Vælg en side

Foto: betina Hastoft

Den lækre knasende bund, fyldt med den vidunderlige chokoladecreme med te smager fantastisk. En god variant til den klassiske jordbærkage. Kagen kan også tilberedes med brombær, blåbær eller hindbær.

(Til 8 personer)

Bund:

100 g koldt smør i små terninger
50 g flormelis
160 g hvedemel
Fintrevet skal af 1 lille økologisk citron
1 æg
Tørret bønner (bruges til bunden)

FYLD:

3 spsk. chaite eller en andet krydret teblanding
1/2 liter piskefløde
200 g hvid chokolade

PYNT

300 g jordbær
125 g blåbær
75 g hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

Dejen:
Smuldr smørret godt sammen med flormelis, mel og frugtskal. Saml dejen med et sammenpisket æg. Pak dejen ind i husholdningsfilm. Stil dejen til at hvile i køleskabet i ca. 30 minutter. Rul dejen ud på et bord hvor der er drysset med lidt mel. Fordel dejen i 8 stykker og hæld dernæst de 8 klumper ned i de smurte forme. Tryk dejen ud i formene, for med sølvpapir (smør eventuelt formene, hvis sølvpapir sidder fast) og fyld bønnerne i, så dejen ikke glider ned af siderne. Forbag bunden i ca.15 minutter. Fjern bønnerne og sølvpapiret, gem bønnerne til en næste gang du bager tærte. Bag tærtebundene videre i 5 minutter. Afkøl.

Tecreme:
Bland te og piskefløde i en lille gryde. Kog op. Hak chokoladen fint, hæld den varme tecreme, gennem en sigte, over chokolade. Pisk til en ensartet masse. Stil i fryser i 1 time. Pisk creme igennem og fordel i tærteformene, skyl og del jordbær i kvarte og fyld drys med blåbær og hasselnøddeflager på kagerne.

Læs Camilla Lawes blog ved at klikke her

camilla Lawes

 

Besøg NORD’s Gastro butikker her:


error: Indhold er beskyttet.