Det er en fantastisk dessert, der smager skønt hele året, du kan samle kagen om morgenen eller aftenen før, så du kun skal bage den lige før den skal nydes. Server evt. med en stor skefuld vaniljeis til.
Tid: 10 minutter. Ovntid: 15 minutter
• 180 g sukker
• 100 g smør
• 3 æbler skåret i både, uden skræl og kerner
• 1 rulle butterdej
Pynt
• Frisk timian
Smelt sukkeret på en pande, der kan tåle at komme i ovnen, ved svag varme og når det er gyldent, tilsættes smørret så det skummer op. Fordel æblebådene i karamelmassen. Læg butterdejen over og skub den godt ned i kanten hele vejen rundt. Bag kagen midt i en 210 grader forvarmet ovn i 15 minutter, til butterdejen hæver flot op og bliver gylden. Tag kagen ud af ovnen og vend den over på et spækbræt eller fad, drys med timian og server kagen lun.
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye op-skrifter og ideer. Det jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Kage med vaniljesyltede pærer og kokus
En skøn sensommerkage, der både er lækker lun og kold af Camilla Lawes.
Islagkage med jordbær
1-2-3 så er der en lækker islagkage, den hurtigste kage der smager himmelsk.
Sprøde cookies med lime, havregryn og hasselnødder
Lækre sprøde cookies, der pyntes med hvid chokolade, spis dem, som de er – eller til en portion is.