En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.
Tilberedning
Skræl pærerne og del dem i halve på langs. Fjern kernehus med et parisiennejern eller en lille kniv. Kog vandet op sammen med sukker og stjerneanis. Lad lagen koge til sukkeret er smeltet.
Kom pærerne i lagen og læg et låg af bagepapir over, så pærerne er helt dækket af lagen. Lad dem småkoge i ca. 8 minutter. Tag gryden fra varmen og lad pærerne ligge i lagen, til de skal serveres.
Pisk fløden til skum, rør mascarpone med flormelis til en ensartet masse og vend flødeskummen i. Kom i en sprøjtepose med stjernetyl.
Hak chokoladen og smelt den over et vandbad. Varm en pande og rist kokosflager let gyldne, stil dem til side. Anret en halv pærer med lidt lage, en stor klat creme, hæld chokoladesauce over og drys med kokosflager.
Antal: 6 personer
Tid: 30 minutter
Komfurtid: 20 minutter
Ingredienser
3 pærer
1/2 liter vand
250 g sukker
1 stjerneanis
Fyldig creme
1 dl. piskefløde
200 g mascarpone
1 spsk. flormelis
Pynt
100 g god mørk chokolade (70%)
1 dl. kokosflager
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer.
Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt.
Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Opskrift: Tarte tatin med ananas
Min absolutte favoritdessert, her er det en variation med ananas. Nyd den lun som den er, eller med flødeskum eller vaniljeis.
Opskrift: Brownie og jordbær
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.
Hindbærmuffin
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.