Vælg en side

56-årige Jens Veggerby sidder stadig på hjul, 19 år efter han huggede bremsen i  for sidste gang i sin aktive karriere. En karriere, hvor han med stor succes bl.a. deltog i utallige 6-dagesløb og store etapeløb som Tour de France og Giro d’Italia. Og kærligheden til jernhesten er ikke forduftet, hvilket resulterer i et dagligt tilbagelagt kilometersnit på 70-75 kilometer og 3.000 forbrændte kalorier. 

En forbrændingsmængde, som Jens bruger på at spise god mad på bl.a. Hellerup Klub, hvor han er kommet siden restauranten åbnede, er direkte indsat på den berømte og berygtede gastronomiske samvittighedsbank. 

(Artikel fortsætter efter filmen)

Motionscykling er en populær forretning

– Motionscykling er gået amok. Man siger, at der lige nu er 350.000 – 500.000 motionscyklister, konstaterer Jens, da snakken falder på Jens’ nuværende beskæftigelse.

Efter en afstikker på 9 år som galleriejer i København, hoppede Jens tilbage i sadlen i professionelt øjemed, da han skabte Veggerby Kultur og Sport, som laver cykelarrangementer – både som arrangør af cykelløb og i form af virksomheds- og netværksarrangementer på
cykel i ind- og udland.

(Artikel forsætter efter madanmeldelsen)

1. Maden

God, gedigen gammeldags mad, man bliver mæt af.

2. Indretning

Indbyder til hygge. Der er lidt Café Victor over det. Overdimensioneret dagligstue med højt til loftet.

3. Location

Vi er dejligt tæt på hjemmet, og det er nemt at finde en parkeringsplads.

Dette kunne være bedre:

Der mangler musik, fordi det hurtigt bare bliver støj, og der måtte gerne være et alternativ til mælken i kaffen.
De burde også have havremælk.

Jens valgte:
Hønsesalat rørt med champignon serveret med bacon, karse og grillet toast. 
115 kr.

Rina valgte:
Avocadomad med krabbekød.
100 kr.

Jens valgte:
Klassisk hakkebøf med spejlæg, bløde løg, ristet rugbrød og syltede agurker.
115 kr.

Rina valgte:
Rødspættefilet med remoulade, citron og stegte løg.
110 kr.

Par nummer 7! Par nummer 7!

Privat, såvel som forretningsmæssigt, kører Jens parløb med journalisten og hustruen Natascha, som Jens har været gift med i 10 år. Og arbejdsfordelingen er helt klar:

– Hun tager sig af alt det, jeg ikke kan finde ud af nemlig det hele, griner Jens, mens han tager en bid af sin hakkebøf. 

Jens har en cykel i 95.000 kroners-klassen. Den cykler han på for sjov, som han cykler på den for sin sundhed og for penge:

– Så længe jeg kan mærke, det er godt for mig, og jeg synes, det er sjovt, så bliver jeg ved. Men indimellem må jeg da knibe mig selv i armen over, at jeg lever af at cykle. Det er meget privilegeret at leve af sin hobby.

Uden netværk går det ikke

På de mange cykelbaner i hele Europa kørte Jens Veggerby rundt og rundt. Og som oftest kom han og makkeren først over stregen. Er der særlige værktøjer fra den gang, han kan drage nytte af i sit nutidige forretningsliv?

– Jeg har bevaret den samme sult efter at lykkes, som da jeg var udøvende i sportens verden. Der er ikke forskel på de mål jeg sætter mig i dag, som dengang der var et OL 4 år frem i tiden, og man gik benhårdt efter det.

Netværk er ifølge Veggerby alfa og omega, hvis målene skal lykkes. – Man skal ikke være bange for at skippe en dag på kontoret og gå ud og møde mennesker. Der kommer altid noget godt ud af det. Det gælder om at udnytte og dele ud af sit netværk, så man kan finde de korteste veje til en løsning hver eneste gang.

Hård bjergetape er overvundet

Cykling bliver af mange kaldt for den hårdeste sport. Lange, varme dage på cyklen, blodige styrt, dramatiske nedkørsler og stram diæt. Da finanskrisen ramte, deriblandt også Jens Veggerby og hans daværende galleri, valgte han at gøre som dengang.

– Jeg tror på rettidig omhu, og valgte derfor at lægge mig bagerst i feltet og lukkede galleriet, siger Jens om den hårde tid. 

– Jeg tror også på, at tingene altid sker af en årsag, siger Jens, der dog hurtigt kom op i sadlen igen:

– Det har jo været optur lige siden, siger han og tager en tår af sin Chablis.

Jens Veggerby – Fakta

Professionel cykelrytter i 15 år (1984-1999). Har vundet 13 6-dages løb. Deltaget i Tour De France 2 gange og Giro d’Italia
5 gange. Har haft kunstgalleri og er i dag foredragsholder og indehaver af Veggerby Kultur og Sport – VSOK. Gift med Natascha, som han har et barn med, samt to andre fra tidligere forhold. Familien bor i Gentofte kommune.


error: Indhold er beskyttet.