Den hvide chokolade flyder ikke ud i dejen, men ligger som små smeltede klumper inde i kagen. Smager dejligt.
Tilberedningstid: 10 min.
Ovntid: 25 min.
Portion: 20 små stykker
Du skal bruge
• 130 g smeltet smør
• 150 g rørsukker
• 2 æg
• Fintrevet skal fra en økologisk citron
• 200 g hvedemel
• 1/2 tsk. bagepulver
• Kornene fra en god vaniljestang
• 125 g hvid chokolade
Pynt
• 15 g finthakkede pistacienødder
• 25 g afskallede hasselnøddekerner
Smelt smørret og stil det til side. Pisk æg og sukker lyst og luftigt, og rør smørret i sammen med citronskal. Bland mel, bagepulver og vanilje sammen, og rør det i æggemassen. Hak chokoladen og vend i dejen. Hæld dejen i en ca. 15 x 20 cm lille bradepande foret med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 g i 25 minutter. Drys den færdige kage med de to slags nødder.
Afkøl kagen og del den i firkanter.
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye op-skrifter og ideer. Det jeg brænder allermest for er mad, som er smukt smager godt, er enkel og sund. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Opskrift: Kokos-chai kugler
Lækre romkugler med tranebær, mandler, kokos og dadler. Blend ingredienserne til en ensartet masse, tril kugler, og køl dem. Overtræk med smeltet mørk chokolade og drys med matcha. Perfekt til 12 personer på kun 20 minutter plus hviletid. Klar til servering efter afkøling.
Opskrift: Tarte tatin med ananas
Min absolutte favoritdessert, her er det en variation med ananas. Nyd den lun som den er, eller med flødeskum eller vaniljeis.
Opskrift: Brownie og jordbær
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.