéen er en ”bestseller”

At en guidet tur på museum skulle udvikle sig til ideen om de populære bogbørser i kommunen, havde borgmester Hans Toft naturligvis ikke drømt om. Men her små ti år senere er de fem bogbytnings-skulpturer i kommunen stadig meget populære. De er ovenikøbet ved at formere sig med yderligere tre bogbørser, som giver mulighed for både genbrug og fællesskab.

læs mere
Rundt i kommunen med borgmesteren: Sølyst – et historisk og moderne samlingssted

Rundt i kommunen med borgmesteren: Sølyst – et historisk og moderne samlingssted

Der er historisk vingesus over at tage de syv trin med rød løber op til de høje indgangsdøre med det forgyldte navn SØLYST henover. Det gør borgmester Hans Toft og NORD Magasinet for at få et kig ind i det flere hundrede år gamle landsted, som har været rammen om utallige fester, kulturelle saloner og politiske beslutninger, og som siden 1948 ejes af Det Kongelige Kjøbenhavnske Skydeselskab og Danske Broderselskab.

læs mere
Et stykke natur midt i villakvarteret

Et stykke natur midt i villakvarteret

Hvis du ikke er lokalkendt i Jægersborg området, er det ikke sikkert, du har haft din gang i Hundesømosen – et af Gentoftes fine, fredede naturområder, som har rødder tilbage i de danske kongers jagthistorie. Siden 1950’erne har den ofte været nævnt i forbindelse med, at mange af vores kendte arkitekter byggede deres egne huse her. NORD tog på tur i Hundesømosen med borgmester Hans Toft, som bl.a. kunne fortælle, hvor det mærkelige navn muligvis stammer fra.

læs mere
Ud i naturen med borgmesteren

Ud i naturen med borgmesteren

Helt oppe ved Brogårdsvej – ud for Ermelundsvej – kan man gå ned til den nordligste ende af Gentofte Sø og hurtigt føle sig langt ude i spændende natur, når man følger søens rene vand og udforsker Brobæk Mose, hvor biodiversitet er højt på dagsordenen. NORD var på tur med borgmester Hans Toft i området, som har truet natur, sjældne fugle og fredede blomster.

læs mere
Rundt i kommunen med borgmesteren – nordisk samarbejde, kunst, kultur og viden

Rundt i kommunen med borgmesteren – nordisk samarbejde, kunst, kultur og viden

Mange af os tænker måske konference, hotel eller restaurant, når vi hører Schæffergården nævnt. Men stedet er meget mere end det. Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde er ejer, og her er historie, møbelarkitektur, kunst og gratis nordiske kulturarrangementer åbne for alle. Og så er her også på andet år en stor inspirerende køkkenhave, hvor du kan købe grønt i sæsonen.

læs mere
Kultur /  rundt i kommunen med borgmesteren

Kultur / rundt i kommunen med borgmesteren

Den hvide, funktionalistiske Dysse-gårds-kirke ligger majestætisk højt placeret på Dyssegårdsvej. Den ligger tæt sammen med skole og bibliotek og midt i et villakvarter, som hovedsagelig blev udbygget lynhurtigt i løbet af et tiår fra slutningen af 1920’erne til midt i 1930’erne, dengang Dyssegårdens jorde blev udstykket.

læs mere
Rundt i kommunen med borgmesteren – Byens Hus vi skaber sammen

Rundt i kommunen med borgmesteren – Byens Hus vi skaber sammen

Sjældent har et navn passet så godt som ‘BYENS HUS’ med tilføjelsen ‘vi skaber sammen’. Dermed er hele værdigrundlaget og visionen på plads. Det her hus er for alle, og alle kan være med til at forme og fylde på indholdet. Meld dig på banen, hvis du har specifikke ønsker til, hvad der skal foregå, for alt er ganske nyt endnu. Huset er i den grad stadig under udvikling – og det skal det blive ved med at være.

læs mere
Rundt i kommunen med borgmesteren – Ordrupgaards samtidskunst, lige til at lege i

