jan 7, 2025 | Camilla Lawes, Featured, Opskrifter
Lækre romkugler med tranebær, mandler, kokos og dadler. Blend ingredienserne til en ensartet masse, tril kugler, og køl dem. Overtræk med smeltet mørk chokolade og drys med matcha. Perfekt til 12 personer på kun 20 minutter plus hviletid. Klar til servering efter afkøling.
læs mere
nov 12, 2024 | Camilla Lawes, Featured, Opskrifter
Min absolutte favoritdessert, her er det en variation med ananas. Nyd den lun som den er, eller med flødeskum eller vaniljeis.
læs mere
sep 9, 2024 | Camilla Lawes, Featured, Is & kager, Opskrifter
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.
læs mere
jun 3, 2024 | Camilla Lawes, Is & kager, Opskrifter
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.
læs mere
mar 19, 2024 | Camilla Lawes, Featured, Is & kager, Opskrifter
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.
læs mere
jan 2, 2024 | Camilla Lawes, Opskrifter
Vi elsker marengs, de er søde og sprøde, og smager vidunderligt med dulcecreme og saltflager.
læs mere
nov 14, 2023 | Camilla Lawes, Featured, Opskrifter
Ris à la mande smager så skønt og er en dejlig dessert i december, her har jeg lavet den med græsk yoghurt og med en skøn sprød æblesalsa.
læs mere
sep 5, 2023 | Camilla Lawes, Featured, Is & kager, Opskrifter
En skøn sensommerkage, der både er lækker lun og kold af Camilla Lawes.
læs mere
jun 6, 2023 | Camilla Lawes, Featured, Is & kager, Opskrifter
1-2-3 så er der en lækker islagkage, den hurtigste kage der smager himmelsk.
læs mere
mar 14, 2023 | Camilla Lawes, Featured, Opskrifter
Lækre sprøde cookies, der pyntes med hvid chokolade, spis dem, som de er – eller til en portion is.
læs mere
jan 3, 2023 | Camilla Lawes, Featured, Opskrifter
Det er faktisk en hjemmelavet romkugle, bare uden rom, men med orangesmag.
læs mere
nov 14, 2022 | Camilla Lawes, Featured, Opskrifter
Lav dit eget honningkagebrød. En smag af jul og duft af julestemning
læs mere
nov 14, 2022 | Comwell Copenhagen Portside, Featured, Opskrifter
Grød er hipt. Men selv hippe grødspisere har brug for variation. Og har du en rest havregrød fra i morges, er du allerede halvvejs.
læs mere
sep 6, 2022 | Comwell Copenhagen Portside, Opskrifter
Hønsefødder og gulerødder. Men her har vi droppet hønsefødderne, for orange is the new black.
læs mere
sep 6, 2022 | Featured, Is & kager, Opskrifter
Spis kagen i store stykker med friskpisket flødeskum eller vaniljeis.
læs mere
jun 7, 2022 | Camilla Lawes, Is & kager, Opskrifter
Det er rabarbertid. Brug sæsonens rabarberer på disse skønne kanelsnurrer
læs mere
jun 7, 2022 | Comwell Copenhagen Portside, Opskrifter
Kartoflerne er røget lidt i glemmeskuffen. Og der ligger de så, mens vi spiser quinoa, ris og pasta. Befri de 4-5 små rynkede knolde bagest i skuffen. Og berig med rösti.
læs mere
jun 7, 2022 | Featured, Opskrifter, Vin & spiritus
Prøv en forfriskende klassiker i nye klæder: an Italian Sangria! Fyld et coupe glas med is, hæld Antica Formula over og placer appelsin skiverne i siden og jordbær på toppen, fyld derefter op med lemon sodavand
og pynt med basilikum.
læs mere
mar 15, 2022 | Opskrifter
Tror du på et liv efter brøddøden? Dough! Og slå bare stort brød op. Den store bagelyst giver masser af goodies til gemmerne.
læs mere
mar 15, 2022 | Fest, Opskrifter, Vin & spiritus
L ad os i et kort sekund sende tankerne til Italien, og den stemning der spreder sig i lokalet, inden maden fylder bordet. Forventningens glæde, duften af hjemme-lavet canederli og den helt rigtige aperitivo cocktail til at starte samtalen.
læs mere
mar 15, 2022 | Camilla Lawes, Featured, Is & kager, Opskrifter
Blend digestivekiks helt fint, tilsæt smør, og kør godt igennem. Tryk kiksemassen ud i en smurt springform på 20 cm i diameteren. Stil bunden på køl, mens du tilbereder fyldet.
