Fantastisk skøn kage, der smager af appelsin, mandler og kokos.
Kokketid: 15 min. Komfurtid: 2 timer. Bagetid: 45 min.
Du skal bruge:
3 økologiske appelsiner, 400 g mandler, blendet til mel, 60 g kokosmel, 200 g flormelis, 2 tsk. bagepulver, 3 æg, Appelsinsirup, 2 hele appelsiner, 80 g sukker, Pynt Ristede kokosflager.
• Skyl og kog de hele appelsiner i vand i 2 timer. Afkøl helt.
• Flæk dem og fjern kerner, blend dem til en fin pure.
• Tænd ovnen på 180 grader.
• Bland mandelmel med kokosmel, flormelis og bagepulver og vend det i appelsinpuréen. Rør æggene i et af gangen.
• Hæld dejen i en smurt randspringform (24 cm).
• Bag kagen ca. i 45 minutter.
• Tilbered appelsinsirup mens kagen bager: Pres de to appelsiner og kog saften med sukker, til en tyk sirup (ca. 3 minutter).
• Rist kokosflagerne på en tør varm pande
• Når kagen er færdig, prikkes den med en gaffel og overhældes med appelsinsirup.
• Drys med kokosflager.
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer. Det jeg brænder allermest for er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Opskrift: Kokos-chai kugler
Lækre romkugler med tranebær, mandler, kokos og dadler. Blend ingredienserne til en ensartet masse, tril kugler, og køl dem. Overtræk med smeltet mørk chokolade og drys med matcha. Perfekt til 12 personer på kun 20 minutter plus hviletid. Klar til servering efter afkøling.
Opskrift: Tarte tatin med ananas
Min absolutte favoritdessert, her er det en variation med ananas. Nyd den lun som den er, eller med flødeskum eller vaniljeis.
Opskrift: Brownie og jordbær
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.