Rundt i kommunen med borgmesteren – Ordrupgaards samtidskunst, lige til at lege i

Spejllabyrinten, bambusinstallationen, vejr-værket og den øvrige samtidskunst af høj karat i Ordrupgaards Kunstpark og Kunstlegeplads inviterer børn og voksne til at lege og opleve hele efteråret. Museet i øvrigt er lukket, mens det nye underjordiske anlæg, Himmelhaven, tager form. Borgmester Hans Toft og NORD tog en rundtur.

læs mere
Rundt om i komunen med borgmesteren – Kolonihaveidyl i Gentofte

Rundt om i komunen med borgmesteren – Kolonihaveidyl i Gentofte

Kolonihaver og Gentofte Kommune er måske ikke den kombination, man først tænker på. Men faktisk udlejer kommunen jord til tre hyggelige og højt elskede haveforeninger og én nyttehave. Borgmester Hans Toft og NORD har været til te og citronmåne i Haveforeningen Bernstorff.

læs mere
Rundt i kommunen med borgmesteren – Et oplevelsescenter i verdensklasse

Rundt i kommunen med borgmesteren – Et oplevelsescenter i verdensklasse

Der findes flere tusinde science centre i verden, men kun Experimentarium er med på Time Magazine’s liste over de 100 bedste og mest innovative oplevelserpå kloden. Borgmester Hans Toft, som er begejstret for at oplevelsescentret ligger i Gentofte, tager på besøg med NORD.

læs mere
Rundt i kommunen med borgmesteren – En kirkegård anlagt som en naturoplevelse

Rundt i kommunen med borgmesteren – En kirkegård anlagt som en naturoplevelse

Mariebjerg Kirkegård, som ligger i Gentofte Kommunes nordvestligste hjørne, er en del af den danske kulturkanon fra 2006 som et af vores ti mest betydningsfulde arkitekturværker. Kirkegården er i den grad en tur værd – også selvom man ikke skal besøge et gravsted. Gå en tur her gennem skov, eng, lysning og overdrev, som kirkegårdens forskellige afdelinger på smukkeste vis er inddelt i.

læs mere
Rundt i kommunen med borgmesteren – En traditionsrig julekoncert

Rundt i kommunen med borgmesteren – En traditionsrig julekoncert

Julekoncert i Svenske Villa i Bernstorffsparken er en årligt tilbagevendende tradition, som både publikum, de faste optrædende og ikke mindst Hans Toft glæder sig til. I år bliver det 24. gang, Liselotte Nielsen og Henrik Krogsgaard synger julen ind 3. søndag i advent.

læs mere
Rundt i kommunen med borgmesteren – Øregaard Park anlagt til lyst og nydelse

Rundt i kommunen med borgmesteren – Øregaard Park anlagt til lyst og nydelse

Øregaard Park blev for præcis 100 år siden åbnet for offentligheden. Mere end 100 år tidligere blev den anlagt som privat have i romantisk engelsk stil til den fine sommerresidens Øregaard. Her skulle ejerne nyde livet og omgivelserne langt ude på landet. NORD er gået en tur i parken med borgmester Hans Toft. Museumsdirektør Sidsel Søndergaard var guide på turen.

læs mere
Rundt i kommunen med borgmesteren – På besøg i KDY og Tuborg Havn

Rundt i kommunen med borgmesteren – På besøg i KDY og Tuborg Havn

Her er plads til mere liv og flere både i Tuborg Havn, da Hans Toft og Nord besøger Tuborg Havn og KDY. Men her er også planer for fremtiden, som tager form, samtidig med at det luksuriøse område er ved at blive fuldt udbygget.

læs mere
Rundt i kommunen med borgmesteren – Sindet slapper af på søbadet

Rundt i kommunen med borgmesteren – Sindet slapper af på søbadet

En tur på Charlottenlund Søbad er for mange et helle fra hverdagen. Her er alting totalt forudsigeligt, smukt og æstetisk. Det giver en ro til det hektiske menneske anno 2018. Derfor har søbadet også en venteliste, som er længere end nogensinde før, men mens man venter, har man frynsegoder.

