Vælg en side

Opskrifter

Æblekage med tranebær & stjerneanis

Æblekage med tranebær & stjerneanis

Der er intet bedre end duften af nybagt kage. Sæt kagen i ovnen lige før dine gæster kommer og servér den lun med kold vaniljeskyr. Du skal bruge: 3 æg, 50 g tranebær, 140 g rørsukker, 140 g smeltet smør, 150 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, 4 æbler, 1 spsk. kanel, 2 tsk. knust stjerneanis, 6 spsk. rørsukker, Smør til formen. Vaniljeskyr: Pisk æg med sukker. Tilsæt smør, hvedemel og bagepulver. Skyl æblerne, skær 1 af æblerne i fine terninger, og de andre i tynde både. Vend æbleterninger og tranebær i dejen, og kom den i en smurt springform på 20 cm. Læg æblebådene i cirkler oven på dejen. Bland kanel, stjerneanis og rørsukker sammen og drys over kagen. Bag kagen i 35 min ved 180 grader, servér gerne lun med kold vaniljeskyr.

læs mere
Sirupskager med glasur og vaniljesmørcreme

Sirupskager med glasur og vaniljesmørcreme

En krydret kage fyldt med alle julens krydderier.
DU SKAL BRUGE: 2 store æg, 100 g sukker, 1 dl sirup, 150 g smeltet smør, 250 g hvedemel, 1 tsk. nelliker, 1 tsk. kanel, 1 tsk. ingefær, 1 dl sirup, 1 tsk. kardemomme, 1 tsk. natron, 2 dl skyr,
SMØRCREME:
200 g usaltet blødt smør, 50 g flormelis, Kornene fra 1/2 vaniljestang
GLASUR:
300 g flormelis, ca. 1/2 dl kogende vand
PYNT:
Guldstøv og tørret hindbær
ENDVIDERE:
6 små rugbrødsforme eller en stor springform på 20 cm

læs mere
NORD elsker citronmåne med marcipan & mynte

NORD elsker citronmåne med marcipan & mynte

Camilla Zarah Lawes: Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye op­skrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.

læs mere
Banan-gulerodsmuffin

Banan-gulerodsmuffin

En lækker sprød sund muffin opskrift af Camilla Lawes
Ingredienser: 1/2 dl solsikkeolie, 2 æg, 3 spsk. honning, 1 meget moden banan, 100 g revet gulerod, 100 g havregryn, 50 g hvedemel, 25 g tranebær, 1 tsk. bagepulver, 2 tsk. vaniljesukker,
DRYS: 20 g kokosflager
Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 200 grader
Pisk honning og olie sammen med en gaffel, tilsæt ægget et af gangen og pisk til en lys cremet masse. 
Mos bananen og vend dem i sammen med fint revet gulerod.
Bland havregryn, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen, vend det i dejen. 
Fordel dejen i muffinsforme der er foret med bagepapir, og bag dem i 8 minutter, drys med kokosflager og bag videre i 8 minutter.

læs mere
Ahi poke

Ahi poke

Ahi poke – Til 4 personer. Opskrift af: Alana Kysar
Ingredienser: 1 kg frisk tun (yellowfin tun) skåret i store tern, 1 spiseske sesamolie, 1 spiseske soya, 1/4 kop fintskåret hvide løg, 1/4 kop hakket forårsløg, Lidt havsalt, 1/2 teske chiliflager, 2 teskeer finthakkede ristede macadamianødder, 1 teske ristede lyse – eller sorte sesam, Tørret tang skåret i fine strimler til at pynte med.
Serveres med kogte ris
Sådan gør du:
Bland tun, sesamolie, soya, salt, løg, chili, sesam og nødder forsigtigt sammen i en skål og smag til.
Anret risene i skålene og top med tunblandingen. Pynt med de tørrede tangstrimler og server straks. Velbekomme.

læs mere
Panna Cotta med kaffe gele

Panna Cotta med kaffe gele

Pannacotta: (6 små portioner), 1/2 liter piskefløde, 60 g rørsukker, 1 stang god vanilje, 3 blade husblas
Kaffe gele: 1,5 dl lunkent vand, 2 blade husblas, 1 spsk. kaffepulver, 2 tsk. kanel, 2 spsk. rørsukker, 2 spsk. kaffelikør
Fremgangsmåde
Bland fløde, sukker, vaniljekorn og bælg i en gryde og lad det småkoge ved svag varme i 2 minutter. Tag fra varmen og fjern vaniljebælgen. Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter, vrid dem let og pisk dem i den varme fløde. Hæld cremen i skyllet portionsglas (så er den nemmere at få ud af formen/portionsglas) og stil på køl I minimum 2 timer. 
kaffegele
Udblød husblas i koldt vand. opløs den i lunkent vand, rør kaffe, kanel og sukker i sammen med Kalua eller en anden kaffe likør. Afkøl i 30 minutter og hæld på pannacottaerne. Stil på køl i minimum 2 timer.
Et dejligt alternativ til den klassiske ris a la mande. Du kan også servere pannacottaen med kold kirsbærsauce.