Pisk æggeblommer med sukker til det er hvidt, rør Philadelphia i til en cremet masse. Tilsæt fintrevet limeskal.
læs mere
jan 4, 2022 | Camilla Lawes, Featured, Opskrifter
Er der en rest, så skær det i tykke skiver og rist og spis til morgenmad med syltetøj eller peanutbutter. Ingredienser: 3 hele æg, 100 g farin, 125 g smeltet smør, 4 modne bananer, 125 g hvedemel, 100 g kokosmel, 1 tsk. bagepulver, kornene fra en stang vanilje, drys, kokosflager
læs mere
jan 4, 2022 | Opskrifter
Er der noget, der kan få dig ud af starthullerne om morgenen, er det denne ymerdrys de luxe. DET SKAL DU BRUGE: 1 kg rugbrød, 15 g mandler, 25 g solsikkekerner, 30 g græskarkerner, 50 g havregryn, 30 g honning, 25 g smør, 30 tørrede tranebær
læs mere
nov 16, 2021 | Opskrifter
Beet it, beef! Gør klassikeren Beef til Beet Wellington og giv kødklassikeren hipster- og vegetarappeal. DET SKAL DU BRUGE (4 personer) • 2 store, lange rødbeder • 500 g markchampignon • 2 løg • 2 hvidløg • 2 kviste rosmarin • 2 kviste timian • 1 kg frisk spinat • 4 rødbeder til at juice • 4 dl hønsefond • 50 g koldt smør til at montere i sauce • 50 g smeltet smør til at pensle butterdejen med • Butterdej til indpakning • Filodej til indpakning • Salt og peber • Brøndkarse til pynt .SÅDAN GØR DU: Beet Wellington: Bag rødbeden tildækket i salt, til den er helt mør. Tjek mørhed med tandstik eller lignende. Lad den køle lidt og pil så skrællen af Svampe-duxelles: Hak de rensede svampe, hvidløg og løg, meget fint. Svits blandingen på en pande sammen med timian og rosmarin, til det er helt tørt. Det er meget vigtigt, at her ikke er væske tilbage, for så bliver butterdejen smattet. Sæt svampene til side og lad dem køle.
læs mere
sep 8, 2021 | Opskrifter
læs mere
sep 7, 2021 | Camilla Lawes, Opskrifter
Den hvide chokolade flyder ikke ud i dejen, men ligger som små smeltede klumper inde i kagen. Smager dejligt.
læs mere
jun 1, 2021 | Camilla Lawes, Opskrifter
læs mere
mar 30, 2021 | Camilla Lawes, Gastro, Opskrifter
Der er intet bedre end duften af nybagt kage. Sæt kagen i ovnen lige før dine gæster kommer og servér den lun med kold vaniljeskyr. Du skal bruge: 3 æg, 50 g tranebær, 140 g rørsukker, 140 g smeltet smør, 150 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, 4 æbler, 1 spsk. kanel, 2 tsk. knust stjerneanis, 6 spsk. rørsukker, Smør til formen. Vaniljeskyr: Pisk æg med sukker. Tilsæt smør, hvedemel og bagepulver. Skyl æblerne, skær 1 af æblerne i fine terninger, og de andre i tynde både. Vend æbleterninger og tranebær i dejen, og kom den i en smurt springform på 20 cm. Læg æblebådene i cirkler oven på dejen. Bland kanel, stjerneanis og rørsukker sammen og drys over kagen. Bag kagen i 35 min ved 180 grader, servér gerne lun med kold vaniljeskyr.
læs mere
jan 6, 2021 | Camilla Lawes, Opskrifter
Skøn sund chokoladekage, der er glutenfri. Den smager himmelsk!
læs mere
nov 10, 2020 | Camilla Lawes, Gastro, Opskrifter
En krydret kage fyldt med alle julens krydderier.