læs mere
Rundt med borgmesteren – Svenske villa (borgmesterens hjertebarn)

Rundt med borgmesteren – Svenske villa (borgmesterens hjertebarn)

Svenske villa er måske allerbedst kendt af hundeluftere i Bernstorff Park. Det er stedet, hvor fritløbende hunde på tur i parken kan få sig en tår vand, og hvor deres mennesker i sommerhalvåret får sig en kop kaffe, et glas vin eller en øl. Men det karakteristiske gule træhus med fine udskæringer er så meget mere end det – og ikke mindst er det Gentoftes borgmester Hans Tofts hjertebarn.

læs mere
Rundt i Gentofte med borgmesteren – En ægte gammel brandstation

Rundt i Gentofte med borgmesteren – En ægte gammel brandstation

Hvis børnene en dag kommer hjem fra børnehaven og spørger dig, om I har røgalarmer derhjemme, og om batterierne i dem virker, har de nok været en tur på Gentofte Brandmuseum. De har set skinnende brandbiler og fået fortalt om den gode og den dårlige ild. De har også lært, hvordan man ringer til 112, og til sidst har de sprøjtet vand på et lille hus, til flammerne forsvinder.

læs mere
Rundt i Gentofte med borgmesteren – Sammenhæng og helhed i Finn Juhls hus

Rundt i Gentofte med borgmesteren – Sammenhæng og helhed i Finn Juhls hus

Hans Toft kigger sig begejstret omkring i den smukke, luftige stue i Finn Juhls hus. Det ligger i Ordrup Krat og har siden 2008 været åbent for offentligheden som del af Ordrupgaard museum.

Her er vi omgivet af det ene designikon efter det andet – møbler som de senere år er gået for svimlende summer på auktioner. Ganske forståeligt for de står nærmest som skulpturer i et rum. Og alt er af Finn Juhl – f.eks. den lille to-personers sofa Poeten og Høvdingestolen.

læs mere
Hovedbiblioteket – kulturelt åndehul for børn og voksne

Hovedbiblioteket – kulturelt åndehul for børn og voksne

Et profileret kulturhus, et åndehul for børn og voksne med flere og flere både spændende og finurlige aktiviteter og arrangementer. Det er tendensen på Gentofte Hovedbibliotek, som et stigende antal benytter til så meget mere end at låne bøger og andre materialer.

læs mere
Rundt i kommunen med borgmesteren – En arkitektonisk triumf i Vangede

Rundt i kommunen med borgmesteren – En arkitektonisk triumf i Vangede

Vangede kirke – tegnet af arkitekt Johan Otto von Spreckelsen – har været med til at sætte Vangede på det arkitektoniske landkort. Den ligner alt andet end en almindelig dansk sognekirke, men den blev bygget med ønsket om at vise respekt for det guddommelige, og samtidig være en folkelig kirke med plads til alskens aktiviteter.

læs mere
Se film: NORD Magasinet møder Hans Toft

Se film: NORD Magasinet møder Hans Toft

Gentoftes mangeårige borgmester, Hans Toft, var netop blevet genvalgt da NORD Magasinet mødte han i december måned 2017. Her viste den rutinerede politiker os rundt i rådhuset og fortalte vidt og bredt om en historie han selv stadig er en del af. Se filmen her: 

læs mere
DELTAG-Bilen – De unges eget mobile mødested

DELTAG-Bilen – De unges eget mobile mødested

Det er ikke sidste gang, bandet Neon Priest står på taget af den såkaldte DELTAG-bil, hvis det står til bandets bassist og sangskriver Emil Emborg og forsanger Julius Sander. De er netop gået ned ad stigen fra scenen, efter at have spillet en halv times koncert på taget af Gentofte Kommunes ombyggede Fiat Ducato, som kan spille superhøjt

læs mere
error: Indhold er beskyttet.