Vælg en side

Det er 30 år siden, at Nordens mest lysende stjerne inden for produktion af lysdekorationer blev grundlagt. Vi har talt med ejer Stig Gerlach om at vækste ved at skabe glæde med lys.

Vi begynder i Sirius’ 8000 kvadratmeter store virksomheds-domicil i Allerød med kunst på væggene, sund mad i kantinen bestemt af medarbejderne selv og masser af stemning fra Sirius-lysdekorationer, som her findes overalt. Og så skruer vi tiden tilbage til New York i 1985. Erhvervsmanden Stig Gerlach ser op mod endnu en lysdekoration på et vintermørkt Manhattan. Og noget sker. Indeni ham.

Et lys tændes

− Jeg så på alle de lys og tænkte, hvor smukt det var. Og tanken opstod, at jeg ville skabe stemning i de europæiske hjem på samme måde med små og store lysdekorationer. For lys er glæde, og særligt i Norden som er blevet vores største marked, er lyset jo så vigtigt, lyder det fra Stig Gerlach, der på det tidspunkt var en succesfuld og dreven erhvervsmand. Men en der ville noget mere end at sælge andres produkter inden for kvalitetsgrill og køkkenudstyr.

  Lene star ophæng pr. stk. 299 kr.

 

Eget design med konstant vokseværk

− Sirius er mit første eget designprodukt med markedsføring helt ud til slutbrugerne, siger Stig med en vis stolthed. Og det forstår man jo godt. Sirius lever op til sit navn som himlens klareste stjerne. På 30 år er det blevet til en produktportefølje med p.t. 800 forskellige designs og tredobbelt millionom-sætning. Sirius er først og fremmest slutbrugernes kvalitetsleverandør af alt fra lysdekorationer, lan-terner, naturtro stearinlys med LED-lysflamme i alskens former, farver og designs, LED-olielamper, funktionelle lamper og meget mere, samt en lang række udendørsprodukter. Og det er Sirius, der lyser op i stor skala på gader og stræder og i flere virksomheder. Bl.a. Salling og Tryg Forsikring.

Stig Gerlach, Erhvervsmand og iværksætter. Grundlagde virksomheden Sirius i 1990, som producerer og skaber trendsættende lysdekorationer og lysindretning til det europæiske marked.

Otte dage på vand og brød

Med erfaringen fra sine tidligere virk-somheder startede Stig Gerlach produk-tionen af Sirius’ første lysdekoration op i Asien. Her er produkterne blevet produceret siden, og ve den der siger lyskæde!

− Det er otte dage på vand og brød, hvis man siger ”lyskæde” her i firmaet, griner Stig, og forklarer, at når man gerne vil have forbrugerne til at forstå, at man sælger kvalitet, så skal virksomheds-DNA’et være klokkeklart.

− Hele vores DNA i Sirius er at sælge lysdekorationer, uanset om der er tale om en klassisk kæde eller integrerede lyskilder i fx stearinlys, lamper eller glas-produkter.

“– For lys er glæde, og særligt i Norden, som er blevet vores største marked, er lyset jo så vigtigt.”

 

Først med LED-stearinlyset

En stor del af succesen er netop baseret på de såkaldte integrerede lyskilder. Særligt ’stearinlysene’. Naturtro produkter som ikke sviner og kan bruges igen og igen. Sirus var de første på markedet med LED-stearinlys. Kopieret af andre et utal af gange.

− Jeg vælger at se det som en cadeau, og vi bestræber os hele tiden på at være et skridt foran alle andre, lyder det fra Stig, som er midt i den grønne omstilling. Også selvom Sirius er født mere grøn end fleste. Nord-europæere elsker at hygge med lys, men stearinlys er dårligt for indeklimaet og brandfaren er stor. Med Sirius undgår man det fuldstændigt.


Elly tromme i guld – guirlande 8 LED. Håndmalet nostalgi 199 kr. Lucy juletræsdekoration 6,5 cm / 9 cm / 23 cm fra 199 kr.
Alfi Træ Moderne, nordisk juletræ m. LED lys Flere str. 0,9 m / 1,2 m / 1,8 m fra 599 kr. – 1.799 kr.

Et univers af bæredygtige produkter

Funktionalitet og at spare på strømmen har en stor plads i Sirius’ grønne fremtidsunivers.

− Vi har en hel kategori med genopladelige produkter, og vi arbejder med funktionalitet, bl.a. en fjernbetjening, der passer til 90 procent af vores produkter. Dvs. har du et Sirius-univers i dit hjem indendørs og udendørs, kan du tænde og slukke med den samme fjernbetjening.

Mange af de nye tanker og produkter er allerede omsat. Også de smarte solar-produkter. Fx LED-stearinlys der efter nogle timer i solen, lyser på ny.

Stig i det store Sirius domicil i Allerød.

Høj kvalitet og billig i strøm

− Mange tror, at vores produkter bruger rigtig meget strøm. Det gør de slet ikke, siger Stig, der gerne vil have os til at forstå dette regnestykke: En udendørs lysdekoration med 500 LED-lyskilder tændt dagligt i en måned, vil i strøm koste omkring 15 kroner. Er det dyrt? spørger Stig om Sirius-universets vinterlyskollektion, som både er klassiske julelys og udendørslys i alle vintermånederne, og ikke kun til jul.

− Lys skaber glæde, og til en sådan lav pris er det faktisk til at få julelys i øjnene af, lyder det fra Sirius’ frontmand, som lover endnu flere grønne og unikke designs i fremtiden.

Sirius

Omsætter for 100 millioner kroner årligt og har 30 ansatte. Virksomhedsdomicil i Allerød og kontor i Hong Kong. Åbnede i 2018 Sirius House i den gamle købmandsgård, som Sirius har totalrenoveret, i Tisvilde Hovedgade med kunstgalleri, interiørbutik og ferielejligheder. Sponsor af velgørende formål som Muskelsvindfonden, Missing People, Lions og Lungeforeningen. Står også for al lysdekoration til NORD jule- og sommermarkeder på Skovriderkroen.​

30 ansatte sørger dagligt for, at kunderne får deres Sirius-produkter.

Besøg NORDs bolig butikker her:

Karat,  kærlighed og  købmandskab

Karat, kærlighed og købmandskab

Apel Fine Jewellery er ikke kun en eksklusiv smykkeforretning, men en fortælling om passion, håndværk og kærlighed, der har overlevet tidens trends og kriser. Indehaver er Thomas Cloos Kruse, som i år har 30 års jubilæum som ejer af forretningen. Man skal ringe på klokken for at blive lukket ind i den eksklusive smykkeforretning på Store Kongensgade 58.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.