DU SKAL BRUGE: 2 store æg, 100 g sukker, 1 dl sirup, 150 g smeltet smør, 250 g hvedemel, 1 tsk. nelliker, 1 tsk. kanel, 1 tsk. ingefær, 1 dl sirup, 1 tsk. kardemomme, 1 tsk. natron, 2 dl skyr,
SMØRCREME:
200 g usaltet blødt smør, 50 g flormelis, Kornene fra 1/2 vaniljestang
GLASUR:
300 g flormelis, ca. 1/2 dl kogende vand
PYNT:
Guldstøv og tørret hindbær
ENDVIDERE:
6 små rugbrødsforme eller en stor springform på 20 cm
læs mere
sep 1, 2020 | Camilla Lawes, Featured, Opskrifter
læs mere
jun 16, 2020 | Camilla Lawes, Opskrifter
Fine kager med hindbær, hvor du også kan bruge blåbær eller jordbær.
læs mere
mar 3, 2020 | Camilla Lawes, Gastro, Opskrifter
Camilla Zarah Lawes: Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
læs mere
dec 27, 2019 | Camilla Lawes, Featured, Gastro, Opskrifter
En lækker sprød sund muffin opskrift af Camilla Lawes
Ingredienser: 1/2 dl solsikkeolie, 2 æg, 3 spsk. honning, 1 meget moden banan, 100 g revet gulerod, 100 g havregryn, 50 g hvedemel, 25 g tranebær, 1 tsk. bagepulver, 2 tsk. vaniljesukker,
DRYS: 20 g kokosflager
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader
Pisk honning og olie sammen med en gaffel, tilsæt ægget et af gangen og pisk til en lys cremet masse.
Mos bananen og vend dem i sammen med fint revet gulerod.
Bland havregryn, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen, vend det i dejen.
Fordel dejen i muffinsforme der er foret med bagepapir, og bag dem i 8 minutter, drys med kokosflager og bag videre i 8 minutter.
læs mere
nov 5, 2019 | Featured, Gastro, Opskrifter
Pannacotta: (6 små portioner), 1/2 liter piskefløde, 60 g rørsukker, 1 stang god vanilje, 3 blade husblas
Kaffe gele: 1,5 dl lunkent vand, 2 blade husblas, 1 spsk. kaffepulver, 2 tsk. kanel, 2 spsk. rørsukker, 2 spsk. kaffelikør
Fremgangsmåde
Bland fløde, sukker, vaniljekorn og bælg i en gryde og lad det småkoge ved svag varme i 2 minutter. Tag fra varmen og fjern vaniljebælgen. Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter, vrid dem let og pisk dem i den varme fløde. Hæld cremen i skyllet portionsglas (så er den nemmere at få ud af formen/portionsglas) og stil på køl I minimum 2 timer.
kaffegele
Udblød husblas i koldt vand. opløs den i lunkent vand, rør kaffe, kanel og sukker i sammen med Kalua eller en anden kaffe likør. Afkøl i 30 minutter og hæld på pannacottaerne. Stil på køl i minimum 2 timer.
Et dejligt alternativ til den klassiske ris a la mande. Du kan også servere pannacottaen med kold kirsbærsauce.
læs mere
aug 30, 2019 | Camilla Lawes, Featured, Gastro, Opskrifter
Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt. Rør hvedemel og kakao i dejen sammen med vaniljesukker. Kom kagen i en smurt bradepande på 15 cm x 30 cm og bag den i 30 minutter.
læs mere
maj 31, 2019 | Gastro, Opskrifter
Knus makronerne let og fordel i 4 glas. Rør skyr med appelsinskal og flormelis, kom i en sprøjtepose og stil i køleskabet. Kog en lage af appelsinsaft, vand, rørsukker og vaniljekorn.
læs mere
apr 9, 2019 | Camilla Lawes, Featured, Gastro, Opskrifter
Bland mel og sukker sammen. Skær smør i mindre stykker og rør i dejen. Saml dejen med et æg til en ensartet og glat dej. Pak dejen i husholdningsfilm og stil i køleskabet i 1 time.
læs mere
feb 19, 2019 | Camilla Lawes, Gastro, Opskrifter
Denne skønne dessert er noget for alle, der elsker chokolade. Det er min absolut favoritdessert. Den smelter på tungen, og det flydende indre er fantastisk. Server den evt. med is eller de skønne syltede blomer.
læs mere
dec 27, 2018 | Camilla Lawes, Gastro, Opskrifter
Madstylist og kogebogsforfatter, kendt fra bl.a. Masterchef, giver dig her sin opskrift på snegle med kokos og mælkechokolade.
