Vælg en side

Fra midt i maj får Michael Fenger rådhuset som sin fuldtids arbejdsplads.

Michael Fenger, som bliver Gentoftes nye borgmester den 15. maj, har været medlem af kommunalbestyrelsen i 11 år, men havde bestemt ikke set i krystalkuglen, at han kom til at overtage borg-mestertitlen.

Han har masser af ledererfaring fra sit arbejde som økonomidirektør og er vant til at være holdspiller fra sine mange år som håndboldspiller på landsholdet. Den dag Gentoftes borgmester gennem 28 år, Hans Toft, kontaktede Michael Fenger for at fortælle ham, at han agtede at stoppe som borgmester og foreslog Michael Fenger at tage over, blev han ærlig talt lidt chokeret. Af to grunde:
– Jeg havde slet ikke forestillet mig, at jeg ville gå den vej, så jeg skulle have 24 timer til at sunde mig og mærke efter, om det var det, jeg ville. Men det føltes godt i hjernen og i sjælen, og jeg snakkede med min kone Charlotte om det, fortæller han.
Den anden grund var, at han havde troet, at han ville gå på pension som politiker før Hans Toft, og han var – som mange andre – meget overrasket over, at Hans Toft havde valgt at gå nu.

Gentofteborger med udsyn

Michael Fenger må siges at være ”professionel” gentofteborger. For 54 år siden, da han var fire år, købte hans forældre hus på C.L. Ibsens Vej, hvor de stadig bor. I dag deler de huset med Michaels storesøster. Da han flyttede hjemmefra, var han tre år på Østerbro, men kom så tilbage til kommunen. I sin opvækst oplevede han dog også helt andre kulturer:
– Mine bedsteforældre var missionærer i Swaziland, et kongedømme i det sydlige Afrika, hvor de opbyggede en missionsstation langt ude på landet, og vi boede nede hos dem fire-fem måneder, da jeg var seks år. Jeg fik en masse brune venner og oplevede dyb kristendom. Vi var også i Sydafrika, hvor vi oplevede, at de sorte og hvide var helt opdelt under apartheidstyret. Det menneskesyn var noget af et kulturchok, fortæller Michael Fenger.
Da Michael var 14 år, flyttede forældrene til Grønland, hvor hans far skulle arbejde som læge. Michael gik i 8. klasse deroppe, men kom hjem et år senere for at gøre skolen færdig og gå på Øregaard Gymnasium. Han og hans søskende nægtede at komme på kostskole og boede i hjemmet på C.L. Ibsens vej, mens moderen pendlede mellem Gentofte og Grønland.

 


Michael Fenger har et personligt forhold til Gentofte Sø. Han legede her som barn, løbetrænede i timevis som håndboldspiller og kom senere med sine egne børn på ture og på legepladsen.

 

Håndbold – sport og fællesskab

I Michaels familie var det normen, at man var aktiv og engagerede sig. I Folkeskolen på Zahle gik Michael til kor og skoleskak, og han gik i mange år til fodbold i KB og B1903, men så begyndte hans lillebror til håndbold i HIK’s nystartede håndboldafdeling i Kildeskovshallen. Michael skulle se, hvad det var og blev fanget.
– Spillet var ret sjovt, og det specielle ved den nye klub var, at alle var unge. De ældste var i begyndelsen af 20erne. Det var et stort fælleskab, hvor vi var med til fester, og alle var engagerede og motiverede. Og vi blev gode! Jeg har altid godt kunnet lide at konkurrere, og her var jeg så heldig, at jeg sammen med flere af mine barndomsvenner fik næste lag af oplevelser i yndlinge-, ungdoms og A-landshold.
Michael var fløjspiller for det danske herrelandshold fra 1982 til 1993 og var med til slutrunden ved sommerolympiaden i 1984. I 1986 blev han kåret som årets håndboldspiller. I alt satte han rekord med 234 A-landskampe og scorede 541 mål. Han var også i en årrække træner for HIK’s førstehold.

