Vælg en side

Beet it, beef! Gør klassikeren Beef til Beet Wellington og giv kødklassikeren hipster- og vegetarappeal.

DET SKAL DU BRUGE
(4 personer)
• 2 store, lange rødbeder
• 500 g markchampignon
• 2 løg
• 2 hvidløg
• 2 kviste rosmarin
• 2 kviste timian
• 1 kg frisk spinat
• 4 rødbeder til at juice
• 4 dl hønsefond
• 50 g koldt smør til at montere i sauce
• 50 g smeltet smør til at pensle butterdejen med
• Butterdej til indpakning
• Filodej til indpakning
• Salt og peber
• Brøndkarse til pynt

SÅDAN GØR DU
Beet Wellington:
Bag rødbeden tildækket i salt, til den er helt mør. Tjek mørhed med tandstik eller lignende. Lad den køle lidt og pil så skrællen af

Svampe-duxelles:
Hak de rensede svampe, hvidløg og løg, meget fint
Svits blandingen på en pande sammen med timian og rosmarin, til det er helt tørt. Det er meget vigtigt, at her ikke er væske tilbage, for så bliver butterdejen smattet. Sæt svampene til side og lad dem køle.

Spinat:
Bring vand i kog og blancher spinaten i 5-10 sekunder, og kom den direkte over i isvand og lad dem køle helt ned. Vrid herefter spinaten rigtig godt, gerne gennem et viskestykke, så væsken forsvinder helt

Rødbede-glace:
Juice (lav en juice af) rødbeden og kog den ind sammen med hønsefond. Smag til med salt og peber. Pisk lidt koldt smør i saucen før servering.

Samling af Beet Wellington:
Rul film ud på bordet, gerne i dobbelt lag.

Bred filodej ud på filmen
Oven på filodejen fordeles nu spinaten i jævnt lag og herefter svampene. Det er nemmest at bruge hænderne til at fordele svampene med. Læg herefter rødbeden på og rul det det hele stramt op i filmen og sæt på køl i 30 minutter.

Rul herefter butterdej ud på bordet.

Pak rødbedepakken ud af filmen og placer den på butterdejen.
Rul den sammen og luk enderne pænt til.

Lav strimler af evt. overskydende butterdej på ca. 1 cm. tykkelse
og pynt din Wellington med et mønster af strimlerne.

Pensl med smør og bag i forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 16-20 minutter.

Skær skiver af Beet Wellington og dryp med rødbede-glace.

Twist retten og giv den et moderne touch, uden at gøre den for abstrakt, for den skal stadig ligne noget velkendt. Så er det lidt nemmere at få flere over på det grønne hold.

Skaldyrsaften på Borupgaard i Snekkersten

Skaldyrsaften på Borupgaard i Snekkersten

Nyd en overdådig skaldyrsbuffet fyldt med bl.a. østers, muslinger, jomfruhummere, krabber, sushi, kolde fiskeanretninger samt varme tilberedninger af sæsonens friske fangst. Herudover vil køkkenchef, Theis Christensen, diske op med lidt innovative retter af havets friske fangst og udvalget at sæsonens grøntsager.
Comwell Borupgaard den 4. + 5. marts 2022. Pris: 825 kr. pr. person

læs mere
Bryllups-locations

Bryllups-locations

Fra Nordhavn til Rungsted: Hvor skal bryllupsfesten holdes? Vi giver dig et bud på nogle af de bedste steder at fejre livets vigtigste fest med venner og familie. Helt lokalt, selvfølgelig. Nordhavn: I boomende Nordhavn ligger Comwells første københavner­destination Comwell Copenhagen Port- side. Med 445 dejlige værelser og en fantastisk bæredygtig restaurant i et nyt og spændende havnemiljø, er superhotellet et oplagt valg. Er I til sand under tæerne, så arrangerer Docken bryllups­fester og middage på Færgehavnsvej. Med udsigt til Øresund og eget terrasse- og sandområde er beliggen­heden ret så unik. Man kan også blive viet på stedet enten inde eller ude. Comwell.com, Docken.dk

læs mere
Bananbrød med kokos

Bananbrød med kokos

Er der en rest, så skær det i tykke skiver og rist og spis til morgenmad med syltetøj eller peanutbutter. Ingredienser: 3 hele æg, 100 g farin, 125 g smeltet smør, 4 modne bananer, 125 g hvedemel, 100 g kokosmel, 1 tsk. bagepulver, kornene fra en stang vanilje, drys, kokosflager

læs mere

error: Content is protected !!
X