Vælg en side

Opskrift til 16 styk.

Dej

300 g hvedemel
100 g sukker
200 g smør
1 æg

Fyld

250 g hindbærsyltetøj

Glasur

200 g flormelis
1/2 æggehvide
3 dråber rød frugtfarve

Pynt – Tørret hindbær

Bland mel og sukker sammen. Skær smør i mindre stykker og rør i dejen. Saml dejen med et æg til en ensartet og glat dej.  Pak dejen i husholdningsfilm og stil i køleskabet i 1 time. Del dejen i to portioner, rul den ud på bagepapir i en 0,5 cm tykkelse, i aflange baner der er 10 cm x ca 30cm. Bag i en 200 grader varm ovn i 10 minutter, bundene skal være let gyldne. Tag ud af ovnen, fordel hindbær syltetøj på den ene bund, læg den anden over og skær i trekanter mens bundene er varme (ellers knækker de).

Afkøl. Rør ingredienser til glasur sammen, den skal være tyk. Fordel på kagerne og drys med hindbær. Server med det samme, eller opbevar i dåse på køl.

camilla Lawes

Camilla Zarah Lawes

Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.

Besøg NORD’s Gastro butikker her:

Hjemmelavede thai-klassikere nu som vegetar

Hjemmelavede thai-klassikere nu som vegetar

Hjemmelavede thai-klassikerenu som vegetar. Thai Lanna har lyttet til deres trofaste kunder og udvider det i forvejen store sortiment med endnu flere grønne retter. Maden er stadig den gode, hjemmelavede takeaway, som også er sund og i høj kvalitet, fordi alt bliver lavet fra bunden.

læs mere
Mardahl på frokosttur med Ulf Pilgaard

Mardahl på frokosttur med Ulf Pilgaard

Man bliver aldrig for gammel til at forelske sig, betroede den folkekære skuespiller sig til NORDs redaktør, da de indtog frokosten på Restaurant Hellerup Sejlklub. Som han sidder der med sit mørke hår og gode glød med et smil på læben, fordi han om lidt kan sætte tænderne i højtbelagt smørrebrød med æg og rejer, og ikke mindst sin nye kæreste Annette Bavnhøj, som er med på en lytter, er det svært at tro, at Ulf Pilgaard næsten lige er blevet 80. 2020 skulle også have været sidste år med Cirkusrevyen, men en vis Corona forstyrrede afskedsforestillingen, så i år bliver det.

læs mere
En køkkenchefs bekendelse: Eric Vildgaard fra Restaurant Jordnær

En køkkenchefs bekendelse: Eric Vildgaard fra Restaurant Jordnær

Eric Vildgaard fra Restaurant Jordnær – 2 stjerner i Michelin. Er der nogle råvarer, som du opfatter som overvurderet? Jeg finder faktisk fois gras lidt overvurderet. Desuden synes jeg, at behovet for at spise så meget rødt kød er overvurderet. Vi skal jo have protein, og det er der også masser af i bælgfrugter. Jeg stiller store krav til bæredygtighed og økolog, men det handler stadig om den bedst mulige kvalitet. Jeg vil gerne bringe naturen ind på tallerkenen.

læs mere
error: Content is protected !!
X