Denne skønne dessert er noget for alle, der elsker chokolade. Det er min absolut favoritdessert. Den smelter på tungen, og det flydende indre er fantastisk. Server den evt. med is eller de skønne syltede blommer.
6 personer
Du skal bruge:
100 g smør
100 g mørk bitter chokolade (mindst 70% kakaoindhold)
100 g hvedemel
2 æg
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
120 g sukker
Kornene fra 1/2 stang god vanilje
endvidere:
smør til formen
2 spsk. kakao til at drysse formene med syltede blommer
9 blommer
2 dl vand
2 dl sukker
1 stjerneanis
Pynt
skovsyre
Instrukser:
Tænd ovnen på 200 grader. Smør 6 souffléforme, ramekiner på 7 cm i diameter, og drys dem med kakao. Smelt chokolade og smør i et vandbad. Tag det af varmen, rør til en jævn masse, afkøl let. Pisk de hele æg godt med æggeblommer, sukker og vaniljekorn til piskeriset danner spor i blandingen. Sigt melet ned i blandingen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber. Tilsæt chokoladeblandingen og vend rundt.
Fordel chokolademassen i de 4 smurte forme og bag dem i ca. 15 minutter, til kagerne hæver op over kanten på formen. Del blommer i halve, og fjern sten. Kog en lage af sukker, vand og stjerneanis, til den er som flydende honning. Tilsæt blommer og kog i 1 minut. Afkøl i lagen.
Anret den varme chokolade-fondant på en tallerken. Drys med kakao. Fordel blommer på tallerken, pynt med lage og skovsyre.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Opskrift: Kokos-chai kugler
Lækre romkugler med tranebær, mandler, kokos og dadler. Blend ingredienserne til en ensartet masse, tril kugler, og køl dem. Overtræk med smeltet mørk chokolade og drys med matcha. Perfekt til 12 personer på kun 20 minutter plus hviletid. Klar til servering efter afkøling.
Opskrift: Tarte tatin med ananas
Min absolutte favoritdessert, her er det en variation med ananas. Nyd den lun som den er, eller med flødeskum eller vaniljeis.
Opskrift: Brownie og jordbær
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.