Skøn sund chokoladekage, der er glutenfri. Den smager himmelsk!
8-10 stk.
DU SKAL BRUGE:
• 100 g tørrede dadler uden sten
• 80 g tørret abrikoser
• 3 æg
• 2 dl mælk
• 100 g mandler
• 1 1/2 tsk. bagepulver
• 1 tsk. natron
• 3 store spsk. kakaopulver
• 1 knsp. salt
• 70 g kokosmel
• 3 spsk. kokosolie
ENDVIDERE
• 1 smurt springform på 18 cm
PYNT:
• 75 g mørk chokolade
• 1 dl kokosflager
• skovsyre
FREMGANGSMÅDE
Blend dadler og abrikoser til en ensartet masse. Pisk æg i et ad gangen. Bland mælk og kokosolie i massen. Blend mandler til fint mel, vend i daddelmassen sammen med bagepulver, natron, kakao, salt og kokosmel. Fordel dejen i formen og bag i en 180 grader varm ovn i 35 minutter. Afkøl let og løsn kagen fra formen og lad den køle helt af. Hak chokoladen fint og smelt over et vandbad, hæld den varme chokolade over kagen og fordel med en palet. Drys med kokosflager og skovsyre. Stil køligt til chokoladen har sat sig.
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Opskrift: Kokos-chai kugler
Lækre romkugler med tranebær, mandler, kokos og dadler. Blend ingredienserne til en ensartet masse, tril kugler, og køl dem. Overtræk med smeltet mørk chokolade og drys med matcha. Perfekt til 12 personer på kun 20 minutter plus hviletid. Klar til servering efter afkøling.
Opskrift: Tarte tatin med ananas
Min absolutte favoritdessert, her er det en variation med ananas. Nyd den lun som den er, eller med flødeskum eller vaniljeis.
Opskrift: Brownie og jordbær
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.