Det er en fantastisk dessert, der smager skønt hele året, du kan samle kagen om morgenen eller aftenen før, så du kun skal bage den lige før den skal nydes. Server evt. med en stor skefuld vaniljeis til.
Tid: 10 minutter. Ovntid: 15 minutter
• 180 g sukker
• 100 g smør
• 3 æbler skåret i både, uden skræl og kerner
• 1 rulle butterdej
Pynt
• Frisk timian
Smelt sukkeret på en pande, der kan tåle at komme i ovnen, ved svag varme og når det er gyldent, tilsættes smørret så det skummer op. Fordel æblebådene i karamelmassen. Læg butterdejen over og skub den godt ned i kanten hele vejen rundt. Bag kagen midt i en 210 grader forvarmet ovn i 15 minutter, til butterdejen hæver flot op og bliver gylden. Tag kagen ud af ovnen og vend den over på et spækbræt eller fad, drys med timian og server kagen lun.
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye op-skrifter og ideer. Det jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Syltede pærer med fyldig creme
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.
Marengs med saltet karamel
Vi elsker marengs, de er søde og sprøde, og smager vidunderligt med dulcecreme og saltflager.
Ris-dessert
Ris à la mande smager så skønt og er en dejlig dessert i december, her har jeg lavet den med græsk yoghurt og med en skøn sprød æblesalsa.