Det er rabarbertid. Brug sæsonens rabarberer på disse skønne kanelsnurrer
Ingredienser
DEJ: 5 dl sødmælk, 50 g gær, 1 æg, 1 tsk. kanel, 160 g rørsukker, 1 tsk. salt, 150 g smør, 1 kg hvedemel
FYLD: 150 g blødt smør, 125 g sukker, 100 g revet marcipan. Bagte Rabarber: 6 stilke rabarber, 250 g sukker, 2 spsk. kanel
1. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg, kanel, sukker og salt. Smelt smørret og rør i. Tilsæt mel og rør godt, ælt dejen igen–nem med det sidste mel på et meldrysset bord.
2. Stil den til at hæve et lunt sted med et klæde over i 30 minutter. Rør fyldet, mens dejen hæver.
3. Skyl og skær rabarber i stykker på 4 cm, fordel på en bageplade med bagepapir, drys sukker og kanel over, bag i en 175 grader varm ovn i 30 minutter, til de er bløde. Mos dem let sammen til en kompot.
4. Ælt dejen igennem og rul dejen ud med en kagerulle til en firkant på 40 cm x 50 cm. Fordel fyldet over, fold 1/3 af dejen ind over midten, og fold den anden tredjedel ind over den første. Rul dejen ud til 30x 60 cm, del i 16 stykker og skær 3 strimler i hvert stykke, de skal stadig hænge sammen foroven. Flet dem og fold endestykkerne ind under. Fordel på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 30 min.
Pensl med æg og mælk, og fordel en skefuld rabarberkompot i toppen. Bag i en 200 grader varm ovn i 12-15 min.
Besøg NORDs gastro butikker her:
Opskrift: Kokos-chai kugler
Lækre romkugler med tranebær, mandler, kokos og dadler. Blend ingredienserne til en ensartet masse, tril kugler, og køl dem. Overtræk med smeltet mørk chokolade og drys med matcha. Perfekt til 12 personer på kun 20 minutter plus hviletid. Klar til servering efter afkøling.
Opskrift: Tarte tatin med ananas
Min absolutte favoritdessert, her er det en variation med ananas. Nyd den lun som den er, eller med flødeskum eller vaniljeis.
Opskrift: Brownie og jordbær
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.