Den hvide chokolade flyder ikke ud i dejen, men ligger som små smeltede klumper inde i kagen. Smager dejligt.
KOKKETID: 10 minutter. OVNTID: 35 minutter
130 g smeltet smør
150 g rørsukker
2 æg
Fintrevet skal fra en økologisk appelsin
200 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
Kornene fra en god vaniljestang
200 g hvid chokolade
50 g hasselnøddekerner
SYLTEDE BROMBÆR
125 g brombær
Saft fra 1 appelsin
1/2 vaniljestang
1/2 dl vand
60 g sukker
ENDVIDERE
1 rund springform på 20 cm
Pynt: skovsyre
1. Smelt smørret og stil det til side.
2. Pisk æg og sukker lyst og luftigt og rør smørret i sammen med appelsinsaft.
3. Bland mel, bagepulver og vanilje sammen og rør det i æggemassen.
4. Hak chokoladen og vend i dejen.
5. Hæld dejen i en smurt springform.
6. Drys med nødder. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 g i 35 minutter.
7. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
8. Kom 3/4 af bærrene i en gryde med vand, sukker og vaniljekorn og bælg.
Varm det forsigtigt op, til sukkeret er opløst, og rør godt i det.
Hæld saucen gennem en sigte og over i en anden gryde og tilsæt de resterende brombær.
Varm dem kort igennem.
Fordel på kagen og pynt med skovsyrer.
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smuk, smager godt, er enkel og sund. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Kage med vaniljesyltede pærer og kokus
En skøn sensommerkage, der både er lækker lun og kold af Camilla Lawes.
Islagkage med jordbær
1-2-3 så er der en lækker islagkage, den hurtigste kage der smager himmelsk.
Sprøde cookies med lime, havregryn og hasselnødder
Lækre sprøde cookies, der pyntes med hvid chokolade, spis dem, som de er – eller til en portion is.