15 store romkugler:
• 130 g smeltet smør
• 270 g fint sukker
• 2 æg
• 100 g hvedemel
• 6 spsk. kakao
• 1 tsk. vaniljesukker
ENDVIDERE
• 50 g mandelmel
• 2 spsk. hindbærsyltetøj
• 3 spsk. romessens
• 40 g koldt smør
PYNT
• 150 g mørk chokolade
• 50 g ristede kokosflager
• 3 spsk. frysetørrede jordbær
Tænd ovnen på 180 grader.
Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt. Rør hvedemel og kakao i dejen sammen med vaniljesukker. Kom kagen i en smurt bradepande på 15 cm x 30 cm og bag den i 30 minutter.
Lad kagen afkøle let. Smuldr kagen ned i en stor skål, tilsæt mandelmel, syltetøj, romessens og smør, saml med fingrene og tril til kugler som bordtennisbolde. Sæt i køleskabet, mens chokoladen smelter.
Vend romkuglerne i den smeltede chokolade. Drys med kokosflager og frysetørret jordbær.
KOKKETID: 20 minutter BAGETID: 30 minutter KOMFURTID: 5 minutter
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye op-skrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Opskrift: Kokos-chai kugler
Lækre romkugler med tranebær, mandler, kokos og dadler. Blend ingredienserne til en ensartet masse, tril kugler, og køl dem. Overtræk med smeltet mørk chokolade og drys med matcha. Perfekt til 12 personer på kun 20 minutter plus hviletid. Klar til servering efter afkøling.
Opskrift: Tarte tatin med ananas
Min absolutte favoritdessert, her er det en variation med ananas. Nyd den lun som den er, eller med flødeskum eller vaniljeis.
Opskrift: Brownie og jordbær
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.