Første prioritet

Håndbold og alle de gode oplevelser med rejser og træning betød også, at Michael prioriterede det over at blive hurtigt færdig med sit polit-studie. Når han begyndte i et job, regnede han ikke med at kunne spille på elitehold og rejse ti uger ad gangen. På et tidspunkt havde Michael Fenger dog fået familie og børn, samt et travlt job med mange rejser. Hans Toft ringede flere gange for at få ham til at stille op til kommunalbestyrelsen, og han sagde hver gang nej tak, for det kunne ikke hænge sammen. Endelig i 2009 besluttede han at prøve det af, når han nu havde chancen.

Måtte tjekke partiprogrammet

Michael Fenger havde aldrig været medlem af et polotisk parti, så han måtte læse De Konservatives partiprogram, før han sagde ja.
– Værdierne passede til det, jeg tror på. Jeg synes, vi skal passe godt på de sårbare og de svageste i samfundet. Og én af de ting, der er meget vigtig for mig, er, at man skal tro på det bedste i mennesker. Det gør jeg altid. Selvfølgelig har jeg mødt nogen, der ikke kunne leve op til det, men man får gode oplevelser, når man møder mennesker på den måde.

Konkret problemløsning

Noget af det, Michael fandt ud af, at han kan lide ved kommunalpolitik er, at man arbejder så konkret med at skabe forbedringer og løse problemer.
– Man kommer meget hurtigt ned fra det ideologiske plan, fordi skolen, institutionen osv. skal fungere. Jeg kan godt lide at skabe noget, der virker og bliver bedre hele tiden.

Enig med Hans Toft

Michael Fenger er politisk meget enig med Hans Toft og har selv været dybt involveret i den politik, Gentofte står for nu.
– Vi er to forskellige personligheder, men vi vil det samme: gøre Gentofte endnu bedre og hele tiden fokusere på kvalitet, nytænkning og ordentlighed.
Hans Toft er kendt som en ekstremt synlig politiker. Det synes Michael Fenger er værd at efterleve.
– Jeg tror, det er utrolig vigtigt, at borgmesteren er tæt på, hvad der foregår i kommunen, og når det nu bliver min tur, skal jeg gøre det på min måde.

 


Michael Fenger har boet i Gentofte, fra han var fire år

 

FAKTABOKS

Michael Fenger hedder egentlig Peter Michael, men det har ingen kaldt ham, siden han gik 4. klasse. Han er 58 år og har boet i Gentofte fra han var fire år, bortset fra afstikkere til Grønland, Swaziland og Østerbro, og så har han rejst lande og riger rundt som håndboldspiller. Han var hånd-boldspiller på A-landsholdet og med i slutrunden ved OL i 1984. Han er uddannet cand.polit., har bl.a. arbej-det 20 år for Nilfisk og stopper som salgs- og økonomidirektør i virk-somhederne Gildhøj Privathospital og OPA Privathospital for at overtage borgmesterposten i Gentofte. Han har været medlem af kommunal-bestyrelsen for de konservative siden 2009, hvor han blandt andet er for-mand for Børneudvalget. Han har tre voksne sønner – to fra sit første ægte-skab og en, han har giftet sig til i sit nuværende ægteskab med Charlotte Hjerl Fenger.

Rundt i kommunen med borgmesteren: Vores grønne vej

Rundt i kommunen med borgmesteren: Vores grønne vej

Jægersborg Allé strækker sig gennem en stor del af kommunen og har eksisteret i mere end 300 år – oprindelig som kongelig jagtvej. Senere blev området omkring Charlottenlund Station et yndet udflugtsmål med tog, som stoppede hvert
5. minut om søndagen. I dag er den lange allé stadig kommunens grønne åre med både skov, park, slotte, villaer og shopping. NORD Magasinet gik en tur med borgmester Michael Fenger ned ad forretningsstrøget.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.