læs mere
nov 6, 2018 | Camilla Lawes, Gastro, Opskrifter
Til jul elsker jeg at bage småkager, en af mine favorit småkager er disse krydrede julehjerter. Ca. 40 stk. Honninghjerter: 150 g farin, 150 g fast honning, 125 g smør, 2 æg, 1 appelsin, 500 g hvedemel, 1 tsk. hjortetaksalt, 1 tsk. kanel, 1 tsk. ingefær, 1 tsk. nelliker, 1 tsk. allehånde. Glasur: 250 g flormelis, 1/2 æggehvide, 1 tsk. glukose. Fremgangsmåde: Smelt farin, honning og smør i en lille gryde. Afkøl til stuetemperatur. Pisk æg i massen et af gangen. Riv appelsinen fint og vend i dejen, sammen med mel og alle krydderierne. Ælt dejen godt sammen, juster med lidt mel hvis dejen er for klistret. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir i 1 cm tykkelse og læg i køleskabet i 1 time, udstik til hjerter. Fordel på en bageplade med bagepapir og bag ved 175 grader i 10-12 minutter. Afkøl på en rist
læs mere
aug 30, 2018 | Camilla Lawes, Gastro, Opskrifter
Bunde: Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene ét af gangen. Sigt mel, bagepulver og natron sammen og vend i æggemassen. Hak chokoladen fint og vend i sammen med marmelade. Rør kærnemælk i til en ensartet dej.
læs mere
jun 15, 2018 | Camilla Lawes, Gastro, Opskrifter
Den lækre knasende bund, fyldt med den vidunderlige chokoladecreme med te smager fantastisk. En god variant til den klassiske jordbærkage. Kagen kan også tilberedes med brombær, blåbær eller hindbær.
læs mere
apr 3, 2018 | Camilla Lawes, Gastro, Opskrifter
Det er en fantastisk dessert, der smager skønt hele året, du kan samle kagen om morgenen eller aftenen før, så du kun skal bage den lige før den skal nydes. Server evt. med en stor skefuld vaniljeis til.
læs mere
feb 13, 2018 | Camilla Lawes, Featured, Gastro, Opskrifter
Den hvide chokolade flyder ikke ud i dejen, men ligger som små smeltede klumper inde i kagen. Smager dejligt. Tilberedningstid: 10 min. Ovntid: 25 min. Portion: 20 små stykker. Du skal bruge: • 130 g smeltet smør • 150 g rørsukker • 2 æg • Fintrevet skal fra en økologisk citron • 200 g hvedemel • 1/2 tsk. bagepulver • Kornene fra en god vaniljestang • 125 g hvid chokolade. Pynt: • 15 g finthakkede pistacienødder • 25 g afskallede hasselnøddekerner. Smelt smørret og stil det til side. Pisk æg og sukker lyst og luftigt, og rør smørret i sammen med citronskal. Bland mel, bagepulver og vanilje sammen, og rør det i æggemassen. Hak chokoladen og vend i dejen. Hæld dejen i en ca. 15 x 20 cm lille bradepande foret med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 g i 25 minutter. Drys den færdige kage med de to slags nødder.
læs mere
dec 29, 2017 | Opskrifter, Sundhed, Vegansk, Veganske opskrifter
Mættende salat med nærende ingredienser som du finder i dit lokale supermarked.
læs mere
dec 29, 2017 | Camilla Lawes, Gastro, Opskrifter
Fantastisk skøn kage, der smager af appelsin, mandler og kokos. Kokketid: 15 min. Komfurtid: 2 timer. Bagetid: 45 min. Du skal bruge: 3 økologiske appelsiner, 400 g mandler, blendet til mel, 60 g kokosmel, 200 g flormelis, 2 tsk. bagepulver, 3 æg, Appelsinsirup, 2 hele appelsiner, 80 g sukker, Pynt. Ristede kokosflager: • Skyl og kog de hele appelsiner i vand i 2 timer. Afkøl helt. • Flæk dem og fjern kerner, blend dem til en fin pure. • Tænd ovnen på 180 grader. • Bland mandelmel med kokosmel, flormelis og bagepulver og vend det i appelsinpuréen. Rør æggene i et af gangen. • Hæld dejen i en smurt randspringform (24 cm). • Bag kagen ca. i 45 minutter.
læs mere