læs mere
Græskarristotto med kantareller og hasselnødder

Græskarristotto med kantareller og hasselnødder

4-6 personer. Ingredienser: 2 spsk. olivenolie, 1 stort løg, 350 gram risottoris, 300 gram Hokkaido græskar eller en butternut squash (uden skal), 120 ml hvidvin, 60 gram usaltet smør, 1.5 l grøntsags- eller kylling bouillon, 120 gram revet parmesan, Fint salt, Friskkværnet peber, 50 gram hasselnødder uden skal, 200 gram kantareller, En håndfuld purløg
Fremgangsmåde
Rist hasselnødderne i ca. 2 min. på en tør pande over medium varme. Rør konstant indtil nødderne begynder at afgive deres karakteristiske duft. Hak dem groft og sæt til side.
I den samme pande varmes halvdelen af olien over medium varme, og kantarellerne steges i 1 min., mens der røres forsigtigt. Sæt til side.
Hak løget fint. Hak græskarret. Hak purløget fint og sæt til side. Riv parmesanen og sæt til side. I en stor gryde eller cocotte opvarmes den resterende olie ved medium varme, og løget sauteres i 5 min., indtil det er gennemsigtigt. Tilsæt ris og kog videre i 2-3 min. Tilsæt græskar og steg videre i 1 min.
Tilsæt vin, bring i kog og kog indtil vinen næsten er fordampet. Tilsæt bouillon indtil risen er dækket og lad simre uden låg, mens der røres jævnligt. Der tilsættes hele tiden bouillon, så risene hele tiden er dækket. Lad simre indtil risene er al dente, og væsken er optaget. Rør smør og parmesan i og smag til med salt og peber.
Fordel risottoen på tallerkner eller i skåle og arrangér kantareller på toppen. Drys med purløg, nødder og parmesan. Smag til med salt og peber.

læs mere
Opskrift romkugler

Opskrift romkugler

Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt. Rør hvedemel og kakao i dejen sammen med vaniljesukker. Kom kagen i en smurt bradepande på 15 cm x 30 cm og bag den i 30 minutter.

læs mere
Opskrift – kylling “provencal” med citron, salvie & hvidløg

Opskrift – kylling “provencal” med citron, salvie & hvidløg

Denne livret fik jeg som personalemad, da jeg arbejdede i Sydfrankrig, og den er siden blevet en fast del af hverdagsrepertoiret hjemme hos os. Alt passer perfekt sammen. Det er let og smager af solskin. Tip til servering : Server kyllingen med friskbagt brød og en let, frisk salat. Hovedret til 4 personer: • 8 store kyllingelår af prima kvalitet • 4 fed hvidløg • 16 salvieblade • Olivenolie • Salt og peber • 4 bananskalotteløg • 12 fed hvidløg • 1 citron • 8 salvieblade • 1½ dl hvidvin • 1 dl hønsefond eller vand • 2 spsk. god, frugtig olivenolie • 20 små modne tomater. Til servering: • 150 g sorte oliven • 100 g saltede mandler • 3 spsk. kapers • Høvlet parmesan efter smag • ½ citron

læs mere
Camilla Lawes’ Honninghjerter

Camilla Lawes’ Honninghjerter

Til jul elsker jeg at bage småkager, en af mine favorit småkager er disse krydrede julehjerter. Ca. 40 stk. Honninghjerter: 150 g farin, 150 g fast honning, 125 g smør, 2 æg, 1 appelsin, 500 g hvedemel, 1 tsk. hjortetaksalt, 1 tsk. kanel, 1 tsk. ingefær, 1 tsk. nelliker, 1 tsk. allehånde. Glasur: 250 g flormelis, 1/2 æggehvide, 1 tsk. glukose. Fremgangsmåde: Smelt farin, honning og smør i en lille gryde. Afkøl til stuetemperatur. Pisk æg i massen et af gangen. Riv appelsinen fint og vend i dejen, sammen med mel og alle krydderierne. Ælt dejen godt sammen, juster med lidt mel hvis dejen er for klistret. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir i 1 cm tykkelse og læg i køleskabet i 1 time, udstik til hjerter. Fordel på en bageplade med bagepapir og bag ved 175 grader i 10-12 minutter. Afkøl på en rist

læs mere
Camilla Lawes – Lækker hvid chokoladekage

Camilla Lawes – Lækker hvid chokoladekage

Den hvide chokolade flyder ikke ud i dejen, men ligger som små smeltede klumper inde i kagen. Smager dejligt. Tilberedningstid: 10 min. Ovntid: 25 min. Portion: 20 små stykker. Du skal bruge: •  130 g smeltet smør •  150 g rørsukker •  2 æg •  Fintrevet skal fra en økologisk citron • 200 g hvedemel • 1/2 tsk. bagepulver • Kornene fra en god vaniljestang • 125 g hvid chokolade. Pynt: • 15 g finthakkede pistacienødder • 25 g afskallede hasselnøddekerner. Smelt smørret og stil det til side. Pisk æg og sukker lyst og luftigt, og rør smørret i sammen med citronskal. Bland mel, bagepulver og vanilje sammen, og rør det i æggemassen. Hak chokoladen og vend i dejen. Hæld dejen i en ca. 15 x 20 cm lille bradepande foret med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 g i 25 minutter. Drys den færdige kage med de to slags nødder.

læs mere
Marokkansk appelsinkage

Marokkansk appelsinkage

Fantastisk skøn kage, der smager af appelsin, mandler og kokos. Kokketid: 15 min. Komfurtid: 2 timer. Bagetid: 45 min. Du skal bruge: 3 økologiske appelsiner, 400 g mandler, blendet til mel, 60 g kokosmel, 200 g flormelis, 2 tsk. bagepulver, 3 æg, Appelsinsirup, 2 hele appelsiner, 80 g sukker, Pynt. Ristede kokosflager: •  Skyl og kog de hele appelsiner i vand i 2 timer. Afkøl helt. •  Flæk dem og fjern kerner, blend dem til en fin pure. •  Tænd ovnen på 180 grader. •  Bland mandelmel med kokosmel, flormelis og bagepulver og vend det i appelsinpuréen. Rør æggene i et af gangen. •  Hæld dejen i en smurt randspringform (24 cm). •  Bag kagen ca. i 45 minutter.

læs mere
error: Content is protected !!
X