Vælg en side

Manden bag måske Tuborg Havns mest spektakulære båd hedder Kim Hansen, og foretrækker egentlig bare at nyde sin luksus i stilhed. Han overlader også gerne roret til sine ansatte, når man gør det så suverænt.

Se film bagom photoshoot

 

Uanset hvilket ’dæk’ Kim Hansen befinder sig på i Tuborg Havn, kan han se over på noget, han ejer og elsker. Fra båddækket kan han beundre den futuriske pavillon, som huser et af områdets kendteste spise- og mødesteder, restaurant Address. Og fra restaurantens store træterrasse med det maritime look kan han nyde synet af sin 22,5 meter lange yacht af mærket Prestige. Vi er gået ombord på Kim Hansens båd, som han har døbt Jokiti. En supereksklusiv yacht fyldt med fransk og italiensk cutting edge design. Solen skinner, og en lille cairnterrier ved navn Freja løber rundt på dækket, som er hun også ejer af de 250 luksuriøse kvadratmeter fordelt på bl.a. fem kahytter og fire badeværelser. Intet af det er Kim kommet sovende til.

Respekt for sine medmennesker

Jeg lærte tidligt, at hvis der var noget, jeg ville have, så måtte jeg selv anskaffe mig det, og det gjorde man så ved at arbejde. Kim har været i byggebranchen i snart 40 år. Han ejer byggefirmaet Lundbæk & Hansen A/S sammen med kompagnonen Claus Lundbæk. Begge uddannede tømrere fra det samme sted for en menneskealder siden, og som da de blev udlærte, slog sig sammen. At Kim har klaret sig godt igennem en omskiftelig byggebranche, så man i dag er en velfunderet virksomhed med 50 faglærte ansatte, tilskriver Kim bl.a., at her behandler man folk ordentlig. Kunder som ansatte.

-– Det er lidt af en kæphest for mig: At vi skal behandle hinanden ordentligt i alle livets aspekter, lyder det fra Kim, som i virkeligheden ikke har særlig meget lyst til at fortælle om sig selv. For som han siger flere gange: ”Den, der lever stille, lever godt.”

Mønsterbryderen Kim

Jeg bryder mig faktisk ikke om at skilte med, hvor god jeg er, eller hvor godt det er gået mig, siger han og letter alligevel en anelse på barndommens låg, da han fortæller om at vokse op i en børneflok på fem i Lyngby. Faren var varmemester, og moren arbejdede for Skandinavisk Tobakskompagni. En rigtig arbejderfamilie og milevidt fra lejligheden i Hellerup, hvor Kim bor i dag. Kim har dog aldrig tænkt, om han skulle være en mønsterbryder af den grund. I det hele taget dvæler han ikke ved fortiden, men holder fokus på sit arbejde med byggefirmaet, hans engagement i bådbranchen og ”de fantastiske piger” Tilde Christiansen Olsen og Jilly Høi. Restaurant Address’ daglige ledere, som NORD også har skrevet om flere gange.

Kims passioner

Kims passion for at sætte nye skibe i søen begrænser sig dog ikke til Address. Han er også engageret i Ishøj Båd- og Vandsportmesse (event i Ishøj Havn 31. august – 2.  september), som er blevet en stor succes. Hans primære arbejde er dog som direktør i Lundbæk og Hansen A/S, og Kim siger, at nu kommer der heller ikke flere projekter. Ligesom der heller ikke kommer flere både efter Jokiti. Men passionen for det maritime er den samme som for 30 år siden, hvor han både faldt for sin hustru Tina Lippert og en båd.

Tina og jeg har været gift i 24 år og mødte hinanden hos nogle venner i Holte for omtrent 30 år siden. Som unge og nyforelskede kom vi gerne hos min svigerfamilie, som havde et hyggeligt sommerhus ved Sejerøbugten, hvor der hørte en lille 14 fods speedbåd til. Fra da var jeg solgt! Sommerhuset har Kim og Tina overtaget, og selvom Kim elsker Hellerup, så elsker han også de stille vintre i Vestsjælland. Sejlerparret bruger modsat andre nemlig det gamle sommerhus i vintermånederne til at lade op i, for at flytte ud på havet om sommeren.

Familien Hansen

Der er simpelthen ikke noget bedre end at stå op om morgenen og se ud over havet i Tuborg Havn. En perfekt måde at starte dagen på, inden man sætter sig ind i bilen og kører på kontoret, siger Kim, og fortæller også, at man kan få frokosten eller aftensmaden serveret ved båden fra Address. For sejlere er meget velkomne på Address med mulighed for båd-servering. Når Kim er på arbejde, er Tina der også, da hun arbejder på kontoret i byggefirmaet. Når de har fri, ses de gerne med deres datter Josephine, som er ergoterapeut, personlig træner & osteopat- studerende.

Hun er vores eneste barn, og selvfølgelig er hun blevet forkælet på en måde, jeg som barn ikke kendte til, men hun knokler også. Vi har altid knoklet i vores familie, for sådan får man det, man drømmer om.

Kim rejser sig op og går en lille runde på Jokiti. En mand, der tydeligvis er stolt og glad for sin nye båd og har begge ben på jorden.

Kim Hansen
59 år. Tømrer. Indehaver af Lundbæk og Hansen A/S, restaurant Address og medindehaver af Tempo Huset, som årligt arrangerer Ishøj Båd- og vandsportsmesse. Gift med Tina Lippert. Parret bor i Hellerup med hunden Freja. Parret har en voksen datter, Josephine, 28 år.

Kims båd – Jokiti
Bådens navn
Jokiti er en fransk båd af mærket Prestige, der er bygget på luksusværftet Monte Carlo Yacths i Italien, og som Tempo Bådsalg er forhandler af i Danmark.

Navnet Jokiti er en sammenskrivning af familiens navne: Josephine, Kim og Tina.  Bådens størrelse
Båden er 560 cm bred og 22,58 m lang. Kan sejle ca. 30 knob.
Bådens indretning
5 kahytter
4 badeværelser
Vinskab, vaskemaskine, opvaskemaskine og tørretumbler ombord. Fjernsyn og wi-fi i alle rum.

Walk and talk med Søren Pilmark

Walk and talk med Søren Pilmark

Den folkekære skuespiller og nu også forfatter har ry for at være lidt af en lukket bog. Nords redaktør gjorde alligevel forsøget, og gik tur på Bakken med ørkenens søn uden fez og monokel i håbet om at vende et par sider til.
Med klangen af Søren Pilmarks karakteristiske stemme i frisk erindring – jeg har lyttet til skuespillerens debutroman om tryllekunstneren Laurits og varieté-teateret Apollo – møder jeg manden selv. På Bakken, hvor han også slår sine folder i Cirkusrevyen med Ørkenens Sønner.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.