Skøn sund chokoladekage, der er glutenfri. Den smager himmelsk!
8-10 stk.
DU SKAL BRUGE:
• 100 g tørrede dadler uden sten
• 80 g tørret abrikoser
• 3 æg
• 2 dl mælk
• 100 g mandler
• 1 1/2 tsk. bagepulver
• 1 tsk. natron
• 3 store spsk. kakaopulver
• 1 knsp. salt
• 70 g kokosmel
• 3 spsk. kokosolie
ENDVIDERE
• 1 smurt springform på 18 cm
PYNT:
• 75 g mørk chokolade
• 1 dl kokosflager
• skovsyre
FREMGANGSMÅDE
Blend dadler og abrikoser til en ensartet masse. Pisk æg i et ad gangen. Bland mælk og kokosolie i massen. Blend mandler til fint mel, vend i daddelmassen sammen med bagepulver, natron, kakao, salt og kokosmel. Fordel dejen i formen og bag i en 180 grader varm ovn i 35 minutter. Afkøl let og løsn kagen fra formen og lad den køle helt af. Hak chokoladen fint og smelt over et vandbad, hæld den varme chokolade over kagen og fordel med en palet. Drys med kokosflager og skovsyre. Stil køligt til chokoladen har sat sig.
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Kage med vaniljesyltede pærer og kokus
En skøn sensommerkage, der både er lækker lun og kold af Camilla Lawes.
Islagkage med jordbær
1-2-3 så er der en lækker islagkage, den hurtigste kage der smager himmelsk.
Sprøde cookies med lime, havregryn og hasselnødder
Lækre sprøde cookies, der pyntes med hvid chokolade, spis dem, som de er – eller til en portion is.